0

П риготвянето е значително по-лесно от традиционното пълнено пиле и причината за това е много проста. В тази рецепта няма ориз, който трябва предварително да подготвите кулинарно, така че да се сготви идеално, без да остане твърд или пък да се разкашка. Плънката е изключително проста, но пък много вкусна. Нарочно ползваме дробчета, защото са крехки. Воденичките и сърцата тук не са подходящи, защото те представляват мускулна тъкан и първо трябва да се сварят. С това обаче ще усложним излишно готвенето. Гарантираме, че всичко ще се сготви, пилето ще се изпече и ще стане перфектно. С тази рецепта за пълнено пиле със стар хляб можете да изненадате и семейството си или да посрещнете гости.

Решите ли да си направите нашето пълнено пиле, ви препоръчваме да ползвате бял хляб. Той има специфичен сладък вкус и с него пълнежът става по-приятен. Излишно е да ви казваме, че можете да ползвате не само стар хляб, но и пресен, мек – зависи с какво разполагате вкъщи.

Ако се притеснявате, че вашето пиле може да изгори, просто покрийте тавата с алуминиево фолио. Печете го докато стане крехко и в самия край на готвенето махнете фолиото, за да се запече отгоре и кожичката да стане хрупкава.

Пиле с плънка от стар хляб

Необходими продукти:

  • 1 пиле
  • 1 яйце
  • 1 глава лук
  • 2 пилешки дробчета
  • 2 филии хляб
  • 100 мл прясно мляко
  • 1/2 връзка магданоз
  • 8 с.л. олио
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Първо пригответе пълнежа за вашето пълнено пиле. Запържете ситно нарязания лук в 2 с. л. олио докато стане прозрачен. Добавете дробчетата, посолете, поръсете с черен пипер и запържете за 10 минути, като от време на време разбърквате. Свалете от огъня, оставете сместа да изстине и прибавете хляба, предварително накиснат в млякото и изцеден. Добавете магданоза и яйцето. Разбъркайте всичко и с този пълнеж напълнете пилето. Зашийте отвора с конец и сложете пилето в огнеупорен съд.

Намажете пилето с олио, поръсете го с червен пипер и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна докато месото стане крехко. От време на време поливайте със соса, който се е отделил в тавата. Отстранете конеца и нарежете изпеченото пиле на порции. Подредете ги в чиния, по средата сложете пълнежа и залейте всичко със соса от печенето. Поднесете ястието топло и с подходяща салата.

Още на matekitchen.com