1

Ели Маринова e един от най-популярните нумеролози и кабалисти в България. Изготвя рождени нумерологични карти и прогнози за периодите в живота и за текущите 12 месеца. Наред с това дава гадателски консултации за всякакви проблеми чрез Кабала, карти таро, Астрология и китайската система И-Дзин. Тя е специалист и по етно религиозни и окултни практики. За консултация и контакт с Маринова: eli-taro.com, tvoetotaro.com, телефон: 0896 530 106.

В годината на Черния Воден Тигър, времето през втората половина на август и началото на септември за всички ни може да се окаже напрегнато и изпълнено с неочаквани обрати. В този период можем да очакваме предизвикателства и трудности, особено при намирането на разбирателство в отношенията, каквито и да са те – романтични, семейни, бизнес, приятелски и това напрежение може да се отрази дори и на философската нагласа на Плъха и Бика. В по-широк план можем да очакваме заявки за формиране на големи институти, институции или организации. Фокусът на внимание ще е насочен в търсене и намиране на кардинални решения за справяне с кардинални проблеми.

През този период ще имаме възможност да намерим нестандартни и неочаквани отговори и решения на въпроси и проблеми, които боксуват още от пролетта. Има вероятност Госпожа Съдбата да върне някои от нас на преговор към стари ситуации, отношения и проблеми, които образно казано са били заметени под килима. Това важи най-вече за финансовата страна на нещата. Възможно е също така мнозина от нас да изживеят поне едно вълшебно дежа-вю, включително и в сферата на любовта. А ето Фън Шуй прогнозата на Ели Маринова за дванадесетте знаци от Китайския зодиак за периода - 15 август-15 септември. Дракона и Змията са съуправители на периода, така че ще трябва да се съобразяваме и с техните енергии (характер), а не само с Черния Воден Тигър.

Плъхът обезврежда капани

Периодът ще е доста интересен за Плъха. Той ще има възможност да постави някакво ново и важно начало с дългосрочна реализация, като в същото време ще му се наложи да открие и обезвреди поне един капан поставен на пътя му. За да се получат нещата както трябва и да няма неприятни изненади, е необходимо Плъхът да е добре подготвен, да се е подсигурил с всичко, което е необходимо за успешен старт и развитие на конкретния проект. По принцип през този период неговият здрав разум и дарбата му да строи стратегии за бъдещето ще бъдат възнаградени.

Работа и пари. Плъхът цени високо постигането на финансова и материална сигурност. Осигуряването на добри приходи и запаси е негов важен приоритет. През този период той ще има възможност да събере богата реколта от положените в началото на годината усилия, ще има възможност и за постижения в близко бъдеще, благодарение на добро партньорство със свой събрат, с Бика или Маймуната. Но ще е добре те всички да внимават за скритите капани, поставени от Коня и Петела.

Личен живот. Чаровният и неотразим Плъх винаги може да си осигури приятна компания за пълноценна отмора и забавление. Плъхът ще е настроен на творческа и любовна вълна, ще се радва на подкрепа и отзивчивост от страна на Глигана и Дракона, които ще го заредят с положителни емоции и ще го вдъхновят за творчески постижения. Но ако между тях застанат Кон или Коза, работата е лоша.

Здраве. През този период Плъховете ще се радват на добро и крепко здраве, особено ако внимават с качеството и количеството на храната и напитките.

Бикът получава рамо от Змията

Представителите на знака могат да очакват неочакваното. Има вероятност за подаръци от страна на Госпожа Съдбата, но и за неприятни изненади. Възможно е много Бикове да установят, че преследваната от дълго време и постигната с много труд цел не си е струвала усилията, или че всъщност са постигнали нещо съвсем различно от очакваното. Възможно е много Бикове да започнат някакво ново обучение или специализация. С каквото и да се захване през този период, Бикът винаги ще влага ентусиазъм и творчество във всяка своя дейност. Той ще може да се радва на успехи, особено когато е подкрепен от Змията и Петела. Но изкараният от равновесие Бик, провокиран от Тигъра и Дракона, може да нанесе сериозни щети и на себе си, и на околните си.

