0

К ралските семейства на Европа използват все по-активно социалните медии, за да споделят своята Коледа с поданиците си.

Повечето европейски кралски семейства качват своя коледна семейна снимка или коледна картичка в социалните медии, но някои отиват и по-далеч.

Дания

В Дания например използването на Instagram е изцяло в ритъма на националния коледен календар с 24 дни от 1 декември до Коледа. Всеки ден кралското семейство пуска ново видео или снимка, за да даде на обществеността добра представа за начина, по който празнуват. Едно от видеата показва престолонаследника Фредерик и съпругата му принцеса Мери да украсяват коледната елха заедно с четирите си деца. Друго видео показва малкото дърво, което принцеса Бенедикте украсява всяка година.

Швеция

За Швеция кралското семейство споделя изображения от празненствата на Деня на Санта Лусия (Света Луция) и винаги дългоочаквано видео от семейството на принцесата, което представя коледните им приготовления. Когато кралското семейство получи своята коледна елха, това се споделя в социалните медии, така че обществеността да се почувства по-близо до празненството на монархическото семейство.

Бенелюкс

В Белгия също наскоро споделиха видеоклип с коледните елхи, които се доставят в кралския дворец със съпътстваща информация за произхода на дърветата. През тази година провинция Люксембург (б.р. - не държавата) дари дърветата за двора на крал Алберт. В Холандия пък кралският двор сподели как издига коледната си елха пред двореца.