0

Л юбовта от пръв поглед не е просто легенда или художествена измислица. Случва се на известни и обикновени хора, но звездите привличат вниманието на медиите.

Историята на влюбването на заклетия ерген Джордж Клуни и адвокатката Амал е като холивудска приказка. Десетилетия наред Клуни си докарвал прилична сума от басове с приятели. Актьорът твърдял, че никога няма да се ожени, защото не вярвал в брака, а и какъв е смисълът да бъдеш с една жена, когато може да бъдеш с всички. Но капанът щракнал, когато Джордж навършил 53 г. Негов приятел минал за обяд през имението на актьора до езерото Комо в Италия.

ШАРЕН СВЯТ: Звезди се свалят на работното място!

С него била адвокатката Амал. Джордж бил вцепенен. По време на обяда седял мълчалив и втренчен в Амал. Чак в края успял да вземе думата и да я покани да отидат заедно в Африка. Когато се върнали, вече били неразделни, а Джордж направил немислимото за него до този момент, паднал на коляно и предложил брак. Бил помислил за всичко, романтична обстановка, музика и т.н., но не всичко минало по план.

„Имах подготвена реч, която бях репетирал, но в онзи момент главата ми беше празна. Чух се да казвам: „Ъъъъ, какво ще кажеш да се оженим?“. Амал била също толкова влюбена и вцепенена. Вместо заветното „да“ тя изтърсила: „Оооо, мамка му, мамка му, мамка му, ти сериозно ли, мамка му, мамка му“.

„Тя си стоеше там и ругаеше, а аз бях на колене. Това продължи повече от половин час“, спомня си Клуни. Като излиза от ступор, Амал най-после казва „да“, двамата се женят и стават родители на две деца.

Привличане

Любовта влиза изненадващо и в живота на Майкъл Дъглас. По време на представянето на филма си „Фатално привличане“ погледът му се спира на Катрин Зита-Джоунс, която била там за премиерата на „Маската на Зоро“, където си партнирала с Антонио Бандерас. Дъглас издърпал един от асистентите си и му казал, че трябва с цената на живота си да му уреди среща с актрисата. Няколко часа по-късно двамата се срещат в бара на хотела. „Нали знаеш, че аз ще съм бащата на децата ти“, заявил нахаканият актьор.

„Нали знаеш, че поне един милион пъти са се пробвали да ме свалят с подобни изтъркани лафове“, контрирала Зита-Джоунс. „Най-лошото беше, че не можех да си призная, че вътре в мен чувствах точно това“, спомня си тя в интервю за People. Двамата се женят, стават родители на две деца и въпреки че връзката им минава през много перипетии, те са заедно повече от две десетилетия.

По нетрадиционен начин започва и връзката на Дейвид и Виктория Бекъм. За първи път той я вижда по телевизията, където са пуснали клип на групата й „Спайс гърлс“. Бекъм е в хотелска стая със съотборника си Гари Невил преди поредния мач на своя отбор. „Искам да се оженя за нея и когато това стане, ти ще си ни кум“, обявява Бекъм на сащисания Невил.

КУЛТЪТ КЪМ 90-ТЕ: Завръщане в бъдещето!

Сяда и набързо надрасква бележка за Виктория и праща съобщението, придружено от билет за следващия мач на Манчестър Юнайтед. За негова изненада певицата се появява на стадиона. В интерес на истината двамата не успяват да се срещнат тогава. Дейвид я вижда само от разстояние и тълпата ги разделя.

Но Виктория идва и на следващия мач. „Тогава повярвах в любовта от пръв поглед“, казва тя пред Vogue. Този път Бекъм я води да й покаже съблекалните, разказва й колко са му важни семейните ценности и за нейна изненада пада на коляно и иска ръката й. Виктория казва „да“. Женят се на церемония в съблекалнята на стадиона. Кум е Гари Невил. Виктория и Дейвид са заедно вече четвърт век и имат четири деца. 

Късмет

Чиста случайност слага началото на връзката на актрисата Натали Портман и хореографа Бенджамин Милие. Портман пристига в Париж за снимките на „Черният лебед“. Още преди да стигне до снимачната площадка обаче пътят й препречва един отчайващо непохватен французин.

Всъщност той създава проблем за целия екип, защото не може да паркира и блокира цялото движение. Актрисата му взема ключовете и паркира колата. После разбира, че чаровният непохватник ще е нейният хореограф. Двамата не могат да се откъснат един от друг. Остават след снимките и танцуват цяла нощ. Женят се и имат две деца. 

Колкото и невероятно да звучи, любовта връхлита изневиделица и кралските особи. Британският принц Хари бил убеден от приятели да излезе на „среща с непозната“. И тогава в живота му влиза актрисата Меган Маркъл. „Веднага почувствах, че звездите са се подредили по правилния начин за мен.

РИТУАЛИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТИТЕ: Барак Обама крие чип в джоба си, разнася и стар етиопски кръст!

По някаква случайност в живота ми влезе тази невероятна жена. Принцът бил вцепенен до самия край на срещата. Наложило се Меган да поеме нещата в свои ръце. „Казах му: Какво ще правиш утре? Трябва пак да се видим!“, споделя тя пред Vanity Fair. Хари подскача и я кани веднага на следваща среща. След шест месеца се женят на пищна кралска сватба. 

Любов от нищото се случва и на актьора Мат Деймън. Звездата от „Самоличността на Борн“ и „Добрият Уил Хънтинг“ седнал да разпусне с питие след дълъг снимачен ден. Зад бара била самотната майка на една дъщеря – аржентинката Лусиана Баросо. Деймън на секундата решава, че това е жената на живота му. Предлага й брак и осиновява детето й. Двамата имат още три общи дъщери. Женени са от повече от 20 години. 

Изненада

На най-изненадващото място среща любовта Присила Чен. По време на студентски купон в Харвард на опашката пред тоалетната тя се запознава с Марк Зукърбърг, който подскачал от крак на крак, защото спешно трябвало да ходи по малка нужда.

ДОКАТО СМЪРТТА ГИ РАЗДЕЛИ: Звезди крият до последно паралелни връзки!

Въпреки нетрадиционното място за първа среща Марк бил покорен от азиатката. Създателят на Facebook става милиардер и може да има хиляди жени, но избира да живее живота си с азиатското момиче, в което се влюбва на опашката пред тоалетната. Двамата се женят и наскоро отбелязаха 20-ата годишнина от връзката си и имат три деца.