Работа и пари. Бикът ще е по-адаптивен и достъпен за комуникация, по-толерантен и тактичен, което ще му помогне много в деловите и финансовите отношения. Благодарение на това и подкрепен от Заека и Змията, той ще се справя лесно и успешно с всяка задача, ще постига просперитет. Но за да е пълно удовлетворението, ще е добре Бикът да заобикаля отдалеч Тигъра и Дракона.

Личен живот. Благодарение на проявените в миналото отзивчивост, разбиране, доверие и любов, Бикът ще се радва на топли романтични отношения със Змия, Плъх или Петел.

Здраве. И през този период Бикът ще се радва на добро здраве.

Две авантюри се пишат на Тигър

За Тигъра периодът между август и септември ще е динамичен и точно според вкуса му. Той ще има възможност да се разгърне, да разшири ловната си територия, да предприеме поне две авантюри и в делови, и в личен план. Ще може да отчете сериозни успехи и победи, особено ако успее да овладее импулсивността и безцеремонността си. Подкрепен от Коня, Кучето и Глигана, той ще върви уверено напред, като няма да е лошо от време на време да поглежда къде стъпва и да се оглежда за други Тигри, за Змии и Маймуни.

Работа и пари. Благодарение не само на смелостта и способността си да строи стратегии, но и на постигнатото в миналото, Тигърът ще има възможност да се радва на добрите резултати от труда си. В своите бизнес начинания той ще може да разчита на подкрепата на Коня и Кучето. Но ще е добре да се внимава много със събратята си, с които има опасност да влезе в борба за надмощие, както и с Маймуната и Бика.

Личен живот. През този период Тигърът ще има възможност за авантюри и забавления, дори за романтика и сантименти главно със Заека и Коня, които ще го заредят с положителна енергия. Но трябва да избягва компанията на другите Тигри, Змията, Маймуната и Бика.

Здраве. Тигъра ще може да се радва на добро здраве и чудесно разположение на духа, особено ако не се отдаде на крайните удоволствия на бохемския живот.

Заекът ще се радва на късмет

Винаги, когато се чувства полезен и сигурен в себе си, Заекът се чувства щастлив и, въпреки общото напрежение и усещането за несигурност, за него времето през този период до голяма степен ще е добро. Той ще успее да свърши много полезни и за себе си, и за околните си неща. Заекът ще има възможност да постигне напредък благодарение и на късмета си, и на наблюдателността и интелигентността си. Разбира се постигнатото ще отразява неговия характер, който околните му възприемат като малко странен и ексцентричен.

Работа и пари. Заекът ще може да се радва на успехи и просперитет в работата. Той ще успее да преобърне едно поражение в победа, особено като овладее страховете и свенливостта си. По отношение на бизнес делата си ще има възможност да разчита на категоричната подкрепа на Козата и Глигана. Все пак, опиянен от победата, Заекът трябва да избягва контактите с Плъха и Петела.

Личен живот. Романтичният, сантиментален, обаятелен и сексапилен Заек ще може да се радва на звездни мигове в компанията на друг Заек или Коза, но само при отсъствието на Маймуната.

Здраве. Ако не се поддаде на необоснованите си страхове, които може да предизвикат някакъв здравословен проблем, всичко ще е наред.

Дракон работи здраво

През този период блестящият и надарен с харизма Дракон ще се радва на успехи не само защото е късметлия, но и защото времето ще работи за него. Така той ще успее да си подсигури стабилност и сигурност поне за месец напред. Всичко ще му се отдава лесно и бързо. Все пак, за да не му е скучно, проблеми няма да липсват. Но подкрепен от Плъха и Маймуната ще успее да се справи отлично.

Работа и пари. Драконът може да очаква повече работа, която ще му донесе и повече доходи. Той може да очаква и някакъв страничен доход, но вместо радост, това по-скоро ще е повод за грижи. За да се справи, Драконът ще трябва да се ориентира в приоритетите си, да прецени кое как може да усвои и какво може да остави за резерв. И в двата случая ще може да разчита на подкрепата на Плъха и Змията. Ще е добре да заобикаля отдалеч Кучето и да не споделя с него нито радостите, нито грижите си.

