0

П осрещането на Коледа и новата 2023 г. ще бъде орисано от Тигъра, Кучето и Глигана. Техните енергии (олицетворявани от древните с характера на тези животни) ще действат и в новогодишната нощ чак до началото на Източната Нова година. Според позицията на Луната тя ще настъпи на 21 януари 2023 г., в 22:53 часа, когато ще дойде царството на Черния Воден Заек, обяснява кабалистът Ели Маринова. Но дотогава все още ще сме подвластни на Черния Воден Тигър, под чийто знак бе 2022 г. Съуправители на периода са Кучето и Глиганът, с които Тигърът се разбира перфектно. Това ще помогне годната да финишира успешно за почти всички астрознаци, сочи фъншуй анализът на нумероложката.

„Разбира се, всичко не може да е идеално, ще има и задачи, и проблеми за решаване, но екипът на тази троица ще се постарае да ни осигури едно чудесно посрещане на Рождество и Нова година по Григорианския календар, който се използва от по-голямата част от човечеството в днешно време. Все пак времето до края на декември може да се окаже и напрегнато, защото приготовленията за посрещането на празниците за някои от нас ще продължат до последния момент. В политически план има опасност решаването на важни задачи да бъде отложено до средата на януари 2023 г. Можем да очакваме трудности в комуникацията, тоест да има объркване и забавяне на доставките на стоки и услуги, което ще изнерви доста хора. В по-широк план се задават опити за прокарване на нови идеи, особено в едрия бизнес и политиката, които ще бъдат атакувани аргументирано, но безцеремонно от противниците на новото“, сподели основните обществено-политически тенденции за периода Ели Маринова. А ето и какво чака астрознаците от Източния зодиак с сферите работа, семейство, здраве. Зодиите в него се определят според годината ни на раждане.

Плъхът стартира нов проект

Периодът ще е доста интересен за Плъха. Той ще има възможност да стартира някакво ново и важно начинание с дългосрочна реализация. Тъй като има навика да гради работещи стратегии и да се подсигурява за бъдещето, той ще успее да се справи блестящо и с работните си задачи, и с организирането и посрещането на празниците. Но и в работен, и в личен план представителите на този източен астрознак трябва да внимават да не попаднат под копитата на Коня, както и да не дразнят Кучето.

Работа и пари: времето на Плъха ще е разпределено между стремежа да печели пари и планове как да си осигури перфектен финал на годината със заработеното досега. Той ще има възможност да си направи и една чудесна равносметка, която ще му отвори нови пътища през 2023 г.

Личен живот: чаровният и неотразим Плъх ще подготви и организира празниците перфектно. За всеки от близките му и любими хора ще има подходящ подарък. Но Плъхът ще е настроен по-скоро романтично и затова ще се стреми към по-камерна и интимна обстановка.

Здраве:

Има опасност стар и позабравен хроничен проблем да се обади точно когато не му е времето.

Голям подарък за Бика

Влагате любов и творчество във всяка своя дейност и затова всичко ще ви се случва лесно. С каквото и да се захванете, ще може да разчитате на подкрепата на Змията и Петела и ако сте по-дипломатични, ще намерите общ език и с Глигана. Но стойте по-надалеч от представителите на зодия Куче.

Организирането на празниците ще върви малко по-бавно, но накрая всичко ще се случи перфектно. Съдбата (или Дядо Коледа) ще зарадва Бика с отдавна чакан ценен подарък.

Работа и пари: Бикът ще е по-адаптивен в общуването, което ще му помогне много в деловите и финансовите отношения. Така той не само ще се справи лесно и успешно с всяка задача, но и ще си осигури всичко необходимо за посрещането на празниците.

Личен живот: представителите на астрознака ще се радват на едно романтично и задушевно посрещане на Коледа и Нова година.

Здраве: би било добре Бикът да не пренебрегва дори и незначително здравословно неразположение.

Тигърът се впуска в авантюра

Периодът ще е динамичен и точно според вкуса му. Той ще има възможност да се разгърне, да докаже какво може и какво знае, да се впусне поне в една авантюра, била тя бизнес или лична, ще може да отчете сериозни успехи и победи, особено ако успее да овладее импулсивността и безцеремонността си.

