0

Необходими продукти:

  • 6 пилешки бутчета (долни)
  • 2 с.л. масло
  • 1 с.л. мед
  • сол
  • розмарин

Начин на приготвяне:

Измиваме добре пилешките бутчета. Леко ги сваряваме в малко вода, сол и розмарин. Не трябва в никакъв случай да се преваряват, защото при печенето ще се разпаднат. Идеята е да се овкусят отвътре. В купичка смесваме меда и маслото. Сварените бутчета ги потапяме в меда и маслото и ги нареждаме в тавичка. Слагаме и бульона, с който един-два пъти ги обливаме докато се пекат. Печем в загрята на около 180-200 градуса фурна, може и директно на грил, докато придобият златисто кафява препечена коричка. Ако бульонът, в който сме варили бутчетата, е в повече, в него могат да се сварят картофи. Стават много ароматни и идеални за гарнитура заедно с голяма свежа салата.