0

М илиони последователи на Петър Дънов от цял свят ще посрещнат Космическата нова година на 19 август (понеделник). Някои от тях вече са в България, като ще отбележат старта на новия планетарен и вселенски цикъл с танца паневритмия на Седемте рилски езера. Интересно е, че астролози тълкуват каква ще бъде следващата година по подредбата на небесните тела по небосклона именно през тези дни.

Съвпад

А точно тази седмица се случи знаменателен и щастлив съвпад между Марс и Юпитер. Той можеше да се види на Изток не само високо в планините, където няма светлинно замърсяване, а и в градовете. Особено ефектно бе знамението на зазоряване, когато другите звезди наоколо бяха „угаснали“ и само двете планети сияеха като Витлеемската сияйница. Според астролозите знамението дава старт на нов двугодишен цикъл до 2026 г., който ще формира едно бъдеще от преплитането на енергията на тези две планети.

„Марс и Юпитер, които се събират в Близнаци, ще ни накарат да се чувстваме смели, когато става въпрос за комуникация и изразяване на себе си. Независимо дали търсим разширяване на перспективата си или искаме да сбъднем мечта, цел, проект, ще ни дават възможност да превърнем стремежите си в реалност“, коментира астрологът Николай Радев.

Най-силно ще усетят влиянието на астроаспекта представителите на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Десислава Ковачева съветва да не се бърза с начеването на новите проекти до началото на септември (и заради цикъла на ретроградния Меркурий). Защото импулсът от този съвпад не се губи, а ще се разгръща в следващите месеци.

Марс - Уран

Астрологът Галина Герасимова от Бялото братство отбеляза пред „Телеграф“, че наскоро (в средата на юли) е започнал и новият цикъл на Марс и Уран в знака Телец. Там те съвпаднаха с една звезда с лоша слава Алгол. „Това събитие ще даде отражение върху живота ни през следващите две години – малко по-агресивно ще се заявява енергията на Земята. За голямо съжаление всичко край нас ще бъде малко по-експлозивно и непредвидимо“, коментира Герасимова. Всъщност проявлението на тази небесна тенденция видяхме в пожарите това лято и взривовете.

Празник

А на самия празник на дъновистите на 19-и също ситуацията на небосклона ще бъде напрегната.

„Точно на тази дата има квадратура между Юпитер и Сатурн – две сили с абсолютно противоположно действие. Едната е силно ограничаваща, свързана с дисциплина и организация, а Юпитер – обратното – носи на човека разширение, вдъхновение, ентусиазъм. Заради този напрегнат аспект има вероятност човек да не може да изрази с лекота всичко това, за което е вдъхновен“, предупреждава астроложката. Пояснява, че за Сатурн най-важното е „да си дисциплиниран и отговорен, а за Юпитер - да си държиш брадичката нагоре и да се вдъхновиш за нещо смислено“.

Иначе в генерален план ще се усеща и пришествието на епохата на Водолея, която пръв Петър Дънов възвести на 22 март 1914 година.

Прецесия

„Самата епоха на Водолея е 2160 години. Тя се определя от прецесията на равноденствената точка, която е в този знак, а преди това е била в Риби. Като културна епоха обаче не можем да кажем кога свършва старата и кога започва новата епоха. Това е един процес на преливане в продължение на 100-200 години. Водолейската епоха е свързана с въздушната стихия, която ще разпръсква нова степен на съзнание, и една осъзната свобода. Т.е. да си свободен, но не да си правиш каквото си искаш, а да си свободен да проявяваш разумност. Водолеят се управлява от космичния посланик Уран, който препредава импулсите от Космоса към нас. Той ни носи новото (и като технологии), кара хората да се чувстват равни, част от една общност - индивидуализмът си отива“, тълкува звездните знаци Галина Герасимова.