0

З еленият дървен дракон ще заеме трона си на 10 февруари в 00,58 часа българско време и ще остане на него до 28 януари 2025 г. Това изчислява нумерологът и кабалист Ели Маринова. Разкрива, че раждането на деца под този знак през новата година ще внесе късмет и благоденствие в дома ни.

Утро

„Зеленият дървен дракон е свързан с изтока, с утрото и пролетта, с растежа. Неговите цветове са зелено и синьо. Зеленият цвят символизира живота и жизнената енергия, растежа, развитието и плодородието, крепкото здраве и издръжливостта, а синият творчеството и творческото начало, мечтателността и фантазията“, разкрива Маринова.

През новия космически период енергиите, наричани от древните драконовски, ще помогнат на мнозина да сбъднат мечтите си, да реализират отдавна замислени проекти. Причината е, че новото време ще донесе в живота ни повече смелост, страст, амбиция, интелигентност и творческо вдъхновение.

Успех

„Като цяло предстоящата година на Зеления дървен дракон се очертава интересна и пълна с възможности. Неслучайно това животно от източния зодиак е символ на просперитета, успеха и късмета. Драконът ще ни предложи нови перспективи и нов подход към всичко, което ни заобикаля. За борбените хора годината на Дракона ще донесе повече късмет. За тези, които се страхуват и се колебаят по кой път да поемат, тя ще бъде трудна, превратна и тревожна“, предупреди столичната езо-експертка.

Промени

Като цяло през годината в обществен план се задават големи промени в политиката и социалния живот, но и произшествия. „Във времената на Дракона всичко е в големи мащаби - и доброто, и лошото“, казва Маринова. А ето и изготвения от нея хороскоп за 12 източни астрознака, като принадлежността към някой от тях се определя от годината ни на раждане.

Плъх (1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 г.)

Плъхът и Драконът винаги постигат разбирателство, което им помага лесно и успешно да постигат целите си. За Плъха годината се очертава интересна и вълнуваща. Представителите на знака ще се радват на повече и по-добри възможности и в работата, и в личния живот. Но за да постигне желаното, Плъхът ще трябва да изясни пред самия себе си какво точно иска и какви са възможностите му да постига набелязаните цели. Тези, които работят за себе си, ще се радват на добри приходи, а работещите на заплата могат да очакват повишение в длъжност, от което следва и повишение на заплатата. Хората с творчески професии също ще отчетат напредък и просперитет, но ще е добре да се постараят да защитят авторските си права от посегателства. По отношение на личния живот необвързаните Плъхове ще преживеят поне една интересна любовна история, а семейните ще се радват на значими придобивки за дома. Периодът е много добър за зачеване още в началото на годината, защото едно дете Дракон ще донесе много щастие и късмет през идните години.

Бик (1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009 г.)

Постигането на разбирателство по принцип се гради на взаимно уважение и разумни компромиси, но Бикът и Драконът никога не са готови за това. При тях общуването и комуникацията са силно затруднени, което ще донесе много изпитания и предизвикателства за Бика. Той ще трябва да се труди упорито и неуморно, а резултатите все ще бъдат незадоволителни. Но все пак прилежният и упорит Бик няма да остави нито един проблем, без да е намерил правилното му решение и така, макар и трудно и бавно, той ще успее да постигне напредък. И този напредък ще е особено ценен, защото ще е постигнат без чужда помощ и въпреки враждебността на витасредата. За утеха Бикът ще успее да създаде полезни приятелства със значими хора, а краят на годината ще е значително по-добър от началото й. Ако Бикът успее да разграничи работните си ангажименти от личния живот, у дома всичко ще е наред.

Тигър (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 г.)

Енергиите на Тигъра и Дракона трудно се синхронизират. Оттук общуването и комуникацията са силно затруднени, всеки от тях държи на своето и не е готов да прави каквито и да е компромиси. Поради всичко това предстоящата година ще е изпълнена с всякакви предизвикателства и изненади за Тигъра и въпреки своята хaзартна и авантюристична природа, сега ще трябва да внимава повече. Тигърът е силен и смел, умее да поема разумни (и не много разумни) рискове и благодарение на енергията, смелостта и борбеността си, не на последно място и на нетрадиционния си начин на мислене все пак ще извлече ползи. Освен това пред мнозина от този знак ще се отворят много нови възможности за напредък и просперитет. Но има опасност твърде многото и то примамливи шансове да доведат до объркване и грешни решения. По отношение на личния си живот ще е добре Тигърът да внимава и да не рискува, защото в един момент може да изпусне питомното, за да хукне да гони дивото.

Заек (1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 г.)

В Китай Заекът се свързва с късмета и богатството. Освен това той винаги успява да укроти експанзивната природа на Дракона и да постигне разбирателство с него. Затова годината ще е доста добра за Заека. Той ще има възможност не само да възстанови щети от миналото, но и да постигне сериозен напредък. Начинанията му в работата, финансите и материалните дела ще се движат успешно, а натрупаните запаси ще са сериозни. Заекът обича светския живот и сега ще има възможност да се потопи в неговия водовъртеж, да използва приятелските си връзки за постигане на своите цели. Но за да бъдат успехите му безспорни, ще е добре той да не смесва работата с удоволствията. Годината е добра за възстановяване на семейни, фамилни или романтични връзки, за възвръщане на изгубено или откраднато. Свободните представители на знака ще имат възможност за създаване на обещаващи романтични отношения, а семейните ще се радват на щастие, сигурност и стабилност.

Дракон (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012 г.)

