0

П окровителстван от Юпитер и от елемента на огъня, Стрелецът е зодия, която сякаш е предопределена за всякакъв вид авантюри, твърдят астролозите.

Стрелецът е зодията, която може да се справя с всякакви трудности и в повечето случаи гледа положително на живота. Астролозите казват, че представителите на този знак са широко скроени личности, които жадуват за приключения и приемат промяната с отворени обятия.

Любопитни и енергични, те по природа са едни от най-големите пътешественици сред всички зодиакални знаци. Отвореният им ум и философски възгледи мотивират Стрелците да обикалят света, търсейки смисъла на живота или просто поредното забавление. По природа верни и оптимистични, представителите на тази зодия обичат промените и не се страхуват да преследват целите си.

За Стрелците казват, че притежават искреност, откритост, честност, непредубеденост, добродушие, ентусиазъм, безгрижност, ведрост, щедрост, възвишеност, веселие. В същото време те проявяват вироглавост, непохватност, нетактичност, отстъпчивост, несръчност, склонност към поучаване и морализиране.

Оптимизъм

Родените под знака на зодия Стрелец са оптимисти и винаги гледат от положителната страна на нещата. Това им помага да дават най-доброто от себе си, дори в трудни ситуации. Стрелците са откровени до болка, затова коментарите им понякога могат да бъдат прекалено остри и болезнени. Хората от тази зодия са интелигентни, ентусиазирани, любознателни и лесно могат да впечатлят околните. Те гледат философски на живота и имат ясно изразено чувство за правилно и грешно. Стрелците са щедри и авантюристични натури, които не се страхуват да поемат рискове. Свободата е ключово понятие за този знак. Стрелецът се стреми да бъде независим, дори това да доведе до ограничени ресурси и финансови затруднения.

Тази зодия има енергията на елемента огън и именно затова е толкова решителна и невъзможна за контролиране.

Девиз

„Аз знам” е мотото на тази огнена зодия. Поради нестихващия си интерес към новото и непознатото и прекомерното си любопитство Стрелците притежават богата колекция от знания и имат отговори на всички въпроси.

Философът сред зодиакалните знаци има големи или по-малки познания едва ли не във всяка една област. Обича да общува, да се запознава с други хора и да разменя опит. От Стрелеца става както прекрасен академичен учен, така и дървен философ, с когото е безсмислено да се спори.

Родените под знака на Стрелеца се ръководят от планетата Юпитер, която е символ на религия и философия. Тя е символът на върховния и справедлив съдник, който смята себе си винаги за прав. Юпитер се свързва с нови преживявания и възможности, затова свободата и независимостта са от съществено значение за зодия Стрелец. Най-голямата планета в Слънчевата система насърчава Стрелците да живеят изпълнен с приключения и емоции живот.

Декади

В зависимост от периода на раждане представителите на зодия Стрелец могат да имат различни възгледи, характери и амбиции. Родените през първата декада са личности с приключенски характер, които обичат да опитват нови и вълнуващи изживявания. Те са дръзки, енергични, директни и жадни за емоции, с елемент на опасност. Родените през тази астрологична десетдневка са оптимисти с положителни възгледи за живота, винаги търсят доброто в хората и подхождат с ентусиазъм към всичко.

Стрелците, които попадат във втората декада, са уверени и открити личности. Знаят какво искат от живота и не се страхуват да действат, за да го получат. Но всичко им омръзва много бързо и с лекота загърбват доскорошните си идеи, впускайки се в реализирането на нови такива. Обичат предизвикателствата, действат спонтанно и често са брутално откровени.

Родените през третата десетдневка на зодията са по астрологични характеристики харизматични личности, които излъчват топлина, ведрост и очарование. Радват се на внимание и винаги са обградени от много приятели и почитатели. Наслаждават се на похвали, комплименти и ласкателства.

Жени и мъже

Астрологично е предопределено родените под този огнен зодиакален знак жени да са верни, идеалистки и да имат страхотно чувство за хумор. Искат да научат нещата от собствен опит, вместо да разчитат на чуждите познания за живота. Те обичат да се срещат с различни хора, да обменят информация и да експериментират в различни сфери. Дамите от тази зодия са самоуверени, находчиви, винаги готови за започване на нови проекти и начинания. Смята се, че жената Стрелец е много креативна и енергична, обича промяната, приключенията и мрази еднообразието и скуката.

Мъжете, които са родени под знака на Стрелец, са вечни пътешественици, обичащи забавленията и винаги търсещи отговорите на многобройни въпроси. Знанието е важно за тях, интересуват се от философия, религия и смисъла на всичко. Непознатото предизвиква интереса му. Има нужда от достатъчно пространство и свобода. Тези огнени мъже са изключително очарователни, общителни и обичливи. Прям и честен, мъжът Стрелец може да ви засегне, без да цели да нарани чувствата ви.

Лоши

Никоя друга зодия не може да има толкова ясно изразен блясък в очите колкото Стрелецът, казват експертите. Честността на Стрелците понякога може да бъде прекалено брутална, с което те нараняват хората около себе си. Може да се каже, че те са изключително нетактични. Освен това често са нетърпеливи, неспокойни и склонни да насилват нещата. Не могат да продължат да работят, ако не получат очакваните резултати веднага. Способни са да изгубят самообладание за незначителни неща. Лоша черта е тяхната непоследователност. Отегчават се лесно и често губят фокуса на живота си. Сляп оптимист, който понякога притежава прекалено високо самочувствие и голяма доза увереност. Стрелците имат големи идеи, но предпочитат да оставят изпипването на дребните детайли на други хора.

Планета управител: Юпитер

Екзалтация: Луна

Изгнание: Венера

Падение: Меркурий

Стихия: Огън

Зодиакално качество: Подвижен

Цветове: Червен, светлосин, лимоненожълт, светлозелен, виолетово, тъмно синьо

Числа: 1, 3, 4, 7, 9, 45

Дни: Четвъртък, петък, събота

Скъпоценни камъни: Розов кварц, аквамарин, лунен камък, топаз, рубин

Метал: Мед, калай

Съдбоносни години: 3, 10, 17, 24, 31 и т.н. през 7 години

Брак: Освен с Дева и Риби, Стрелецът намира общ език с всички.

Обича: Искреността, честността, природата, животните, пътуването, авантюрите, справедливостта, мъдростта, великото, благородното и възвишеното, церемониите.

Мрази: Неестественото, пресиленото, имитацията, монотонността, низкото и подлото, дребнавото, лошите маниери, подлизурството.

Съвет: Действайте винаги според разума си без страст и в духа на справедливостта, която ви вдъхновява.