0

Т ази седмица се случи нещо изключително знаменателно, което бе отбелязано от всички астролози на планетата, тъй като респективно ще се отрази и на всички земляни. А именно настъпи Новата Юпитерова година. Планетата на щастието и прогреса Юпитер смени своята енергия, като напусна огнения и доста инициативен знак Овен и влезе в територията на случването – Телеца. Там Юпитер ще стои в следващите 12 месеца. Образно казано планетата носи константна енергия, която обаче се пречупва като през кристал през някои от 12-те астрологични знака, които обикалят за период от 12 години. А всеки от тях си има своя форма, цвят и свойства. В случая юпитеровият импулс ще се заземява, преминавайки през кристала на Телеца – земен и прагматичен знак, управляващ парите така, че да дават плод, да носят прогрес и уют. В неговата юрисдикция са още красотата, отношенията и любовта. В личен план голямата промяна ще се отрази на човек в зависимост къде попада планетата (или знакът Телец) в личния му хороскоп и как се аспектира. При едни ще бъде засегната кариерата, при други семейството, при трети здравето, а при четвърти партньорствата (бизнес, брачни и т.н.) или нещо друго. В мунданен план се очаква раздвижване на световната икономика и ръст на печалби и заплати.

Ритмус

Родният астролог Венета Матева дава доста разяснения относно това как ще ни се отрази промененият космически ритмус. Според нейния прочит на събитията периодът в следващата година ще ни учи да се наслаждаваме на пътя си, да бъдем щедри, да обичаме и да позволяваме любов. Взаимодействието между галактическия благодетел Юпитер и вещия във финансите и малко бохемски настроен Телец ще позволи на мнозина да дефинират целите си, да изкачват върхове и да сбъдват мечти.

„Юпитер е обединител на правдата, защитник на доброто и проводник на късмета. Тя е онази огромна прегръдка, която има силата да стопи всяко съмнение, да вдъхне живот на тъгата и да донесе напредък на всеки застой. Като огромно вдъхновение, което те грабва и носи сред облаците. Без съмнение, страх и обръщане назад... Това пътуване на гиганта в съзвездие Телец ще донесе на Земята и хората повече топлина, уют и хармония. В личен план ще се радваме на повече разбиране и подкрепа от ближния. Ще имаме повече търпение и ще бъдем готови да се борим за онова, което ни е важно. В професионален план няма да търсим бързи резултати, а такива, с които да се гордеем. Ще копнеем за повече комфорт и ще бъдем мотивирани да се борим за по-добър, успешен и щастлив живот. Тайничко ще усещаме прокрадващото се желание да изглеждаме по-добре, да си купим нещо ново и да си хапнем нещо по-вкусно. Леко и нежно ще събуждаме апетита си за красота, любов и още нещо. Ще спрем надпреварата с времето, безумното бързане, мотото „на всяка цена“, заменяйки всичко това със смислени, полезни и градивни занимания. Стъпка по стъпка, с кеф и удоволствие ще се учим да правим онова, което ни кара да се чувстваме щастливи. Ще делим времето си с онези, които ни дават уют и спокойствие. Вече нищо няма да е загубено, ако губим. Ще сме готови да падаме и бързо ще намираме смисъла да продължим. Използвайте магията на това време да избирате мъдро, да търсите повече лично удовлетворение, да се грижите за себе си, да давате повече обич на света и да благодарите за всичко, което сте“, съветва астроложката.

Прогнози

Според нейните изчисления през Новата Юпитерова година са възможни иновации в банковото дело, електронните пари и средствата за разплащане. Според Матева ще има разцвет в сферите на естетическата хирургия, масажите и красотата. „В социален план се надявам това пътуване на планетата да ни донесе по-големи доходи и платежоспособност“, коментира Матева, която често публикува свои анализи и прогнози на своя личен блог. Гарантира, че на късмет, щастие и попътен вятър ще се радват най-много всички представители на астрологичните знаци: Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби. Те могат да очакват следващата седмица развитие в плановете, ползотворна информация и напредък. На обратния полюс са Лъвовете, Скорпионите и Водолеите, които са преминали през някакви житейски изпитания в последните 20 дни. „Те са изпитвали напрежение, причинено от провалени планове и липса на спокойствие. Тях мога да зарадвам с повече усмивки, късмет и реализация. Директното движение на Меркурий (виж повече в карето - б.р.) ще им даде яснота по настоящи казуси и нови възможности по пътя“, прибави Матева към астротенденциите и първата планета, която доскоро бе ретроградна.

Месечина

А на мнозина ще помогне и фактът, че вчера, 19 май (петък), в 18:52 часа настъпи новолуние в 28-ия градус на знака Телец – период, подходящ за старт на всичко ново.

