0

„Липсата на вкус има предел. Добрият вкус е безкраен“ – думите на модната диктаторка Габриел (Коко) Шанел, в положителния си смисъл, като че ли звучат за последните блестящи селекции от елегантни рокли. Стотици визии, елегантни, стилни и неповторими комбинации ще накарат представителките на нежния пол да се почувстват като модел от корица на „Вог“.

INSTAGRAM/RADAPOLA.BG

Перфектният тоалет за юбилей, бизнес парти, специален коктейл или друг повод под шапката на официалния дрескод ви очаква. А допълнителният сюрприз от страна на дизайнерите – дръзки и секси аксесоари, низ от елементи, съчетания на различни материи и пр., буквално ще ви изстреля на червения килим. За да подберете идеалните дрехи, ви е необходимо единствено време, желание и щипка добро настроение.

Осанка

Когато става дума за коктейл например, предизвикателството пред дамите е едно – женственост. На показ трябва да е осанката, необходимо е да се усеща харизмата и увереността, с която вървят на високия си тънък ток. Неслучайно идеалната дреха е малка черна рокля. Да, клишето продължава да важи с пълна сила. През сезон 2024/2025 видът е украсен с обемни бижута – колиета, обеци, гривни, пръстени и пр. Създаденият контраст е напълно достатъчен, за да заблестите под светлините на прожекторите, затова по отношение на грим и прическа заложете на нещо просто и семпло. 

Тенденции

Дрехите с прави линии, очертаващи прекрасно извивките и пищните форми, могат да бъдат украсени с мъниста – различни по големина, вид и цвят, пайети, имитация на диаманти, камъни в извънземна рамка, ресни и пр. Рецептата за успех е съчетанието на различни елементи – два, три или дори четири. Това, което превръща визията в „уау“, а не в кич, е основата от един цвят.

INSTAGRAM/RADAPOLA.BG

На мода са и светлите нюанси като небесносиньо. Бялото пък е основен фаворит през топлите месеци. Контрастът с тена на тялото отново допринася за магнетичното излъчване. А какво по-хубаво от това да сте привлекателни на събитие от този тип?
Дължина над коляното, паднали рамена, гол гръб или цепка до бедрото – не се страхувайте, в света на модата всичко е позволено!

Класа

Перлите са заявка за висок стил, добър вкус и отлична финансова възможност. Имитацията на перли – знак за желание да се потопите във висшата мода. Няма нищо лошо в това да се сдобиете с рокля, имитация на световноизвестна марка. Важното в случая е с какво я съчетавате и какъв е поводът за нея.

INSTAGRAM/RADAPOLA.BG

Много от последните колекции заинтригуват любителките на шопинга с бели мъниста в съвършена кръгла форма, същите са разположени шахматно, в долния или горен край на тоалета. Ефектът от наличието им дори позволява липсата на бижута, в крайна сметка украшенията са върху тоалета.

Светът на Барби се завръща

Розовите оттенъци, тип „Барби“, се завръщат с пълна сила. Кукленската визия ще се окаже основен фаворит за вечерно парти на плажа, в скъп хотел или дори бар зад граница. Някои от дамите са на мнение, че свежият вид, който подчертава шоколадовия им загар, е №1, изпреварвайки дори черната класика.