0

Н аличието на мека мебел е решението на мисия "красив и уютен дом". Освен приветлива визия, холната гарнитура - било то диван, фотьойл или табуретка, носи усещането за спокойна и комфортна среда, подходяща за релакс след дългия работен ден, сладки приказки с роднини или наслада от любим филм и книга. През 2023/2024 положителните емоции вървят ръка за ръка с една от най-търсените палитри за сезона изобщо - пастелната кафява гама и по-специално - светлите й оттенъци. Разбира се, сред водещите тенденции се нареждат още белият и сивият цвят.

Позиция

Несъмнено интериорните дизайнери сюрпризират новодомците, както и семействата, решили да освежат или напълно трансформират жилищата си с покупката на нова мека мебел.

Съветите на диктаторите се основават на една и съща линия - наличието на всички видове във всекидневната. Тъй като това е единствената стая, която обикновено има по-големи параметри, а и се използва често, според тях е най-подходяща да развихрите въображението си, заради което инвестицията ще си струва.

Диванът се характеризира с масивен обем, от неговото позициониране зависи всичко останало, затова изгответе план, като предварително се опитайте да визуализирате готовия краен резултат. Ако теренът действително е свободен, мястото му е в центъра на стаята! Този ход по никакъв начин няма да открадне от площта, а напротив, ще създаде илюзията, че кътчето е заобиколено от просторни пътеки. Ако сте избрали Г или П форма, запълнете празнините с табуретки или величествени кресла. Не забравяйте, че идеята за удобство е на първо място. Добрата новина е, че освен лично удоволствие, ще накарате гостите ви да се чувстват добре в компанията на повече хора, защото няма да са принудени да стоят плътно един до друг.

Клишето, че диванът е мебел за хола отдавна се е изтъркало. Бихте могли да използвате и останалите зони - коридор, кухня, трапезария и дори спалня. Въпросът е да действате така, че дори най-малките детайли да отговарят на личните ви представи за привлекателен дизайн.

Блясък

Планът е стъпка ?1 от дългия път, който трябва да извървите. Декорацията играе ключова роля. Затова след подредбата на мебелите се заемете с допълненията като пухкави одеяла, бутикови възглавници, ресни и пр. Не се страхувайте да комбинирате цветове, но се постарайте водещият да не е ярък. Смята се, че подобни нюанси затъмняват стаята и изместват основния фокус - т.е. посетителите се вглеждат в цветността, а не в общата картина.

За да сте в крак с хитовите тенденции, трябва да заложите на блясък - златни или сребърни нишки, преплетени в десена. Основите са обли и това позволява закачките от този тип. Има още прави линии, както и дуо, съчетаващи различни сегменти. Имайте предвид, че това оскъпява предложенията на пазара и често се припокрива с реализацията на вид по поръчка, съобразен с квадратурата. Кожените модели са аут през следващата година, поне що се касае до обзавеждане на къщи, апартаменти и пр. Ако нямате време или средства за чисто нова покупка, то претапицирайте вече одрасканите и вехти мебели. Изненадата ви е гарантирана!