0

О т matekitchen.com дават прекрасна рецепта с подчертан италиански вкус. Става за предястие, т.е. антипасти, но при добро количество и желание си става и за основно хапване.

Печени домати с моцарела и пармезан

Необходими продукти:

  • 4 домата
  • 150 г моцарела
  • 80 г пармезан
  • 1 люта чушка
  • 2 скилидки чесън
  • 3 стръка пресен босилек
  • 25 мл зехтин
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Настържете моцарелата в купа. При нея сложете накълцания чесън, почистената от семките и нарязана на ситно люта чушка и нарязания босилек. Овкусете с черен пипер, добавете настъргания пармезан и разбъркайте много добре. Разрежете доматите на кръгчета с дебелина 1 см, подсушете ги с кухненска хартия и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. Намажете доматите със зехтин и разпределете сместа върху тях. Поръсете с още малко зехтин и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато сиренето се разтопи и придобие златист загар.

Още на matekitchen.com