0

„Пинк Флойд“, но без нито един от „Пинк Флойд“, ни връхлитат с концерти в София и Варна през ноември, видя „Телеграф“.

Музикантите от UK Pink Floyd Experience, които се подвизават на Уест Енд в Лондон и са смятани от пресата на Острова за едни от най-добрите в професията си, пристигат у нас, за да рушат Стената и търсят светлина в Тъмната страна на Луната.

Усещане

„Усещането е сякаш зрителят е попаднал в епохата на най-доброто от „Пинк Флойд“, с вокали, които много наподобяват оригиналните на Дейвид Гилмор и Роджър Уотърс“, пише за шоуто британският вестник „Таймс“. „Музикантите доказват, че нито Another Brick in the Wall, Money, или Wish You Were Here, или Shine on You Crazy Diamond са най-важното в това шоу.

Групата пристига с три беквокалистки

 Групата пристига с три беквокалистки
Floyd-Bulgaria.com/UKPFE

В този вълшебен спектакъл основното е завладяващото пътешествие през света на легендарната група и пълното усещане, че сте на истински концерт на живо на „Пинк Флойд“, отсича критиката. В София групата от 4-ма музиканти и трима беквокалистки идва на 27 ноември в НДК, а във Варна е два дена по-късно във Фестивалния комплекс.

Записи

UK Pink Floyd Experience идват с пълния лиценз за това шоу, като са получили правата да правят до най-малките подробности спектакъл, който би подхождал на легендата. Идват с озвучителна и осветителна техника, която използва самата звездна група. Като акцентът естествено е от края на 70-те и от 80-те години на ХХ век.

Тези дни стана ясно, че в края на октомври „Сони“ ще завърши сделката за каталога на „Пинк Флойд“. Компанията придобива срещу $400 млн. правата върху цялата записана музика, името, образа с всички снимки, клипове и филми, както и сходните им права. Но не получава право върху авторството на песните, което съществено намалява цената. Т.е. музикантите от UK Pink Floyd Experience от една страна ще отчислят права на компанията за визията и цялостното шоу, а от друга ще дадат и на Роджър Уотърс и Дейвид Гилмор като автори на песните, които ще изпълнят в София и Варна.