0

Б лондинката от култовия сериал „Спасители на плажа” бе достойна за всяка корица на Playboy през 90-те. Всички мечтаеха за външния вид на Памела Андерсън и статутът на секссимвол беше прикачен за актрисата за десетилетия напред.

Времето минава, но ние не ставаме по-млади. С годините привлекателността избледнява, появяват се бръчки, формите се закръглят, а за звездите става все по-трудно да се появяват пред камерата в естествения си вид. Но Памела Андерсън доказва обратното, като избира да бъде себе си при всякакви обстоятелства. Актрисата изобщо не се смущава от възрастта си, не се страхува от стареенето и често си позволява да излезе от къщата без грим и с разрошена коса. Известната блондинка смята, че промените, свързани с възрастта, са неизбежна част от живота и на 56 няма да се откаже от себе си. Напротив, неуловимата младост се превърна за нея в неостаряваща красота. Памела не крие, че ползва услугите на козметик. Тя внимателно се грижи за кожата си, редовно ходи на масаж, не пропуска процедури за оксигенация (насищане на кожата с кислород) и харчи неприлични суми за закупуване на скъпи продукти за грижа за кожата. От няколко години е вегетарианка. Освен това ходи на пилатес и стречинг. Но Памела има нещо, от което много жени се притесняват, докато тя си го носи с достойнство, и това са луничките. Всяка светла кожа е застрашена от тях. Но Памела Андерсън е като техен посланик на добра воля. Тя е смела жена и не ги скрива зад пластове фон дьо тен.

Тя често споделя в социалните мрежи, че остаряването е забавна работа и дори казва, че това е облекчение за нея. Красив е този, който е щастлив – това е лозунгът на един секссимвол. Точно затова не й пука, когато папараците я издебнат на улицата с паднала презрамка, с разрошена коса, без грим. Защото остаряването за нея не е свързано с нови инжекции с ботокс, а с благодарност и любов както към света, така и към себе си.

*Автор: Цвета Дилова