Личен живот. Драконът ще има поводи за радост и щастие, но едва след като изясни някакво разминаване или недоразумение със сърдечното си другарче. Отношенията му със Змия или Маймуна ще са много интересни и зареждащи, а евентуалното общуване с Куче може да се окаже доста нараняващо.

Здраве. По принцип Драконите се радват на стабилно здраве, но през този период е добре да обръщат повече внимание на каквото и да е усещане за здравословен дискомфорт.

Змията печели в трудностите

И за Змията остатъкът от 8-мия месец и първата половина от 9-тия ще са интересни и изпълнени с предизвикателства. Но благодарение на своята мъдрост и философска нагласа, Змията ще успее и да се измъкне без проблем от една-две напрегнати ситуации, и да спечели дивиденти от трудностите.

Работа и пари. Дарбата за организиране и планиране ще помогне на Змията не само да се справи множеството си ангажименти, но и да получи реално признание за добре свършената работа. Задачите й ще изискват анализ на работещите и планиране на бъдещи проекти. За целта тя ще трябва да разчита на помощта и подкрепата на Бика и Петела и да се пази от другите Змии и от Тигъра.

Личен живот. Магнетичната, чаровна и загадъчна Змия ще бъде ухажвана и глезена от Заек или Петел. И, ако игнорира Маймуната, която винаги си пъха носа навсякъде, ще си осигури и отмора, и забавления в приятна компания.

Здраве. Ако се съобразява с прага си на издръжливост, Змията ще се радва на добро здраве.

Приключения очакват Коня

Предприемчивият Кон има дарбата да се ориентира в заплетени ситуации и да се адаптира към всякакви промени. Това ще му помогне да се ориентира от къде духа вятъра и да нагласи правилно платната на кораба си за пътешествия и по работа, и за удоволствие и приключения. А когато срещне спънки и пречки по пътя си, той ще се справя с тях без проблем. Периодът ще е добър за него, особено ако овладее себичността и нетърпението си.

Работа и пари. Ако не се главозамае от успехите си в миналото, Конят ще успее да извоюва успехи и за настоящето, което ще е добра основа за бъдещето. Конят ще успее да се справи с не една и две сериозни задачи в работата си, но не и без помощта на друг Кон или Тигър. Ще е добре той да бяга от Бика и Маймуната.

Личен живот. Конят ще се радва на зареждащи романтични приключения с Коза или Куче, но и тук условието да не се главозамайва от успехите и да се пази от Плъха и Маймуната важи с пълна сила.

Здраве. През този период Конят трябва да се пази единствено от отдаването си на адреналинови удоволствия.

Козата да релаксира със спа

Загадъчната и харизматична Коза ще има възможност да развие и разработи важен за нея проект, засягащ финансово-материалната сфера. Освен това тя ще се замисли за някакво ново и интересно обучение. Успехите й са гарантирани, особено ако успее да се справи с пословичния си песимизъм.

Работа и пари. Изобретателната Коза винаги умее да улеснява работата си, което я прави невероятно ефективна. Това ще й помогне да поеме повече и по-сложни задачи от обикновено, особено ако успее да си осигури така необходимите тишина и спокойствие и избягва внимателно, но категорично Бика и Петела. Все пак и Козата ще се нуждае от помощ, която могат да й предложат Заек, друга Коза или Глиган.

Личен живот. Заекът или Конят ще спасят плахата Коза от неприятната компания на Бика или Кучето и ще й осигурят вълшебни вечери на свещи, придружени от романтична музика.

Здраве. За да се почувства наистина добре, ще е необходимо Козата да потърси пълноценен релакс като например спа процедури или лечебен масаж.

Маймуната печели лесно пари

Изобретателната Маймуната има навика да залага капани на самата себе си, да скача с двата крака в тях, а после да се спасява по възможно най непредвидимия начин. Но през този период има опасност нейната изобретателност да се обърне срещу нея и да я завърти в един объркан лабиринт. Но въпреки това Маймуната ще успее да се покатери на високо, да види и цялата картина, и начините за справяне.

