О т matekitchen.com дават прекрасна рецепта с подчертан италиански вкус. Става за предястие, т.е. антипасти, но при добро количество и желание си става и за основно хапване.
Печени домати с моцарела и пармезан
Необходими продукти:
- 4 домата
- 150 г моцарела
- 80 г пармезан
- 1 люта чушка
- 2 скилидки чесън
- 3 стръка пресен босилек
- 25 мл зехтин
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Настържете моцарелата в купа. При нея сложете накълцания чесън, почистената от семките и нарязана на ситно люта чушка и нарязания босилек. Овкусете с черен пипер, добавете настъргания пармезан и разбъркайте много добре. Разрежете доматите на кръгчета с дебелина 1 см, подсушете ги с кухненска хартия и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. Намажете доматите със зехтин и разпределете сместа върху тях. Поръсете с още малко зехтин и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато сиренето се разтопи и придобие златист загар.
Още на matekitchen.com