0

В брой 56 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” на 27 април ще откриете:

Един велик актьор е главния герой, към когото насочваме прожекторите още от първата страница на приложението „Златно време“. Папараци отстреляха легендарния актьор Джак Никълсън с кадри, които предизвикват сълзи у милиони негови фенове по света. Подпухнал и занемарен, той е неузнаваем. Звездата попада в обектива за пръв път от година и половина. И гледката е разтърсваща. Няма цена, която да оправдае тези снимки. Те са равносилни на убийството на един символ. Зрителите искат да помнят Джак Никълсън с ролите му в „Полет над кукувиче гнездо“, „Волният ездач“, „Китайски квартал“, „Пет леки пиеси“, „Вещиците от Истуик“, „Вълк“, „Колкото толкова“. Той беше и е най-добрият Жокера в „Батман“. Папараците показаха изтощен и похабен посивял старец, потънал в самота и забвение. А ние го показваме в най-ярките му образи.

В брой 56 на „Златно време“ - приложението за хората в златната възраст на вестник „Телеграф“, което чакате с нетърпение всеки четвъртък, има и една невероятна красавица. Светът я обикна като Фериде от „Чучулигата”. На 60 Айдан Шенер е абсолютен еталон за красота. Неслучайно е била Мис Турция, откъдето започва и кариерата й. Откъде идват гените на тази хубавица, която знаем и като Нериман от „Двете лица на Истанбул”? Защо никога повече не повтори след един неуспешен брак?

Още една звезда от турските сериали в нов сериал, чиято премиера предстои на цифровата платформа Disney Plus в края на май. Пънар Дениз влиза в образа на актрисата Ясемин Дерин, която нощем се превръща в серийна убийца. Реална ли е тази фигура? Имало ли я е наистина Ясемин? Пънар Дениз ще ви накара да повярвате.

И докато сме на тази вълна – влизаме заедно в кухнята на сериала „Ти разкажи, Черно море“, където майка Сание и снахата Асие ни забавляват с репликите, които си разменят. Докато бабата театрално се тръшка, че искат да я уморят и засипят с пръст, снахата подпитва: „Как я обичаш халвата, майко?“. И ние в „Златно време“ ви показваме как – с точна рецепта.

Рубриката „Ретро спорт“ е посветена на първите дами, които се престрашават да ритат топка.

Живописен материал и за едно място на ужасите на красив фон – Манастира на мъртвите в Палермо. Звучи като сбъднат кошмар как се балсамират труповете. Но търсачите на силни усещания ще оценят това.

В рубриката „Носталгия“ си спомняме за тържествения дух на Празника на труда, манифестациите и историята на тази дата.

Отбелязваме и 126 години от едно тъжно събитие в историята – убийството на Алеко Константинов.

В любимата рубрика на последна страница в приложението „Златно време“ всеки четвъртък - „Практични съвети“, днес ще видите 10 идеи какво може да се направи с грамофонните плочи, които събират прах на някоя етажерка, но не ви дава сърце да ги изхвърлите.

И още:

- 8 храни, които помагат при запушени артерии

- Мръвка за мъжете, морков за жените – защо вегетарианството се смята за женствено

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели!