0

Вашият малчуган иска любимата му приказка да „оживее”, превземайки интериора в детската стая - мисията вече е възможна! Фототапет, стикери и дори рисунки с бои са последните трикове на дизайнерите, които умело играят с общата визуална рамка, залагайки на пастелни цветове и проекти извън идеята за минимализъм.

Животни

Ако искате да обновите помещението на вашия син или дъщеря, то непременно потърсете съвет от фирма, която успешно ще реализира смелите ви очаквания. Желани сред фототапетите са моделите с животни - слонове, зебри, лъвове, носорози и др. За по-малките преобладават предложения с кучета, котета или популярни герои от лентите фаворит. За учениците най-търсени са картите на света, покриващи цялата стена. 

Възможно е да направите тапет по поръчка, но това драстично ще оскъпи промяната в стаята, затова добре разгледайте изобилието, което пазарът предлага. Нашият съвет е да потърсите професионална помощ при залепването. Инвестицията е висока, средно около 500 лв., а възможностите за неправилно поставяне, изкривяване и дори повреда на материала реални. 

Стъпки

Ако всичко това не ви е по джоба, но все пак искате да изненадате детето си - поръчайте стикери. Добрата новина е, че подобно на тапетите и те разполагат с огромен каталог, могат да се закупят като цели картини или елементите им да бъдат позиционирани по определена схема. Тук цените варират според размера, сложността на пейзажа и броя лепенки. Бихте могли да разчупите стаята с покупки от 10 до 150 лв. За разлика от фототапетите, които се поставят подобно на най-обикновените, при стикерите е необходима подготовка. Първо почистете и подсушете желаната повърхност, оставете я да изсъхне напълно. Препоръчва се използването на спирт. След това обрежете колкото е възможно излишните части от стикера, без да го наранявате. Позиционирайте го и използвайте хартиено тиксо за маркиране на ъглите за по-лесен монтаж. Внимателно отлепете подложката под остър ъгъл. Подравнете по маркерите и го натиснете. Започнете да заглаждате методично под ъгъл от 45 градуса с апликатор или кредитна карта от горната част през хартиеното тиксо с постъпателни движения, като се уверявате, че стикерът прилепва към повърхността, без да оставя въздушни мехурчета. Ако е необходимо – повтаряйте. 

Уникат

Друг начин да разнообразите вече скучната стая е да наемете художник. Класическа приказка от вселената на “Дисни”, флорални мотиви и пр. могат да украсят стената. Трябва да имате предвид, че подобна стъпка ще отнеме време, от друга страна ще обнови само една от четирите. Не прекалявайте в това отношение. Поддръжката изисква усилия и средства. А и целта е по-стилен, семпъл и идеен начин да вдъхнете нов живот, провокиращ позитивизъм. Ако сте от по-свободните по дух хора, позволете на момчетата и момичетата да развихрят въображението си. От вас се иска единствено основа – бял латекс или светли тапети. Останалото оставете в ръцете на малките. Повярвайте, крайният резултат ще е скъп спомен, с който трудно ще се разделите в бъдеще. Думички, отпечатъци на ръцете или дори залепени снимки – нека творчеството е без граници.

Истината е, че дори малка картина или пано би наложило нов вид, ако гореизброените промени не са по вкуса ви. Чрез нея ще създадете фокус в помещението. Бихте могли да изберете нюанси, отговарящи на обзавеждането или контраст.