0

М ного родни звезди се оплакват, че са жертва на недоброжелатели в социалните мрежи, които правят техни фалшиви профили.

Актьорът Юлиан Вергов води класацията със 7 такива, Софи Маринова също често се сблъсква с такава ситуация, а Гатьо от „Игрите“ споделя, че изкуственият акаунт има повече последователи от истинския му.

Коментари

Актьорът Юлиан Вергов стана жертва на хакери, които му направиха 7 фалшиви профила в социалната мрежа Фейсбук. „Нямам нищо общо с тези лъжци“, отсече самият той.

КЛОНИРАНИТЕ АТАКУВАТ: Фалшив Юлиан Вергов обикаля мрежата (СНИМКИ)

Вергов сподели неприятната новина в единствения си и истински личен профил в мрежата, като качи снимки на всички фалшиви акаунти, за да предупреди почитателите си, че това не е той. Актьорът получи над 200 коментара под статуса си от приятели и фенове. „Ехее, какъв богат асортимент“, гласеше един от тях, а звездата отвърна на шегата така: „Ма наистина богат“.

Друга дама сподели, че тъкмо се е зарадвала, че я кани на среща, но уви. Много от тях се пошегуваха със ситуацията, други му дадоха съвет как е най-правилно да се постъпи в случая. Вергов се опита да отговори на почти всеки, като на някои разкри, че са успели да го разсмеят. Освен шегите и подкрепата негова почитателка написа, че един от фалшивите акаунти праща линкове, които крият опасност според нея.

Юлиан Вергов се клонира! (СНИМКИ)

„Даже пращат съобщение на лично, да сваля едно приложение и да си пишем там. Измамници“, гласи коментарът. Вергов попита дали искат пари, а фенката отвърна: „На този етап не! Ако се вържа и изпълня условията, може чрез това приложение да проникнат в приложение за онлайн банкиране и ти източват сметката“, отвърна тя.

Докладване

Направиха фалшив профил в Тик-Ток на участника Гатьо от тазгодишния риалити формат по NOVA „Игри на волята“ в отбора на Гладиаторите. „Разбрах от феновете си за акаунта“, каза пред „Телеграф“ звездата. С това се оплака самият Пеньо Гатевски, известен с прякора си Гатьо, в социалните мрежи.

РОДИ СЕ ЗВЕЗДА: Гатьо от „Игри на волята” с фалшив профил, 20 000 налапали въдицата (СНИМКА)

Благодарение на верните си последователи той разбира за създадения фалшив акаунт в платформата за забавни видеоклипове. „Те постоянно ми го препращат. И продължават да пращат, че въпреки хилядите докладвания е активен“, споделя риалити звездата. „Този човек усети, че го докладват и започна да си заключва профила. Не знам дали ще го изтрият, той е много развит. Има над 20 хиляди последователи“, допълни той.

.

 .

След участието на Мирослава Профирова в миналогодишния сезон на „Игри на волята” измамници налазиха и по нейния профил. Хакери използваха същото име на момичето, както и нейни снимки. На момента участничката сподели пред аудиторията си, че това не е тя.

.

 .

Регистрация

Попфолк кралицата Софи Маринова се оплака в социалните мрежи, че е жертва на нов фалшив профил в инстаграм пространството. Акаунтът е със същото име както е нейното и се представя за оригинален на изпълнителката. Певицата сподели профила и предупреди за самозванката, представяла се за нея, за да не лапне кукичката някой от феновете й.

Друга звезда, която пострада миналата година от същото, е актьорът Александър Кадиев. За фалшивия профил предупреди самият той в Инстаграм. Измамникът лъжел хората, че са спечелили награда и ги карал да се регистрират някъде, за да си получат подаръка, стана ясно от сторитата на актьора.

.

 .

Съобщения

Фитнес инструкторът Илиян Найденов се бореше с фалшив профил във Фейсбук с месеци. Някой използваше личните му снимки и споделяше информация под тях с текст, че търси голямата любов, а социалната мрежа не предприемаше нищо въпреки молбите на Найденов.

„Неглижирах го, докато не получих ново съобщение със скрийншот, че той пише в някакви групи, че си търся приятелка. Всеки нормален човек би се сетил, че това е фейк профил. Не бих си и помислил, че някой нормален човек би търсил партньор по групите във Фейсбук. Въпреки това реших да го пусна на стори, че да вземе да се разкара най-сетне“, разказа пред „Телеграф“ бащата на първородния син на Джулиана Гани. Той добави: „Изпратиха ми профила, който ползва мои снимки. При което аз го репортнах, но интересното в случая всъщност е шокиращо, че според Фейсбук този човек не нарушава никакви правила и в такъв случай те не могат да направят нищо, това получих като отговор. Което е много жалко, тъй като става дума за кражба на лични данни. Не мога да си обясня защо, но пък не ми е толкова важно. В крайна сметка всеки нормален човек, виждайки истинския ми профил, ще се сети, че този е фалшив“.

Илиян споделя, че това не му се случва за първи път. „Случвало ми се е и много отдавна, когато нямах такава аудитория и не ми беше никак развит профилът. Сега се сетих за един случай, в който съвсем случайно, без да ме познават изобщо хората, по NOVA бяха дали моя профил, че има фалшив дубликат. Буквално тогава го ползвах само за лична употреба, имал съм 500 приятели най-много и бях споделил, че са ми направили фалшив“, каза той и посъветва: „Надявам се хората по-малко да се връзват на такъв вид измами, тъй като съдържанието винаги издава, че нещо не е окей“.

*Автор: Лина Димитрова