Годината ще е доста успешна за Дракона, защото това е неговото време чакано цели 12 години. Благоприятните възможности просто ще се изсипват в краката му и за това е важно той да преценява и да избира мъдро и едно по едно, а не да се захваща с всичко накуп. И финансовите, и материалните, и любовните му дела ще се движат гладко и успешно. От него ще се иска да оползотвори разумно шансовете си за успех и просперитет във всяка една ситуация. Представителите на този знак ще има възможност да полетят на воля, да разширят хоризонта си, да намерят нови начини и методи да постигат целите си. Но понякога от нетърпение и прибързаност може да се превърнат във враг на самите себе си.

Змия (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013 )

Годината ще е много добра за Змията, защото тя и Дракона са добър тандем. Между тях винаги царят разбирателство и хармония. Дори да се появят някакви недоразумения, с общи усилия те решават всички проблеми. Когато се устреми към набелязаната цел, Змията винаги намира начин да я постигне, и то без много шум. През периода тя ще работи усилено и дисциплинирано, ще печели добре и ще си осигури желания стандарт на живот, особено ако е по-пестелива през първата половина на годината и не поема излишни и непосилни задачи, които изискват кратки срокове на изпълнение. Ако се постарае да не е твърде взискателна и капризна и към себе си, и към близките си, годината на Дракона ще й донесе щастие и хармония в личния живот.

Кон (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 г.)

Драконът ще подкрепя Коня през цялата година, особено ако той се постарае да е по-тактичен и дипломатичен. Годината ще донесе много нови възможности за професионално и кариерно израстване на Конете, за успешно обучение и повишаване на квалификацията. Добре е представителите на знака да внимават с поетите финансови рискове, но като цяло инвестициите им ще са успешни.

Конят е динамичен и обича да сменя обстановката. През цялата година ще има възможност и за делови, и за романтични пътешествия, които ще го зареждат с нова енергия. Свободните Коне ще флиртуват на воля и е много възможно някои от тях да срещнат истинската любов. На семейните годината ще донесе значими придобивки за дома или в него ще се появи нов член, който е желан и очакван с нетърпение.

Коза (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

Годината на Дракона ще бъде градивна и успешна за родените под знака на Козата. Представителите на знака ще имат възможност за напредък в работата и кариерата, за постигане на финансова сигурност, особено ако успеят да преодолеят своята свенливост и не се страхуват да отстояват мненията и интересите си. Защото, ако не се борят за себе си, няма кой друг да го стори. Ще е добре Козата да е по-активна по отношение на социалните контакти, но и по-внимателна с документите и в комуникациите, защото дори само едно грешно адресирано писмо може да й създаде главоболия.

Възможно е годината на Дракона да обърне погледа на Козата към постиженията и преодолените трудности в миналото, което ще й помогне да намери нов подход към постигане на целите за бъдещето. Лятото ще е много благоприятно за романтика за свободните представители на знака, а една среща със стара любов може да събуди нов пламък. Периодът ще е добър, но малко скучен за семейните Кози.

Маймуна (1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 г.)

Годината ще е благодатна за изобретателната, силна, енергична и трудолюбива Маймуна, която обича и умее да печели пари. Маймуната обича и да се забавлява и да харчи с удоволствие спечеленото. Но през тази година е добре да е по-разумна и по-пестелива.

Много от представителите на знака ще открият в себе си неподозиран потенциал, който ще ги подтикне да запишат курсове за обучение или допълнителна квалификация, а тези с творчески професии ще могат да реализират блестящо своите дарби. Годината е чудесна за постигане на стабилност в личния живот и любовта за романтичната и сантиментална Маймуна. Семейните от знака ще се радват на щастие и хармония у дома, а свободните ще имат шанс за създаване на обещаващи романтични отношения с подходящи партньори.

Петел (1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 г.)

Годината на Дракона ще е интересна и успешна и за Петела. Тя ще му донесе много нови възможности, но в сферата на вече работещи и сигурни начинания, защото приходите му ще са от изпълнението на рутинни задачи. Времето не е подходящо за поемане на финансови рискове и за несигурни инвестиции. Затова е много важно Петелът да се постарае да съхрани постигнатата в миналото финансова и материална стабилност. Но има и добри новини във вид на изненадващо осъществяване на стара мечта или постигане на заветна цел. За да бъде всичко наред в личния му живот, ще се наложи Петелът да прави компромиси и да не настоява за повече, отколкото близките могат да му дадат.

Куче (1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 г.)

Годината на Дракона ще донесе предизвикателства и изненади на Кучето. В тях смелите и решителните ще съзират възможности за просперитет и напредък, а неуверените и страхливите ще ги възприемат като изпитания и наказания. Годината ще предложи на Кучето и много нови и интересни възможности за просперитет и напредък, които то трябва да улови и да оползотвори без страх и притеснения. Много Кучета ще се стремят да овладяват всяко положение и така ща постигат сериозни успехи. Други от знака е добре да заложат на философската нагласа и да започнат да преоценяват и победите, и пораженията си по нов начин. Семейните Кучета могат да очакват приятни изненади и нови възможности за постигане на стабилност, хармония и спокойствие у дома, а за свободните годината е подготвила много изненади.

Глиган (1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007 г.)

Глиганът ще се радва на просперитет, късмет и сигурност, защото годината на Дракона ще разшири хоризонта му, ще му помогне да разгърне потенциала си по най-добрия начин. Тя ще донесе на Глигана и много нови възможности за печелене на пари. Финансов приход може да се очаква и във вид на рента, дарение или завещание. Но да внимава тези обилни приходи да не го разглезят. Глиганът е добре да стане по-отговорен по отношение на парите и материалните си активи. Ще е добре да внимава и с документите, които подписва, защото от едно недоглеждане може да произтекат неприятности. Чувствителният и романтичен Глиган ще се радва на щастлив личен живот, особено ако овладее фантазията си, ако преценява хората около себе си обективно и не възприема желаното за действителност.