Р ецептата за панирани ябълки с корнфлейкс е вкусно предложение за оползотворяване на стари, поизостанали в панера ябълки. Макар и поувехнали, те все още имат какво да ви дадат. Ябълките са вкусни по всяко време на годината. През есента и зимата обаче създават особено усещане за уют. Съществуват над 8000 сорта ябълки. Това е единственият плод, който предлага такова огромно разнообразие от вкусове, аромати, текстури и цветове. Ябълките са богати на витамини и антиоксиданти. Те са безценен източник на пектин, който се грижи за поддържането на здравословни нива на холестерола в кръвта. Съдържат и голямо количество бор, който стимулира мозъчната активност.
Панирани ябълки
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 3 ябълки
- 1 есенция ром
- 100 мл олио
- 300 г корнфлейкс
- 100 г брашно
- 2 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне:
Започнете от яйцата. Разбийте ги добре с пудрата захар и есенцията ром. Ако ароматът е твърде силен за вас, ползвайте половината от съдържанието на капсулата. Обелете ябълките. Почистете ги от семките внимателно и ги нарежете на еднакви колелца. Всяко трябва да бъде с дебелина около 5 мм. Натрошете корнфлейкса. Загрейте олиото в подходящ тиган. Оваляйте всяко ябълково кръгче първо в брашно, след това в разбитото яйце и накрая в натрошения корнфлейкс. Изпържете ябълките до получаването на златиста коричка. Готовите панирани ябълки с корнфлейкс подредете в красива чиния, като ги гарнирате с бита сметана. Накрая ги поръсете с канела за чуден аромат.
Още на matekitchen.com