0

П окупката на градинска люлка е тайната съставка на рецептата за детско щастие и релакс на възрастните. Неслучайно тя е задължителен елемент от екстериора, като този сезон дизайнерите залагат на нов модерен прочит и по-високо ниво на комфорт.

Екстри

Най-търсени остават конструкциите, които предлагат място за двама или четирима души. Обикновено люлките разполагат с регулиращо се ниво на облегалката, подлакътници, поставки за напитки и, разбира се, навес, чиито наклон също определят самите собственици. Цената им варира според екстрите. Много от моделите могат да се сглобят в домашни условия, без определени знания и опит. Обикновено всичко е описано стъпка по стъпка от производителите.

Подобен тип, но пречупен през правилата на новата вълна, е плетена основа. Тя създава усещане за бохо или скандинавски стил, особено ако при декорацията сте използвали няколко вида възглавници в пастелни нюанси. Това лято водещи са комбинациите на неутрална гама със свежата палитра на зелено, жълто, лилаво и пр.

Някои от арт предложенията следват мегаразмерите, но в същото време се характеризират с чист дизайн. Тяхната цел е да бъдат добро допълнение, а не акцент във външния кът. Заради формите си не са подходящи за всякакви възрасти, избягват се, ако във фамилията има малки деца до седем години.

Единичните или двойни люлки от своя страна са идеални както за весели емоции сред момчетата и момичетата, така и за почивка на големите, използващи времето си под открито небе за слушане на любима музика, четене на книга или чисто и просто за удоволствието от чаша сутрешно кафе или охладено вино.

Люлките имат пискюли, повече въжета, които освен добра визия допринасят и за здравината, особено ако са закачени. Ако имат стойка, то не се притеснявайте, инцидентите в това отношение са минимални.

Най-ново

Хитова е формата луна, тя създава удобство и комфорт, като дори се използва за кратка дрямка. Няма как да навреди на правилната ви стойка, тъй като размерите и облата й страна са напълно съобразени с извивките на човешката фигура.

Те са сложни, направата им изисква време и редица чертежи. Пресмятанията, дори съвършено изпипани, не винаги ще дадат желания резултат, затова нашият съвет е - не се заемайте сами със създаването на модела, а се доверете на специалисти в областта.

Ако имате самочувствие на майстор, то снабдете се с необходимите инструменти и планирайте съоръжението. Качеството и изобщо издръжливостта са изключително важни, не правете компромис. Останалата част, включваща украси и полезни елементи, оставете в ръцете на представителките на нежния пол. Така работата ще е разделена 50/50, а удоволствието - двойно.