0

Н ай-вкусният брой 45 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” - с аромат на домашен уют и любов, ще разлистите утре, 9 февруари.

В него ще откриете:

Стоматолог по професия, тя е една от най-известните кулинарни блогърки – 88 000 следят „Щипка серотонин“ на Тюркян Севен. Родом от Разград, тя помни аромата на детството си и гюзлемите на баба си. След като се налага да напусне само за три дни България със семейството си, тя взема най-необходимото. Изпитва дълбока печал, когато се връща в спомените си към този момент. Но в Турция амбициозната млада жена продължава следването си, среща любовта на живота си, създават семейство. Години по-късно Тюркян Севен започва да списва кулинарен блог на чист български, показвайки стъпка по стъпка достъпни за всички рецепти от собствената си кухня. Чаровната Тюркян разказа пред „Телеграф“ за обичта, която я кара да върти все по-смело черпака, да усмирява тестото, да напътства младите и неопитните, да дава самочувствие на неуверените и да се радва на успехите им. Любовта на тези 88 000, които я следват е взаимна. Тя прегръща всеки от тях чрез страниците на „Телеграф“, защото „Щипка серотонин“ е едно огромно семейство, в което всички се обичат. А ние се радваме да представим тази невероятна и харизматична жена на онези, които още не са й станали последователи и не готвят заедно с нея.

Заситени с любов, може да се насладите на една гореща класация – на секссимволите на Боливуд. Внимание, австралийските пожарникари с техните животинчета изглеждат сладникави в сравнение с тези красавци.

До тях се нарежда и актьорът Къванч Татлъту, който дари 200 000 турски лири за пострадалите от разрушителното земетресение в Турция. Премиерата на драматичния сериал „Семейство“ може да се забави, но за снимачния екип бе приоритет да насочи генератори и каравани към района на бедствието.

В рубриката „Ретро спорт“ спортната журналистка Надежда Кърликова припомня за деня, в който времето в Манчестър спря. В мразовития и снежен 6 февруари 1958 г. Англия загуби Бебетата на Бъзби.

Жертва №2 от трагичния „Клуб 27“ - колегата ни Румен Жерев с разказ за съдбата на Джими Хендрикс

Как ни влияе времето и що е то метеозависимост – в рубриката „Здраве“. Пак там известният вирусолог проф. Радостина Александрова в авторски текст за „Златно време“ - приложението на „Телеграф“, разказва, че до 50% от случаите на рак могат да бъдат предотвратени – чрез избягване на рискови фактори и стратегии за превенция.

Актриата Наоми Уотс призовава: „Не се срамувайте от менопаузата“.

И още:

- Пред развод ли са Джей Ло и Бен Афлек, свърши ли приказката?

- Как се прави щастливо кафе по френски – рецепта от филма „Невероятната съдба на Амели Пулен“

- Как преди сто години топ измамник се опита да продаде Айфеловата кула два пъти

- Липса на стил – Бритни Спиърс наметна късо палтенце върху корсет

- Що е то изкуство на джапанката, къде ще вдигат паметник на Чебурашка

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение за златните ни читатели!