0

В секи брак, колкото и страстен да е в началото, в крайна сметка се сблъсква с трудности в спалнята.

Стресът от всекидневието започва да навлиза в личното време на двойката и сексът може да се охлади значително. Понякога тази фаза може да се разтегне в седмици, месеци или дори повече.

Милион

„Сухите периоди се случват по милион различни причини“, обяснява д-р Клаудия Луис. „Не се чувствате добре, имате хронично заболяване, работите твърде много, наоколо има деца, писна ви от партньора, скучаете... Искам да кажа, че сексуалните засушавания не могат да бъдат избегнати и те ще се появяват отново и отново, но все пак има начин да се борите с тях. Това, че се случват, не ги прави по-лесни. Каквито и да са причините за сушата, има надежда“. Ето няколко прости съвета.

Говорете за това. Сексуалните сухи периоди могат да се случат по различни причини. Но каквато и да са те, единият партньор неизбежно ще тълкува липсата на време за любов като размисъл върху себе си. Това може да доведе до раздразнителни ситуации и въпроси като: „Може би аз съм причината?“. Сушата може да се тълкува като: „Не ме искаш, значи не ме обичаш, вече не съм желан/а, може би има нещо нередно в този брак“. Разговорите заедно ще ви помогнат да се справите с настоящи и бъдещи сухи периоди.

Флиртувайте повече. В безплодната сексуална пустош, която някои наричат родителство, може да е лесно да видите партньора си просто като съквартирант. Разбира се, вие си разделяте задълженията и се подкрепяте един друг. Но това лесно може да превърне любовните в работни отношения. Начинът да победиш това е лесно - флиртувай. Това означава обща привързаност, романтични бележки, държане за ръка - каквото и да е. Всичко, което създава романтичен момент.

Намерете си общо занимание. Когато нещата в спалнята охладнеят, може да се наложи да разпалите отново пламъка с външна дейност.

Настройка

Пренастройте желанието си. Сухият период също може да бъде резултат от неправилно настроени сексуални нагони на двамата. Родителството кара двойките да осъзнават, че техните желания може и да не съвпадат. Човек трябва да се отпусне, понякога на единия от двамата може да не му е до това. Тази разлика може винаги да е съществувала, дори по време на фазата на ухажването. Но сега, погълнат от стреса на бита, се проточва още повече. Пренастройването на вашите сексуални нагони може да бъде малко сложно, но често изисква включване на нови стимули във връзката ви, за да задействате този стимул и да създадете нови възможности.

Новият пейзаж прави чудеса с един закъсал сексуален живот. Независимо дали е една седмица на плажен курорт или нощ в града, промяната на обстановката може да събуди заспалите чувства на двойката. И както при свалките, когато още не сте били двойка, първо започнете с думи, после и с дела. Направете компромиси, направете нещо романтично заедно и всичко отново може да си дойде на мястото.