0

Д ългите чорапи се завръщат през есента. Удобни, красиви и разчупващи скучната на пръв поглед визия, те ще се превърнат във важен елемент от аутфита – за ежедневните и дори по-официални събития. Колекциите при мъже и жени напълно се противопоставят. Докато представителките на нежния пол носят семпли, елегантни и закачливи модели в един до три цвята, господата ще потънат в света на пъстрата гама, доверявайки се на екстравагантни комбинации и допълнителни декорации.

Стил

Безспорно дамите ще са тези, които ще прегърнат новите колекции, напълно доверяващи се на дизайнерите и техните по-различни идеи. Най-стилната визия е базирана на контраст, разбира се, в двата популярни цвята на черно и бяло. Представете си дълъг бял чорап – под или над коленете, и тъмни мокасини или лоуфтъри. Дори първата визуализация да не отговаря на личните ви представи за красота, бързо ще размислите, предвид популяризацията на линията. Тези модели могат да бъдат семпли, с допълнителна шарка в друг цвят или с пришита дантела. Много от момичетата залагат на надписи, но те до голяма степен накланят везната към спортно-елегантния вид.

Едни от най-предпочитаните нюанси са жълто, синьо и розово, разбира се, в неутрална гама.

При мачовците хит ще бъдат предложенията тип „дъга“ – т.е. над пет цвята, събрани в десена. Ивици, каре, както и различни изображения ще украсяват витрините на едни от известните бутици за бельо. При картините фаворити са плодовете и зеленчуците, като търсени са ягодите, лимоните и ананасите.

Любопитно е, че за разлика от половинките си, те ще изберат шарени чорапи за бизнес среща или дори официален повод като рожден ден, сватба или кръщене. Няма да се поколебаят да съчетаят новата си находка с костюм и повярвайте – всичко това ще им донесе куп комплименти.
Материя

Доверете се на опита и заложете на памучна материя. За разлика от повечето синтетични тъкани, абсорбира потта от тялото и й позволява да се изпари. Работи като кърпа, която премахва излишната влага от тялото, без да го запарява. Това възпира растежа на дрожди и бактерии, които причиняват инфекции и възпаления по кожата и навътре в тялото. Не ограничава движенията и има свойството да държи топло през зимата и хладно през лятото.
Освен това съществуват десетки разновидности на памучните тъкани. Те включват деним, рипсено кадифе, крепон, батисте, фланел и още много други. Освен всички удобства памукът е много податлив и на боядисване, така че е на разположение за всякакви нюанси. Недостатъците му са сведени до минимум, за повечето хора това е свиването при неправилно пране, намачкването и щетите, които веднага се отразяват при влага и мухъл.

Направете модел по поръчка

Закачка са чорапите по поръчка. Немалко хора дават заявка за лицата на своите близки – съпруг, съпруга, родители, приятели или познати, домашния любимец и пр. Забавни, нестандартни и рядко срещани, те наистина са тренд при тийнейджърите. Изработват се в рамките на няколко дни, а цената им варира – от 20 до 50 лева.