Работа и пари: благодарение не само на смелостта и способността си да строи стратегии, но и на постигнатото досега, Тигърът ще има възможност да се радва на добрите резултати от труда си, които ще му позволят да посрещне следващата година с положителен баланс.

Личен живот: Тигърът ще раздава и ще получава подаръци от сърце, ще има възможност и за авантюри и забавления, и за романтика и сантименти. Но за да няма неприятни изненади, ще е добре да бъде по-разумен в своята импулсивност.

Здраве: представителите на астрознака ще се радват на добро здраве, стига да не прекаляват с бохемския живот.

Заекът жъне победи

Винаги, когато се чувства полезен, Заекът е и щастлив. Всичко, свързано с подготовката на празниците и подаръците за тях, ще му донесе радост. Той ще има възможност да постигне значим напредък благодарение на късмета, наблюдателността и интелигентността си, а Дядо Коледа ще го зарадва с подарък, който той дори не е очаквал. Ще върви уверено напред и така ще успее да отхвърли много работа. Дори напрежението и суматохата в самия край на годината няма да го стреснат.

Работа и пари: Заекът ще може да се радва на успехи и просперитет в работата. Въпреки свенливостта си той ще успее да преобърне една неприятна ситуация в категорична победа и да извлече полза.

Личен живот: романтичният, сантиментален, обаятелен и сексапилен Заек ще раздаде (а и ще получи) опаковани с вкус елегантни подаръци. Да очаква звездни мигове в компанията на скъпите на сърцето му хора. Здраве: ако не се поддаде на някакви необосновани страхове, при Заека всичко ще е наред.

Странични доходи радват Дракона

Блестящият и надарен с харизма Дракон ще се радва на успехи не само защото е късметлия, но и защото ще е подкрепен от Плъха и Маймуната. Така времето ще работи за него и той ще успее да си подсигури стабилност и сигурност не само до края на годината, но и за началото на следващата. Все пак, за да не му е скучно, проблеми няма да липсват. За да си ги спести, ще е добре да намери общ език с Глигана и да внимава Кучето да не препъне полета му.

Работа и пари: и в печеленето на пари, и в личния си живот всичко ще му се отдава лесно и бързо. Драконът може да очаква и някакъв страничен доход.

Личен живот: Драконът ще има много поводи за радост и щастие, но едва след като изясни някакво разминаване или недоразумение с близък човек, било около организацията на празниците или с нещо друго.

Здраве: представителите на този източен астрознак ще е добре да обръщат внимание при обостряне на хроничните си болежки.

Змията носи стилни подаръци

Периодът ще е интересен и изпълнен с предизвикателства. Но благодарение на своята мъдрост и философска нагласа, подкрепена от Дракона и Петела, Змията ще успее и да се измъкне без проблем от една-две напрегнати ситуации. И така да организира празниците блестящо и елегантно. Все пак ще е добре да не допуска близо до себе си Глиган или друга Змия.

Работа и пари: дарбата за организиране и планиране (и на бъдещи проекти) ще помогне на Змията не само да се справи с множеството си ангажименти, но и да получи реално признание за добре свършената работа.

Личен живот: магнетичната, чаровна и загадъчна Змия ще се радва на чудесно посрещане на празниците, които ще преминат в забавления в приятна компания. Тя с радост ще раздава стилни и стойностни подаръци, ще бъде ухажвана и глезена от любимите си хора с куп армагани.

Здраве: Ако се съобразява с прага си на издръжливост, Змията ще се радва на добро здраве.

Конят планира пътешествие

Предприемчивият Кон има дарбата винаги да се ориентира в заплетени ситуации, да се адаптира към неочаквани промени, а до края на годината той ще огрява навсякъде като слънчице. Ще успее да съчетае и работните си ангажименти и планираното за празниците пътешествие.

Работа и пари: ако не се главозамае, Конят ще си извоюва успехи както в настоящето, така и за бъдещето. Той ще се справи с не една и две сериозни задачи, свързани и с работата, и с подготовката на празниците.

Личен живот: представителите на астрознака ще се радват на романтични празнични приключения, заобиколени от любимите си хора. Мнозина ще заложат на по-нетрадиционни подаръци.

Здраве: да се пази и да не прекрачва границата на разумно поетите рискове.

Козата решава сложни задачи

Въпреки празничната суматоха Козата ще има възможност да развие и разработи важен за нея проект, засягащ финансово-материалната сфера. Освен това тя ще се замисли за някакво ново и интересно обучение.

