0

Б ългарските изпълнители освен старание в пеенето полагат сили и в актьорските си образи в клиповете към парчетата им.

Диджей Дамян, Азис и Борис Дали станаха шофьори, Анелия - медицинска сестра, Фики - учител по немски, а Любо Киров е шериф в последното си видео.

Показалка

Фики Стораро стана учител по немски. Певецът изненада феновете си, като се появи в нова светлина във видеото към последния си клип. „Говорите ли немски?“ е заглавието на първата колаборация на звездата с Бисер Кинг. Големият наследник на Тони Стораро размаха показалката и събра цял клас ученички, стана ясно в новото парче. Музиката е дело на двамата изпълнители, а закачливият текст е написан от Бисер Кинг. Аранжиментът пък е изцяло поверен на Сандрито. Атрактивният видеоклип е заснет от Люси Иларионов, с когото Фики работи за пореден път. Песента предизвика фурор сред феновете още в първите часове след премиерата и автоматично влезе в трендинг класацията.

Професия

Борис Дали, чието истинско име е Борислав Делибалтов, дълги години е бил личен шофьор на кметицата на родния си град Бобов дол, преди да изгрее на музикалната сцена. Сега той отново се връща към тази професия, но този път управлява рейс. Борис е главният герой в новия си видеоклип към дългоочакваната песен Drink and Drive, което го връща в спомените към добрите стари времена. По време на снимките Борис Дали показва артистичния си талант. Сюжета на клипа се развива в димитровградското село Светлина. Борис се влюбва в дъщерята на селски свещеник. Двамата предизвикват много комични случки, в които освен него и неговата партньорка за снимките участие взимат и жители от въпросното село.

Обир

Анелия влезе в ролята на медицинска сестра на фронта по време на Първата световна война. Това се случва в клипа й към песента „Гъзарка“. Видеото е впечатляващо и пресъздава три различни епохи, а посланието е, че душата и любовта се познават от минали животи. В началото лентата ни пренася в Римската империя, като изпълнителката отлично се превъплъщава в своята роля. Актьорските задачи към нея не спират дотук. Последното превъплъщение на звездата е като агент от специалните части, действието се развива през 2020 година. Тя е въвлечена в банков обир.
В друго нейно много ново хитово парче, където си партнира с Коцето, играе ролята на негова половинка. В клипа Анелия го посещава в затвора, защото той е арестуван. Песента се казва „Нямаш мене“ и за по-малко от 2 месеца събра над 9 милиона гледания.

Чужбина

В края на миналата година диджей Дамян и Азис избухнаха с дуета Airport, където двамата мъже също влизат в ролята на шофьори, но на камион. Веднага след премиерата си парчето зае първото място в класацията за „Набиращи популярност“ в YouTube и вече има над 27 милиона гледания. Песента разказва за безрадостния живот на емигрантите и всички трудности, които го съпътстват. Според феновете ще се наложи като химн на българите, работещи в чужбина. Музиката на песента е дело на DJ Damyan и Азис, а аранжиментът е на Деян Асенов. Текстът е създаден от Анастасия Мавродиева и Азис. Нестандартното видео показва двамата артисти като шофьори на тир, които ежедневно изминават десетки километри по пътищата. Режисьор на клипа е Людмил Иларионов-Люси.

Шериф

За първи път Любо Киров направи модерна рок песен, а видеото към нея бе представено на Sofia Summer Fest. „Парчето „Восъчен герой” е абсолютно различно нещо, което се случва в моята кариера”, казва певецът, който в клипа е облечен като шериф. Попфолк певецът Гринго пък преди 6 години се преобрази в каубой в клипа си към песента „Мачо“. В него освен че язди кон, е истинският мачо в ранчото си и всички дами са влюбени в него.
Тони Стораро влезе в ролята на мафиот в дуетното си парче с Емилия „Питбул“. Изпълнителят е с въоръжена охрана зад гърба си, а красавицата е неговата половинка.

Галена и Цветелина Янева са Барбита

Манията по Барби е обхванала цял свят, след като по кината излезе едноименният филм, в който главни роли имат Марго Роби и Райън Гослинг. Заради лентата най-модерният цвят на дрехите това лято е розовото, а момичета от всички континенти се трансформират в популярния образ.
Попфолк певицата Цветелина Янева е една от звездите в българския шоубизнес, които държат винаги да са в крак с модата. Изпълнителката и този път не изневери на тенденциите и пусна клип към песента „Драскай клечката“, в който влезе в тенденциозния образ. Нейната колежка Галена също не пропусна да влезе в тренда с парчето си „Ти не си за мен“. В клипа изпълнителката е в света на Барби с нейната розова кола и къща. Кен, разбира се, фигурира също.