0

С езонът на бутиковите зимни линии е в разгара си. Ноември е месецът, в който дамите и господата захвърлят якетата от деним, както и спортните връхни дрехи, заменяйки ги с палта. През 2023/2024 любителите на модата ще се сблъскат с десетки предложения, всяко от което изпъкващо. Някои от дизайнерите ще заложат на качество, други на дизайн, а трети ще обединят предимствата, създавайки шедьоври на пазара. 

Хит

Разбира се, ноември има своя голям победител - палтата с дължина до глезена, в пастелна топла гама, без допълнителна декорация. Повечето от моделите са унисекс, затова масовото им разпространение не бива да предизвиква почуда. Широките и свободни форми са предпочитани както заради небрежната и в същото време елегантна визия, за която допринасят, така и заради високото ниво на комфорт. Без значение какъв е строго спазваният ви стил - официален, спортен или ежедневен, трябва да съобразите размера на палтото с останалия зимен гардероб. Имайте предвид, че блузите ви са една идея по-плътни, а сред задължителните аксесоари винаги е шалът, който не трябва да бъде притиснат или цялостният аутфит да изглежда наслоен. Характерното за хитовите предложения освен дължината са падналите ръкави, както и цепките. Копчета или колан - това е въпрос на личен избор.

Тенденция

Ако сте от дамите, които не могат да се пречупят пред тенденциите и смелите артикули, то насочете погледите си към популярните модели - слим, с дължина над коляното. При тях едва ли бихте открили нетрадиционна декорация, често тя достига до имитация на джоб. Това обаче е напълно достатъчно, ако по природа сте семпли, а желанието ви е красива офис визия. Бихте могли да се заиграете с цветовете. Освен черната класика, сивия графит и кафявите нюанси на подиума и улицата се срещат още бледорозово, небесносиньо, жълто и, разбира се, бяло.

За симпатизантките на по-екстравагантния вид дизайнерите са предвидили пух, както и съчетанието на различни материали - вълна, велур... Основният минус при тях е високата пазарна цена, както и поддръжката. Нашият съвет е - не почиствайте палтата си на ръка, както и да не се доверявате на щадящите програми на пералнята. Дрехите от този тип се нуждаят от специална грижа, която изисква око на специалист и точни концентрати, които да премахнат замърсяванията и неприятните миризми. За свежест у дома повечето мъже и жени оставят връхните си дрехи на въздух поне веднъж в седмицата.

50 нюанса сиво в мъжкия гардероб

Представителите на силния пол и през този сезон ще впечатлят дамите с безупречен и секси стил. Гардеробът им ще бъде завладян от рамката на сивия цвят, като умело ще се редуват светли и тъмни тонове. При тях палтата са с дължина до бедрата, като много от моделите дори не се закопчават. Това обаче не бива да създава колебание, тъй като добрата изработка на дрехите ще ги накара да се чувстват удобно. Материята гарантирано задържа топлина през по-студените дни.