0

П олина Алатинова от миналия сезон на "Хелс китчън" мечтае да стане попфолк звезда.

КУПИДОН В ДЕЙСТВИЕ: Още двама от Hell’s Kitchen се залюбиха! (СНИМКИ)

Въпреки че превърна кулинарията в своя професия, чаровната Поли не се отказва от голямата си страст – музиката. Красавицата вече има зад гърба си два самостоятелни попфолк проекта. Първата ѝ песен е записана малко след участието ѝ в Hell’s Kitchen, като в клипа участват и част от колегите ѝ от кулинарното шоу. Втората е реализирана в Стария град на Пловдив – мястото, където Поли живее и черпи вдъхновение.

Любов

Любовта ѝ към музиката датира още от ранното ѝ детство. Когато била малка, организирала концерт в местното читалище, където заедно с приятели и бабите от селото изпълнявали популярни песни. Истината е, че Поли от дете е луд фен на попфолк звездата Десислава – нейно вдъхновение и музикален идол. И до днес си спомня как пеела нейните песни пред огледалото, представяйки си, че е на сцената пред хиляди фенове.

Снимка

Още като малка всяка седмица чака с нетърпение излизането на специално списание, посветено само на попфолк музиката и звездите в жанра. Заедно с най-добрия си приятел тичали до кварталния РЕП, за да са първи и да грабнат новия брой. Детската ѝ стая била като истинско попфолк светилище – стените облепени с плакати, афиши и изрезки на любимите ѝ изпълнители. Пътят ѝ към музиката обаче не бил лесен. Баща ѝ бил категорично против тя да се занимава с пеене именно заради репутацията, която жанрът имал по онова време. Но Поли не се отказала. Когато пораснала, вече самостоятелна и решена да следва сърцето си, започнала да взема уроци по музика в Димитровград – символичен дом на попфолка. Сега мечтае за сцената на „Като две капки вода“.

Завод

Поли е родена в Карлово, но по-голямата част от детството ѝ минава в Сопот. Там се чувства у дома – особено в къщата на Иван Вазов, където прекарва часове, гушкайки котенцата и изгубвайки се в собствените си мечти. Като дете била по-скоро палава, обичала да играе с момчетата, да се катери, да тича и да се занимава с всякакви мъжки неща. Единствените ѝ големи страсти още тогава били музиката и игрите – светове, в които се потапяла с цялото си сърце. По същото това време се заражда и любовта ѝ към сладкото. Баща ѝ бил собственик на завод за безалкохолни напитки и тя обожавала да ходи там. „Спомням си, че го питах защо не направиш завод за сладки неща и шоколад”, в усмивка разказва Поли. Признава, че и до днес често закусва с бонбони или сладки торти – не се притеснява от захарта.

Майка

С музиката прекъсва, защото решава, че иска да бъде млада майка, да има семейство. Вярва, че когато децата ѝ поотраснат, ще може да се върне към тази своя страст – вече на спокойствие и с още по-голямо желание. И точно в този период се ражда и любовта ѝ към сладкарството. Споделя, че тогава е имала доста повече свободно време, прекарвано у дома с децата, и именно това ѝ дало възможност да експериментира с различни рецепти. „Започнах да приготвям всякакви неща – бисквити, кексове, торти. Един от първите десерти, които опитах да направя, беше шоколадовото суфле. Вкусът му беше невероятен – то нали е с шоколад, няма как да не е вкусно! – но на вид не се получи особено добре“, разказва тя с усмивка. Спомня си, че го дала на баща си да го опита. „Той винаги ме е подкрепял, колкото и несъвършен да беше десертът. Каза, че е страхотно – и дори поиска още“.

Дневник

И до днес тя пази бележника с рецепти на майка си - една малка съкровищница, където с усмивка разказва как е записвала всякакви рецепти, дори и такива за обикновена пилешка супа или мусака. Казват, че и майка ѝ, и баба ѝ били страхотни кулинарки, а талантът ѝ в кухнята най-вероятно е наследство от тях. „И досега приготвям домашните фунийки с крем с формичките на баба ми“, споделя тя. А те носят вкуса на детството й. Записала се в „Хелс китчън“, след като преминала няколко курса по готвене. А веднага след предаването се хвърля в дълбокото, като прави своя собствена сладкарница. Дубайският шоколад на Поли става бестселър, след като една клиентка влиза в сладкарницата й и поръчва няколко броя. Тя пита дали ще издържат пътуването до Америка. В момента обаче един от най-продаваните и търсени сладкиши в сладкарницата на Поли е шоколадова торта, която не съдържа нито брашно, нито захар.

Дъщеря й свири на арфа, синът й на китара

Поли успява да научи и двете си деца да готвят невероятно добре. Дъщеря ѝ, която вече е на 14 години, учи в Музикалното училище в Пловдив и свири на арфа, но освен това е и перфектна домакиня. Често Поли оставя продуктите, а дъщеря ѝ сама приготвя вечерята за цялото семейство. Най-добра е в правенето на паста, която завърта за нула време. Синът й, който е почти на 12 години и също учи в Музикалното училище, също е много добър в кухнята, но по-специално в правенето на сладкиши. В миналото двамата с Поли често готвят заедно и дори снимат видеа, но сега той се опитва да бъде по-самостоятелен и не участва в тези видеа. Независимо от това той продължава да е изключително талантлив в приготвянето на десерти.

Почива си с тенис, все по-рядко има време за фитнес

Заради натовареното ежедневие кулинарката признава, че намира все по-рядко време за любимите си занимания като фитнес и тенис. Преди успявала да посещава фитнеса поне три пъти седмично, но напоследък това се случва все по-рядко. Въпреки това тя продължава да намира време за тениса – любимата й игра, с която поддържа физическата си форма.