“Изберете няколко желания, които са ви най-важни и значими в този етап от живота. Уверете се, че онова, което искате да реализирате, ще бъде полезно за вас и е нещо, от което се нуждаете. Дайте си сметка, че ако вашето желание бъде осъществено, ще се наложи да се лишите от нещо друго, защото няма безплатни подаръци. Например ако целите кариерно развитие и повишение на работното място, ще трябва да намалите свободното си време. Изберете първите 8 часа от началото на събитието и изпишете или визуализирайте желанията си. Изписването може да се случи в тефтер или лист хартия. Тези, които умеят да създават намерения чрез визуализация и изричане, могат да не ги записват. Изберете наричания, които най-много усещате като свои. Например: избирам да реализирам, успявам да сбъдна, решавам, получавам, сбъдвам, избирам. Опитайте се да изписвате своето най-ценно и важно желание 21 пъти в продължение на 21 дни. Без да пропускате! След този период съберете всички листове и ги унищожете или забравете. Ако изгорите хартията, я пуснете във въздуха. Ако решите, можете да я пуснете в течаща вода. Може просто да оставите тефтера далеч от вас в къщи и да забравите за него. Идеята е след 21-вия ден да се доверите на Вселената и да спрете да мислите за мечтата си“, разкрива метафизичен ритуал за сбъдване на мечтите Венета Матева, която е автор и на книгата „Сигурна промяна 2020“.

Преживяваме дежавю от 2012 г.

Астрологът Виктория Маринова също обясни, че навлизането на Юпитер в нов знак е един от важните транзити за годината. Планетата прекарва приблизително 1 година във всеки от дванадесетте знака. Следвайки пътя й, Юпитер премина за последно през зоната на Телеца в периода 4 юни 2011 г. - 10 юни 2012 г. Въпреки че нищо в живота не се повтаря 1:1, то като тенденции мнозина ще преживеят дежавю.

“Всеки може да се върне назад в този период, за да си припомните как се е отразил транзитът на планетата през този знак в личния му хороскоп. При мене се случи в онази част на хороскопа, свързвана с чужбина, и осъществих екскурзия зад граница. Макар и кратка, беше вълнуващо преживяване и се запознах с интересни хора”, споделя Виктория как се е материализирал Юпитер в Телец в живота й.

Разяснява, че Юпитер е планетата на растежа, разширението и изобилието. Телец пък е знакът на ресурсите, парите, материалните и морални ценности, последователността и здравия разум. Според Маринова в мунданен (световен) план Юпитер в Телец сега ще насочи вниманието към ресурсите, финансовите пазари и иновациите. На лично ниво секторът, през който Юпитер транзитира в рождения хороскоп, ще покаже областта от живота ни, където можем очакваме растеж и изобилие. Постепенно в следващите месеци Юпитер в Телец ще измести фокуса към материалните притежания, финансовия растеж, желанието за комфорт и стабилност, като насърчава предприемането на практически стъпки към постигане на целите.

„...Нека посрещнем Юпитер в Телец с нагласата за изобилие и подобряване на финансите. А подобрение може да се постигне, като се избягват ненужните разходи и се научим как рационално да харчим пари, като не се отказваме от нещата, които на пръв поглед не са от жизнена необходимост, но в същото време радват душата“, тълкува звездните знаци Виктория Маринова.

Хермес отговорен за стрелби и катастрофи

Тази седмица на 15 май свърши и ретроградният Меркурий. Той стартира на 21 април и внесе задължителната порция хаос в секторите, които управлява – младите хора, преговорите, електронни и елуреди, транспорт и комуникации, личните отношения, заговорите. Чисто статистически при него има различен тип скандали, инциденти и катастрофи, доста често предизвикани или с потърпевши млади хора. У нас именно млад човек предизвика тежка катастрофа с две жертви. В Сърбия две момчета избиха 16 души. Преди дни първата планета, олицетворявана в миналото с младия бог Хермес, мина в директно движение.

„С директното движение на Меркурий очаквайте повече възможности, лесна комуникация, разбирателство и реални резултати. След 16 май спокойно пристъпете към финализиране на важни сделки, договори и споразумения. Сега вече покупката на нов автомобил не крие риск от последващи проблеми. Ремонтите на движимо имущество и в дома ще се радват на бързина и успешност. Покупките на електроуреди също не крият риск за качество и успешно използване. Ако имате поставена диагноза или сте правили изследвания в последните 20 дни, сега е подходящо да потърсите допълнително мнение и да повторите тестовете си. В личен и професионален план очаквайте повече разбиране и подкрепа“, обяснява Венета Матева.

Планетата ще гостува в знака Телец до 10 юни, което може да се използва за довършване на започнати проекти. Между 25 май и 5 юни Меркурий ще има вдъхновяваща среща със свободолюбивия Уран. Според Матева „този разговор между планетите“ ще роди креативни идеи за развитие, нови гледни точки по застинали във времето казуси, далновидност и положителна енергия. Можем да очакваме и нови хрумвания, желание за промяна и създаване на творчески планове.