0

А ктрисата Ива Папазова празнува два именни дни на Ивановден и Цветница. „Кръстена съм на баба си Иванка“, казва самата тя пред „Телеграф“.

Порцелан

Ива Папазова сподели, че обикновено не прави пищни празненства за именните си дни. „Тази година със сигурност няма да излезем навън, а ще бъдем с бебенцето. Аз не готвя много и на 7-и ще се опитам да сготвя, това ще бъде по-различното. Направо ще си бъде лукс да приготвя нещо, да си хапнем в порцеланови чинийки и да пийнем по една чаша вино“, споделя самата тя. „Като малка празнувах на Ивановден, защото съм кръстена на баба ми Иванка. Родителите ми много държаха да празнувам на този ден. Но след години, в НАТФИЗ, понеже имахме и други Иви, разбрах, че това име празнува и на Цветница. Има растение ива - плачеща върба. Така започнах последните години да празнувам и на този ден, да почерпя приятели, колеги или да изляза с Георги. И на двата дни се чувствам именничка и приемам пожелания“, допълва Ива. Половинката на Блажев споделя, че няма определени традиции, които да спазва на този ден, но тази година най-вероятно ще отиде да запали свещичка в „ Св. Александър Невски“, тъй като живее в близост. „На Цветница почти винаги ходя на църква, защото е пролет, има цветя и е по-предразполагащо времето за разходки и за това повече се откривам в този празник. Ивановден също е прекрасен, защото е топъл, уютен и още присъства коледната обстановка. Като мъничка празнувахме в къщата на баба. Помня, че винаги ни носеха много подаръци, но на мен все ми беше интересно да видя какво е получила тя“, разказва Папазова.

Помощ

През октомври Ива стана майка за първи път на момиченцето София от годеника си Георги Блажев. „Първите ни коледни празници със София минаха много приятно за нас. Бяхме по родните си места и получихме голяма помощ там. Оценяваш още повече родителите си и цялото това прислужване, отглеждане, помощ с детето. Успяхме да си починем, определено. Всичко беше сготвено, изчистено, много го оценихме с Георги“, споделя младата майка. Блажев се справя чудесно с отглеждането на второто си дете, тъй като вече има опит с малкото си момченце Боян. „Това някак ми дава спокойствие, защото в началото ми беше много стресирано. Не знаех какво да правя, когато се разплаче, все се шашках, а аз по принцип съм спокоен човек. Георги постоянно ме окуражаваше, че и Боян е бил така, че е нормално и успях да вляза в ритъм“, допълва тя. Синът на Блажев много се радва на малката си сестричка и непрекъснато забавлява Ива и баща си. „Постоянно пита за нея. Много ни е смешно, защото е чул нещо и постоянно повтаря „Поздрави“ на някой. И понякога сме в стаята всички и той казва: „Чао и поздрави на бебе Софи“, а тя е при него. Още не знае, кога се употребява, но на нас ни е много весело. Наскоро се разплака, защото каза, че когато порасне, ще стане гадже с бебето. Когато му обяснихме, че не може, защото са брат и сестра, той много се разстрои, разплака се. След това обясни, че проблемът му е, че когато пораснат, няма да могат да се виждат всеки ден, ако не са гаджета и беше много комично. Много й се радва, а ние се притеснявахме дали няма да се появи някаква ревност. Но, напротив, все се върти около нея, къпем я заедно, все й носи играчки. Когато тя плаче, Боян има теории и ни обяснява, че иска играчка, нищо, че тя още нищо не разбира“, разказва Папазова с усмивка.

Мечтае за роля в сериал

През новата година, Ива си пожелава да получи предложение за някоя интересна роля в сериал. „Все още не съм имала роля, която да развия, и това би било едно предизвикателство за мен“, казва Папазова. Преди да роди момиченцето си, Ива много обичала да посещава спортни занимания. „Преди много обичах да ходя на групови тренировки, да тичам в Борисовата градина, това ме разтоварва най-много. Обичам да чета книги, но още не мога много да се съсредоточа, все мисля за малката“, разкрива тя.