0

Н амираме се в годината на Черния воден заек. Той е склонен да помага на Змията, под чийто знак се намира българската държава, коментира кабалистът Ели Маринова. А това е добре предвид сложната политическа ситуация, в която се намираме. Но ако има напрежение и конфронтация, енергиите, символизирани от Заека, трудно ще водят до постигане на баланс и от приятел доскорошни партньори може да се превърнат във върли врагове. Съуправители на периода до края на шестия месец са Конят и Козата, изчисли още Маринова. По думите й те обаче ще са по-скоро неутрални – нито ще пречат, нито ще помагат. Те ще стоят настрана и ще преценяват какво се случва, без да се намесват.

Периодът като цяло носи доста изненади за представителите на всички астрознаци от Източния зодиак. За щастие не и в здравословен план, където като цяло ще има относителен стабилитет. В следващите редове ви предлагаме основните тенденции за 12-те знака, разтълкувани от Ели Маринова. А каква източна зодия сме се определя от годината ни на раждане.

Плъхът със съдбовна победа

Първата половина на периода няма да е особено лесна за Плъха. Той ще среща спънки и пречки на всяка крачка, а за разрешаването им ще трябва да разчита само и единствено на себе си, на своите интелигентност, прозорливост и ерудиция, на дарбата си да строи стратегии. И Заекът, и Козата, и Конят ще се стремят да му създават проблеми, без да се колебаят. В началото Плъхът ще се опита да угоди на всички около себе си, а накрая никой няма да е доволен. Особено самият той. Но това, което не ни убива, ни прави по-силни и колкото е по-силен противникът, толкова победата е по-значима. През втората половина на периода Плъхът ще трябва да се мобилизира и да овладее гнева и чувството за разочарование от разминаването между очаквания и действителност. По този начин има шанс да извоюва ценна и значима победа. Благодарение на този успех той сякаш ще върне късмета в живота си и ще се радва на благополучие за себе си и близките си. Всичко изброено по-горе важи и за личния живот на Плъха, но в по-слаба степен, защото неговият дом е неговата крепост, а вкъщи и стените помагат. Въпреки трудностите или точно поради тях Плъхът ще се мобилизира и ще се радва на добро здраве и отлична работоспособност.

Бикът да владее гнева си

През втората десетдневка на юни на Бика ще се наложи да се справя с някакво разочарование или загуба. Възможно е да установи, че доверието му е било предадено или пък че в близкото минало е проявил глупава наивност или небрежност. При всички случаи пословичното му търпение ще бъде поставено на изпитание. Добре е иначе разумният Бик да овладее гнева и разочарованието си. Благодарение на това и на безрезервната подкрепа от страна на енергиите на Заека той не само ще успее да се справи, но и да извлече дивиденти от трудната ситуация. Само ще трябва да се пази по-надалеч от Коня и Козата и да не им позволява да го провокират да направи нещо неуместно. През третата десетдневка на юни, въпреки напрежението и трудностите, Бикът ще направи някакъв пробив, ще извоюва победа, ще успее да докаже силата и полезността си, ще се пребори за изгодата си. У дома Бикът ще има повод за радост от една неочаквана и приятна изненада. През целия период Бикът ще се радва на добро здраве.

Тигърът се готви за скок

За Тигъра периодът ще е динамичен и дори в известна степен интересен. В началото ще му се наложи да се справя с бъркотии, да разпределя задачите си, да подрежда приоритетите си и да се движи по график. Тоест той ще трябва да проявява търпение, което не е силната му страна. Образно казано Тигърът ще трябва да отделя зърното от плявата, да се занимава с досадни, но важни дреболии и детайли, което ще му пречи да се разгърне така, както на него му харесва. Но ако прояви необходимото търпение, той ще разбере, че точно нещо дребно и на пръв поглед незначително е спъвало неговия устрем досега. И когато отстрани дребните пречки, Тигърът наистина ще е готов за скок. Подкрепен от Коня през втората половина на разглеждания период, той ще поеме уверено напред - с нова работа, проект или каквото съдбата му предложи. Все пак е добре да владее импулсивността си, тъй като енергиите на Заека и Козата могат да го приземят.

