0

С ъстоянието й надхвърля $4,5 млрд. Тя е може би най-богатата жена в Индия, основател и главен изпълнителен директор на компанията за търговия на дребно с красота и начин на живот Nykaa, официално известна като FSN E-Commerce Ventures.

Това е акроним на нейното собствено име - Фалгуни Санджай Наяр. Но собственичката на тази могъща корпорация не афишира по никакъв начин богатството си. Тя се облича предимно в национални дрехи и се кичи с големи, но не и фрапантно скъпи бижута.

Фалгуни израства в семейство на гуджарати. Баща й е бизнесмен и управлява малка компания за лагери, в която работи и майка й. Мнозина смятат, че опитът на бащата е помогнал на Фалгуни в бъдеще.

Планиране

След като завършва Индийския институт по мениджмънт, работи за Kotak Mahindra като банков консултант по продажбите в продължение на 19 години. През годините жената успява да скъта 2 милиона долара. И вместо да харчи пари за козметични процедури и глезотии, на 49 години тя решава да инвестира в собствен бизнес. Твърди, че това е детинската й мечта – да работи за себе си. Успява да я сбъдне.

През ноември 2021 г., само девет години след основаването, нейната компания е оценена на 13 милиарда долара, продава над 4000 марки онлайн, има над 100 магазина в Индия. Благодарение на своето желание, спестявания и упорит труд, Фалгуни става една от най-богатите жени в Индия и сега се нарежда на 40-о място в списъка на най-богатите хора на планетата.

Семейство

Въпреки факта, че 60-годишната вече Наяр посвещава цялото си свободно време на работа, тя се радва на спокойно и щастливо семейство. През 1987 г. тя успешно се омъжва за Санджай Наяр, когото е срещнала в бизнес училище. Сега той е главен изпълнителен директор на Kohlberg Kravis Roberts в Индия. Имат две деца, Адвайта Наяр и Анчит Наяр. Адвайта е главен изпълнителен директор на Nykaa Fashion, а Анчит ръководи отделите за търговия на дребно и електронна търговия.

Автор: Цвета Дилова