О ще една рецепта, с която каним морето, и то Средиземно море, на масата – ципура с домати и маслини, завита във фолио и изпечена във фурна. Дори само името й ни връща спомени за солените следи, които остават по кожата, след като излезем от водата, обясняват от matekitchen.com.
Ципура с домати и маслини
Продукти:
2 ципури
2 домата
18-20 маслини
6-7 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1/2 връзка пресен риган
80 мл зехтин
сол на вкус
Приготвяне:
Обелете, изчистете от семките и нарежете на кубчета доматите. Към тях прибавете нарязаните на ситно магданоз, риган, чесън и маслините. Овкусете със сол и зехтин и разбъркайте добре. Измийте и подсушете рибата, след което я подправете със сол и зехтин. Напълнете я с предварително приготвената смес от домати, маслини и подправки. Вземете лист алуминиево фолио. Намажете го със зехтин и поставете отгоре напълнената риба. Завийте плътно като пакет и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути. Извадете ципурата и сервирайте с гарнитура по желание или само полята с чеснов дресинг.