В личен план Тигърът ще има възможност за постигане на стабилност, на разбирателство, единомислие и единодушие с най-близкото си обкръжение. Той ще се радва на добро здраве и чудесно разположение на духа, особено ако си спести залитането по крайните удоволствия на бохемския живот.

Заекът върти бизнес с Козата

Винаги, когато се чувства полезен и сигурен в себе си, Заекът е щастлив и въпреки общото напрежение и усещането за несигурност за него времето през този период до голяма степен ще е добро. Той ще успее да свърши много полезни и за себе си, и за околните си неща. Ще има възможност да постигне напредък благодарение и на късмета си, и на наблюдателността и интелигентността си. Ще се радва на успехи и просперитет в работата. По отношение на бизнес делата си ще има възможност да разчита на категоричната подкрепа на Козата. Все пак, опиянен от победата, Заекът трябва да внимава в отношенията си с Коня и с другите Зайци, да не прекалява с молбите за помощ. Личен живот. Романтичният, сантиментален, обаятелен и сексапилен Заек ще може да се радва на звездни мигове в компанията на близко до сърцето си другарче, особено ако не проявява неуместни капризи. Здраве. Да прави разходки сред природата и да гони лошите мисли и необосновани страхове от ума си.

Повече доходи за Дракона

През този период блестящият и надарен с харизма Дракон ще се наложи да се справя с проблемите и задачите си сам. Причината е, че Заекът, Конят и Козата ще играят ролята на изпитна комисия, пред която той трябва да се представи блестящо. Но това едва ли ще е проблем за него. Освен всичко друго той ще е вдъхновен и творчески настроен и ще стартира и някакъв интересен поне за него проект. Драконът може да очаква и повече работа, която ще му донесе и повече доходи. Така той ще успее да си подсигури стабилност и сигурност поне за месец напред. Всичко ще му се отдава лесно и бързо. Все пак, за да не му е скучно, проблеми няма да липсват, с които той ще се справя с лекота. Личен живот. Драконът ще има поводи за радост и щастие, а забавления и романтични пътешествия няма да му липсват. Здраве. По принцип Драконите се радват на стабилно здраве и през този период това ще е точно така. Другото би било по-скоро изключение от общата тенденция.

Змията получава признание

И за Змията месецът ще е интересен и изпълнен с предизвикателства. Но благодарение на своята мъдрост и философска нагласа тя ще успее и да се измъкне без проблем от една-две напрегнати ситуации. Дарбата за организиране и планиране ще помогне на Змията не само да се справи с множеството си ангажименти, но и да получи реално признание за добре свършената работа. В работата си ще трябва да разчита на помощта и подкрепата на Заека, но ще е добре да внимава с прекалените си изисквания към него. Личен живот. Магнетичната, чаровна и загадъчна Змия ще бъде ухажвана и глезена, ще си осигури и отмора, и забавления в приятна компания. Здраве. Ако се съобразява с прага си на издръжливост, хроничните болежки няма да й създават проблеми.

Конят да пази здравето си

Предприемчивият Кон има дарбата да се ориентира в заплетени ситуации и да се адаптира към неочаквани промени. Това ще му помогне да се ориентира откъде духа вятърът и да нагласи правилно платната на кораба си за работа или за удоволствия, приключения и пътешествия. А ако срещне спънки и пречки по пътя си, той ще се справя с тях без проблем. Периодът ще е добър за него, особено ако овладее себичността и нетърпението си. И ако не се главозамае от успехите си от миналото. До края на месеца Конят ще успее да се справи с не една и две сериозни задачи в работата си, но не и без помощта на друг Кон или Коза. Личен живот. Конят ще се радва на зареждащи романтични приключения с близки до сърцето му хора. Но по отношение на здравето ще е добре да внимава, защото има опасност да пренебрегне някакво на пръв поглед дребно неразположение, което може да се превърне в неприятен проблем.

Козата поема сложни задачи

През този период на загадъчната и харизматична Коза ще се наложи да влезе в ролята на арбитър или посредник, да помага за изясняване поне на един спор или конфликт, което може да я подложи на стрес.

