0

П редставете си компютър, който е обучен да ви познава толкова добре, че буквално да може да ви отмени в комуникацията с другите, включително дори и с потенциалните ви любовни партньорства.

Точно върху това работят от компанията Dispo – приложение за запознанства, базирано на изкуствен интелект (ИИ), който буквално ви отменя във флиртовете в интернет, пише Business Insider.

Принцип

Приложението Teaser AI работи на следния принцип – по-малко приказки, повече действие – използвайки ИИ по популярния напоследък начин – да пести време на човека и да извършва огромен обем интелектуални дейности въз основа на получено преди това обучение. В случая обучението е да познава вас и да пресъздава ваш изкуствен аватар в света на запознанствата. Според описанието на приложението потребителите първо ще дават информация за себе си и ще виждат информацията за другите по подобие на типичните приложения за запознанства. При желание от двете страни за общуване ще може да се осъществи контакт – пак нищо ново. Новото започва тук – ИИ ще опознава реакциите, вижданията, поведението ви и постепенно ще се обучава да „бъде“ вас. Той ще формира обем от реакции и подход, които да ползва в следващата фаза, в която самият ИИ ще избира с кого да се запознае от ваше име и как да подходи в предстоящия разговор. И, да, както и вече логично предполагате – напълно възможно е вашият ИИ аватар да започне да общува не с реален обект на любовен интерес, а с неговия ИИ аватар. След известно време ИИ ви дава доклад относно това до каква степен намира съвпадения с отсрещната страна. Оттам насетне вече продължаването на общуването минава във ваши ръце.

Мощност

Очакванията са ИИ сериозно да ускори процеса на запознанства. Докато в момента потребителят трябва сам да преглежда отсрещните профили, да открива съвпадения в интереси и хобита и да провежда десетки опознавателни разговори, ИИ би правил това вместо него. Иначе казано, ако вие избирате партньора си измежду 50-100 лица, ИИ ще избира от 50-100 хиляди.