Работа и пари. Маймуната ще работи много и то с удоволствие, ще печели лесно пари и признание с помощта на Дракона или на друга Маймуна. Но дали ще успее да задържи за дълго спечеленото е друг въпрос. Ако Маймуната прояви здрав разум и се пази от Тигъра, има шанс да задържи за по-дълго спечеленото и да го оползотвори разумно.

Личен живот. Маймуната ще е малко по-разумна и овладяна по отношение на пакостите и забавленията. По този начин тя ще успее да оцени и да се зарадва на приятно прекарани тихи и спокойни мигове в компанията на Дракон или Плъх.

Здраве. Дори да се появи някакво здравословно неразположение, Маймуната ще се справи бързо и лесно с него.

Скромността ще краси Петела

За да се радва на истински успехи, интелигентният, проницателен и амбициозен Петел ще трябва да се опита да бъде по-тих, скромен и тактичен. Ще е добре и да не е твърде дребнав, като в същото време не пренебрегва дори и дребни и маловажни на пръв поглед детайли.

Работа и пари. Петелът е трудолюбив и ефективен. Той умее да концентрира вниманието си напълно върху своята работа, а методите му, макар и малко странни, винаги дават добър резултат. Поради това и благодарение на подкрепата на Бика и Змията, Петелът ще може да се радва на добри резултати във финансовата сфера. За да се почувства наистина подсигурен, ще е добре да задели на сигурно част от спечеленото. А за да си спести излишни неприятности, трябва да избягва другите Петли и Заека.

Личен живот. Ако Петелът е по-скромен и не влиза в пререкания, ако се постарае да не се налага на всяка цена и не влиза в борба за надмощие с другите Петли, той ще си осигури така необходимите му романтика и хармония в отношенията с Бик или Змия.

Здраве. Ако Петелът внимава за гърлото и бъбреците, всичко ще е наред.

Повишение за Кучето

През този период Кучето ще може да разчита на постиженията си от миналото. То ще разчита и на своята добра информираност, и на умението си да се ориентира в потока от информация, да се насочва към най-достоверна и полезна такава. И, ако не позволи да бъде въвлечено в спор или конфликт, които не го засягат пряко, Кучето ще може да се радва напълно на плодовете на труда си.

Работа и пари. Кучето ще се труди усърдно и отговорно в екип с Тигъра и Глигана. Ако не се поколебае да отстоява позициите и правата си, но по разумен начин, ще успее да си извоюва признание и дори повишение. А за да избегне излишно напрежение, ще е добре да не позволява провокации от страна на Дракона.

Личен живот. За да се чувства щастливо, на Кучето са му необходими тишина и спокойствие, отзивчивост и привързаност. Всичко това може да му бъде осигурено от Тигъра и Коня. Ще е добре да избягва компанията на Дракона.

Здраве. Кучето по принцип се радва на добро здраве, но сега ще е добре да се постарае да се отърси от напрежението, като си осигури истински релакс.

Романтичен воаяж за Глигана

Глиганът е интелигентен, щедър, толерантен и отзивчив и притежава чудесно чувство за хумор. Благодарение на тези си качества той ще успее да привлече подкрепа за проектите си.

Работа и пари. Глиганът разбира от бизнес и умело борави с парите. С подкрепата на Тигъра и Кучето работните му ангажименти ще се движат по-лесно от обикновено, но за целта той трябва да отстоява сам твърдо това, което смята за правилно и да не се поддава на провокации от страна на Змията.

Личен живот. Романтичният Глиган ще има възможност за чудесни, дори звездни мигове в компанията на Куче или Плъх. Възможно е дори да предприеме романтично пътешествие с един от тях. А за да бъде всичко като по ноти, ще е добре да избягва компанията на Змията.

Здраве. Глиганът обича да си угажда с добра храна и качествени напитки, но сега ще трябва да го прави с мярка.

Любомир Старидолски