Тя умее да улеснява работата си, което ще я прави невероятно ефективна. Въпреки напрежението Козата ще разработи важен за нея проект, засягащ финансово-материалната сфера. През този период тя ще е склонна да поема повече и по-сложни задачи от обикновено. Освен всичко друго може да се замисли и за някакво ново и интересно обучение. За късмет на Козата самото време ще работи за нея, защото тя ще бъде подкрепяна и от Заека, и от Коня, и от другите Кози. И в личен план Козата ще има възможност да се радва на романтика, единомислие и единодушие, стига да овладее мнителността и подозрителността си. Здраве. За да се почувства наистина добре, ще е необходимо Козата да потърси пълноценен релакс като например спа процедури или лечебен масаж.

Маймуната бачка за стари задължения

Съветът на звездите към изобретателната Маймуна е да работи много, без да очаква подкрепа отстрани. А тя ще трябва да припечелва повече, за да покрие разходите си от предходния период. Освен това, за да не си навлече допълнителни неприятности, на нея ще й се наложи да стъпва внимателно в присъствието на Заека и Козата. Ако Маймуната прояви здрав разум, има шанс и да се справи с финансите си, и да й остане нещичко за забавления. Личен живот. Би било добре да е малко по-разумна и овладяна по отношение на забавленията. По този начин тя ще успее да оцени и да се зарадва на приятно прекарани тихи и спокойни мигове в компанията на любим човек. Здраве. Дори да се появи някакво здравословно неразположение, Маймуната ще се справи бързо и лесно с него.

Труден период за Петела

За Петела периодът няма да е особено лесен, защото той няма да има възможност да командва парада. Напротив, ще му се наложи да се съобразява със строгите изисквания на висшестоящите и да работи в екип с колегите си, без да надига глас. Ако овладее недоволството си, той ще разбере, че има какво да научи и от началниците си, и от колегите си.

Петелът е трудолюбив и ефективен. Той умее да концентрира вниманието си напълно върху своята работа, а методите му, макар и малко странни, винаги дават добър резултат. Поради това и благодарение на подкрепата на Коня, Петелът ще може да се радва на добри резултати във финансовата сфера. Личен живот. Ако Петелът е по-скромен и не влиза в пререкания, ако се постарае да не се налага на всяка цена и не влиза в борба за надмощие, той ще си осигури така необходимата му романтика и хармония в отношенията. Здраве. Ще е добре да избягва студените и газирани напитки.

Кучето се радва на добри дни

Кучето винаги се стреми да бъде добре информирано. То умее да се ориентира в сложни потоци от информация, да отделя полезното и сега това ще му помогне да постигне напредък. Периодът ще е доста добър за Кучето. Благодарение на постиженията и добрата основа, изградена в миналото, то ще се радва на успехи в настоящето и ще може да разчита на сигурност в бъдеще. И ако не позволи да бъде въвлечено в спор или конфликт, които не го засягат пряко, Кучето ще може да се радва напълно на плодовете на труда си. През този период Кучето ще се труди усърдно и отговорно в екип с Коня. Ако не се поколебае да отстоява позициите и правата си, но по разумен начин пред Козата, Кучето ще успее да си извоюва признание и дори повишение. Личен живот. Кучето ще се чувства щастливо, ще има шанс за забавления с любимите хора. Здраве. То ще се радва на добро здраве и на добро разположение на духа.

Глиганът стартира нов проект

Глиганът е интелигентен, щедър, толерантен и отзивчив и притежава чудесно чувство за хумор. Благодарение на тези си качества в периода до края на юни ще успее да привлече подкрепа за проектите си и да стартира осъществяването поне на един от тях. Хубаво е обаче и да внимава, защото понякога е доста наивен и лековерен. Глиганът разбира от бизнес и умело борави с пари. С подкрепата на Заека и Козата работните му ангажименти ще се движат по-лесно от обикновено, но за целта той трябва да отстоява сам твърдо това, което смята за правилно. Личен живот. Романтичният Глиган ще има възможност за чудесни, дори звездни мигове в компанията на любимите си хора. И за да бъде всичко като по ноти, ще е добре да не прекалява с грижите и загрижеността си за тяхното добруване. Здраве. Глиганът ще се радва на добро здраве и на добро разположение на духа, стига да не прекалява със соленото и да следи кръвното си.