Работа и пари: изобретателната Коза винаги умее да улеснява работата си, което я прави невероятно ефективна. Това ще й помогне не само да поеме повече и по-сложни задачи от обикновено, но и да съчетае работата с подготовката на празниците без излишни шум и суматоха.

Личен живот: празниците ще преминат в по-камерна, но по-луксозна обстановка, като например вълшебни вечери на свещи, придружени от романтична музика.

Здраве: въпреки своята деликатност козата ще се радва на добро здраве и добро разположение на духа.

Маймуната с успешен старт на 2023 г.

За празниците Маймуната ще впрегне в работа целия си капацитет от изобретателност, но колкото и странно да е, ще се стреми да не залита в крайности. И в работата, и при подготовката за празниците ще робува на разума, а не на настроенията си.

Работа и пари: до последния възможен момент Маймуната ще работи, ще отхвърля вихрено задача след задача, и то с удоволствие. Така ще успее да си подсигури както посрещането на празниците, така и успешен старт за 2023 година.

Личен живот: колкото и странно да е, Маймуната ще предпочете по-камерната и по-класическа, но по-луксозна празнична обстановка. В подаръците, които ще раздаде и ще получи, ще има много неочаквани изненади и за нея, и за близките й.

Здраве: дори да се появи някакво неразположение, Маймуната ще се справи бързо и лесно с него.

Излишни разходи за Петела

За да се радва на истински успехи, интелигентният, проницателен и амбициозен Петел ще трябва да се опита да бъде по-скромен и тактичен. Той ще продължи да си поставя и да постига разумни и достижими цели, но ще е добре да понамали саморекламата. И ако е дипломатичен с представителите на Глиган и Куче (било в работата или семейството си), ще успее да си подсигури един чудесен финал на годината.

Работа и пари: Петелът е трудолюбив и ефективен, а сега методите му ще донесат добри резултати във финансовата сфера. За да се почувства наистина подсигурен, ще е добре да задели част от спечеленото вместо да прави излишни разходи в последния момент.

Личен живот: ако е по-скромен, празниците ще протекат точно по неговия вкус. Иначе ще бъде център на внимание, ще получи овации за артистичните си изпълнения и за поднесените оригинални подаръци. Самият той ще получи по-скоро практични подаръци.

Здраве: ако внимава с гърлото, при Петела всичко ще е наред.

Кучето осребрява шансове

Периодът ще е изненадващо добър. Кучето ще успее да оползотвори всеки шанс и за печелене на пари, и за харчене на спечеленото по празниците. Работа и пари: Кучето винаги се труди усърдно и отговорно и ако не се поколебае да отстоява позициите си, всичко ще му върви като по ноти. Ще успее да си извоюва признание, отдавна чакан бонус и дори повишение. Да избягва провокациите от страна на Дракона.

Личен живот: празниците ще преминат чудесно за Кучето. То ще е заобиколено от любов и внимание, ще се радва на тихи и спокойни, но перфектно организирани празници. Подаръците ще са добре обмислени.

Здраве: добре е Кучето да отдели време поне за една релаксираща разходка сред красивата зимна природа.

Глиган пак проявява щедрост

Той е интелигентен, толерантен и отзивчив и притежава чудесно чувство за хумор. Умее да печели приятели и подкрепа за осъществяване на проектите си. Подкрепен от Кучето и заобикаляйки отдалеч Змията, Глиганът сега ще си осигури един чудесен финал на годината.

Работа и пари: Глиганът разбира от бизнес и умело борави с пари и материални активи. Периодът ще е благодатен за него, а работните му ангажименти ще се движат лесно. За да си спести някое и друго неудобство, ще е добре да отстоява разумно това, което смята за правилно, особено във връзка с бюджета за празниците и подаръците.

Личен живот: романтичният и щедър към близките си Глиган ще има възможност за чудесно посрещане на празниците в комфортна обстановка. Подаръците, които ще раздаде, ще са лакомства и изкушаващи изненади. В замяна ще получи даващи усещане за топлина и уют вещи и дрехи. При някои е възможно празниците да бъдат организирани като романтично пътешествие.

Здраве: Глиганът обича да си угажда с добра храна и качествени напитки, но сега ще е добре да го прави с мярка.