0

В брой 53 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” утре, 6 април, ще откриете:

40 години от излизането на екран на сериала „Птиците умират сами“. Милиони жени по света бяха влюбени в образа на отец Ралф. И в Ричард Чембърлейн, когото вече познаваха от „Шогун“. Възприеман като секссимвол, дълги години той криеше греховната си любов. Трябваше му време, за да признае, че предпочита представителите на собствения си пол. Днес Ричард Чембърлейн има един мъжки брак и развод зад гърба си. Преди дни той направи 89. Но все така пламенно защитава хората с различна сексуална ориентация, защото е един от тях.

Време за мъже – Джеймс Бонд празнува 70-ия си рожден ден. Кои мъжкари влязоха в кожата на агент 007? Вълнуващо и разтупкващо дамските сърца четиво от журналистката Михайлина Димитрова.

Към какво се прицелва турският актьор Феяз Шерифоглу? На 32, животът е пред него. А след сериала „Момичето зад стъклото“, сега мечтае за роля в Холивуд. Преминал е през кастинга и очаква оферта, която ще го изстреля до Никол Кидман. Още новини за любими турски актьори – всеки четвъртък в приложението „Златно време“ на вестник „Телеграф“.

Влизаме заедно с вас в кухнята на филма „Кръстникът“, за да видим какви спагети ще похапне Майкъл Корлеоне по съвет на Питър Клеменца.

Изборите минаха и заминаха. Но в ретро рубриката ни „Спомени“ се връщаме към изборите за Първото обикновено Народно събрание, когато политици са използвали срещу опонентите си игли и лют червен пипер, а фалшификациите още тогава са били в употреба. За това разказва журналистът Румен Жерев.

Още ретро полъх от спортната рубрика в приложението „Ретро спорт“, в която журналистът Иван Георгиев припомня за съдбата на бегача на дълги разстояния Емил Затопек.

Кой е първият руски масон? Успява ли Яков Брус да забърка еликсира на вечната младост? Дали наистина е възкресявал мъртъвци? И какво представлява изготвения от него по поръчка на Петър Първи календар на съдбата?

Нещо по-реално и прагматично – наистина ли 50 са новите 40? Авторски материал на проф. Радостина Александрова от БАН.

И още:

- Пиявици изсмукват главоболието. Как се случва това и за какво друго помагат?

- Вярно ли е, че Синдромът на Лериш може да причини импотентност – сътрудникът на „Златно време“ д-р Румен Какарашев разговаря по темата със съдовия хирург д-р Тенко Тенев.

- Какъв стаж ще ни е необходим за пенсиониране през 2037 година – в материала на журналиста Владимир Христовски.

- Пет растения, които може да са наистина опасни за домашните ни любимци

- Защо 92-годишният милиардер Рупърт Мърдок размисли и отмени годежа си?

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели!