0

П рез периода май – юни (между 11-и и 5-и) над планетата ни ще действа комбинация от две сили, които древните са описвали чрез образа (и темперамента) на Дракона и на Заека. Това разкри нумерологът Ели Маринова пред „Телеграф“. Особено докато Луната расте, всичко в живота ни идните дни ще има шанс за напредък, като ще ни се струва понякога и измамно мащабно и ярко.

„Това ще идва от Дракона, който е и доста емоционален и темпераментен. Заекът ще е съуправител на периода. Той ще подкрепя идеите ни, стига да не са твърде крайни, и ще ни възпира да прекрачваме границата на разумното, накъдето ще тика драконовият импулс“, описа още интерпланетарните влияния Маринова.

Според нейната прогноза ще обърнем поглед към семейните ценности, към традициите, родовите корени и приемствеността. Това ще подтикне мнозина за срещи на маса със стари съученици, земляци и приятели. В същото време обаче периодът ще ни даде нови перспективи и нов подход към всичко, което ни заобикаля.

„По отношение на климата този Дракон често носи силни ветрове или резки и неочаквани промени на времето. Ето защо бурите ще изобилстват“, прогнозира експертката. А ето и прогнозата на Ели Маринова за 12 знака от Източния зодиак до първата седмица на месец юни.

Плъхът завърта семейство

Периодът се очертава интересен и вълнуващ за Плъха. От една страна, Плъхът и Драконът винаги се подкрепят, което им помага лесно и успешно да постигат целите си, но Плъхът и Заекът никога не могат да постигат разбирателство и поради това периодът ще е изпълнен с крайности и контрасти за представителите на зодия Плъх. Те ще могат да се радват на повече и по-добри възможности и в работата, и в личния живот, но на тях ще им се наложи да се справят и с повече изпитания. Освен това, за да успее да си създаде така необходимата му стабилност, Плъхът ще трябва да изясни пред самия себе си какво точно иска. Съветът на небосклона към вас е да сте достатъчно дипломатични, да избягвате крайностите. Така и работещите на заплата, и онези, които сами са си шефове, ще имат успехи. По отношение на личния живот необвързаните Плъхове ще преживеят поне една интересна любовна история, а семейните ще се радват на значими придобивки за дома. Периодът е много добър за създаване на семейство и зачеване на деца.

Вдъхновение движи Бика

Бикът и Драконът никога не са готови за компромиси и разбирателство. Така въпреки безрезервната подкрепа на Заека Бикът ще трябва да се справя през идния месец с много изпитания и предизвикателства. За да постига целите си, ще трябва да се труди упорито и неуморно, а резултатите все ще бъдат незадоволителни. Но все пак прилежният и упорит Бик няма да остави нито един проблем, без да е намерил правилното му решение, и така, макар и трудно и бавно, той ще успее да постигне напредък. За хората с творчески професии периодът ще е благодатен, те ще се радват на вдъхновение и нови и оригинални идеи, но ще е добре да се постараят да защитят авторските си права от посегателства. За утеха Бикът ще успее да създаде полезни приятелства със значими хора, а краят на периода ще е значително по-добър от началото му.

По отношение на личния живот Биковете ще имат възможност за постигане на стабилност, за радост и семейно щастие, особено ако успеят да разграничат работните си ангажименти от личния живот.

Сватба за Тигъра

Общуването и комуникацията между Тигъра и Дракона са силно затруднени, защото всеки от тях държи на своето и не е готов да прави каквито и да е компромиси, а през този период Заекът ще стои настрана и само ще наблюдава, без да се намесва. Поради всичко това периодът ще е изпълнен с всякакви предизвикателства и неприятни изненади за Тигъра.

Пред някои от представителите на знака, които практикуват свободни или творчески професии, ще се отворят много нови възможности за напредък и просперитет. Други именно изобилието от шансове може да ги обърка и да ги накара да направят някакъв грешен избор. Затова Тигърът да поема разумни рискове в бизнеса, в сферата на недвижимите имоти и в борсовите спекулации. И да не се захваща с нещо без сериозно обучение. Всъщност периодът е много подходящ както за навлизане в нови сфери, така и за надграждане на професионалните умения. Личен живот. Изпитанията в работен план ще бъдат щедро компенсирани от усещане за споделено щастие у дома. Периодът е добър за сватби и зачеване на деца.

Труден период за Заека

В Китай Заекът се свързва с късмета и богатството, но настоящият период няма да е никак лек за него. Той ще трябва да се справя без каквато и да е помощ с извънредни и напрегнати ситуации било с ремонт, било с личните или професионални ангажименти. На него ще му се налага да решава трудни материални и работни задачи, да възстановява щети, понесени в миналото. Начинанията му в работата, финансите и материалните дела ще се движат трудно и бавно, а натрупаните проблеми ще са сериозни. Каквото и да се случва, Заекът обича забавленията и светския живот, умее да оползотворява полезните връзки, които е създал. Но сега той ще трябва да използва разумно и дипломатично своите контакти, без да вдига шум около себе си. Другото условие, за да извлече ползи през периода (или поне да не претърпи загуби), е да не смесва работата с удоволствията. Личен живот. Времето е много подходящо за възстановяване на стари приятелства, на семейни, фамилни или романтични връзки, за възвръщане на изгубено или откраднато, за създаване на уют и комфорт у дома.

Драконът дели имот

Може да се каже, че за Дракона дните до началото на месец юни ще са по-скоро успешни, но трудности и предизвикателства няма да липсват.

Драконът не само е късметлия, той е и много интелигентен и съобразителен, успява не само да обърне дори някоя ужасно трудна ситуация в своя полза, но и да изкара дивидент от нея. По този начин той ще успее и да се справи с враждебността на Заека и да обърне нещата в своя полза. Може би по-трудно и бавно от очакванията, но работните, финансови и материални задачи ще се движат успешно. Възможно е да бъде въвлечен в съдебно дело за делба на недвижима собственост или самият той да започне такова. По отношение на личния живот за Драконите, обвързани или свободни, ще има много приятни изненади.

Змията печели добре

Когато се устреми към набелязаната цел, Змията винаги намира начин да си осигури необходимата подкрепа и да постигне желаното без много шум. Периодът ще е много добър и успешен за нея, защото тя ще може да се възползва, макар и поотделно, от подкрепата както на Драконовите сили, така и на Заешките. Дори да се появят някакви недоразумения, Змията ще успее да ги заглади. Добре е да работи усилено и дисциплинирано, защото така ще печели добре и бързо ще си осигури желания стандарт за почивка или желана нова вещ, особено ако е по-пестелива през първата половина на периода. За пълен и безспорен успех ще е добре да внимава и да не поема излишни и непосилни задачи, да не се конфронтира с колеги и шефове по отношение на задачи, изискващи по-кратки срокове на изпълнение. Ако се постарае да не е твърде взискателна и капризна и към себе си, и към близките си, в личен план ще се радва на щастие и хармония.

Конят среща нова любов

Най-ценна е най-трудната победа, която е постигната като на война и Конят знае много добре това. А през този период той ще трябва да се бори и да извоюва победите си без чужда помощ, защото и Драконът, и Заекът ще наблюдават безпристрастно отстрани и победите, и пораженията му. Победите ще бъдат най-вече на полето на обучението и повишаването на професионалните умения, на висококвалифицираната експертна дейност, на доказването на творческите възможности. Проблемите ще са свързани главно с финансово-материални пропуски и грешки от миналото, които ако не бъдат разрешени правилно, могат да поставят Коня в много неизгодна, дори в подчинена позиция.

Въпреки бурното и напрегнато ежедневие Конят ще има успех в личния живот. Свободните представители на знака ще флиртуват на воля и е много възможно някои от тях да срещнат истинската любов. Обвързаните ще се радват на значими придобивки за дома, на ново и отдавна чакано и желано попълнение в семейството.

Козата е отличник

Периодът ще е по-скоро успешен за Козата. Заекът ще й помага и ще я подкрепя в трудни моменти и ако Козата не се страхува и не е прекалено инертна, а действа, ще получи едно рамо и от Дракона, където и когато й трябва. По този начин представителите на знака ще имат възможност за лесно и бързо постигане на целите, за напредък в работата и кариерата, за постигане на финансова сигурност, особено ако успеят да преодолеят своята свенливост и не се страхуват да отстояват мнението и интересите си. Ще е добре Козата да е по-активна, но по-внимателна по отношение на социалните контакти, да не е твърде мнителна и подозрителна или пък наивна до глупост.

Възможно е през май Заекът да обърне погледа на Козата към постиженията и преодолените трудности в миналото, което ще й помогне да намери нов подход към постигане на целите за бъдещето. Личен живот. Времето е много благоприятно за романтика и сантименталност за свободните представители на знака, то ще е добро и за обвързаните Кози, но на тях може да им е малко скучно. Ще е добре Козата да обръща повече внимание на здравето си.

Добър период за Маймуната

Месецът ще е доста добър за Маймуната не само защото в тандем с Дракон винаги жъне успехи, но и защото със Заека ще успеят да постигнат разбирателство по някои важни въпроси. Изобретателната, силна, енергична и трудолюбива Маймуна обича и умее да печели пари, но тя обича и забавленията и често харчи спечеленото, без много да му мисли, а това може да й създаде проблеми през май и до средата на юни.

Много от представителите на знака ще открият в себе си неподозиран потенциал, който ще ги подтикне да запишат курсове за обучение или допълнителна квалификация, а тези с професии, изискващи и щипка творчество, ще имат доста поръчки и добри отзиви. Заетите в сферата на търговията също ще отчетат прилични обороти. Личен живот. Времето е добро за постигане на хармония и разбирателство с близкото обкръжение. Семейните ще се радват на щастие и хармония у дома, а свободните ще имат шанс за създаване на обещаващи романтични отношения. Ще е добре Маймуната да не пренебрегва грижите за здравето си.

Петелът сбъдва стара мечта

Идните дни ще са интересни и успешни и за Петела, ако той се постарае да избягва компанията на Заека, да не го дразни излишно. Така Петелът ще може да се възползва изцяло от безрезервната подкрепа на Дракона, т.е. от силите, които това митично животно олицетворява. Периодът ще донесе на Петела много нови възможности, нови инициативи и идеи. От една страна, това е добре, но от друга, някои представители на знака може да се захванат с много неща накуп и накрая нищо да не свършат. Другият съвет на Фортуна е Петлите да заложат на новите идеи в сферата на вече работещи и сигурни начинания, защото приходите им ще дойдат именно от изпълнението на рутинни задачи. Времето не е подходящо за поемане на финансови рискове и за несигурни инвестиции. Добри новини при някои във вид на изненадващо осъществяване на стара мечта или постигане на заветна цел.

За да бъде всичко наред в личния живот, ще се наложи Петелът да прави компромиси и да не настоява за повече, отколкото близките му могат да му дадат.

Кучето с шанс за напредък

Този май ще донесе и успехи, и предизвикателства на Кучето. Драконът постоянно ще му сервира проблеми, а сътрудничеството на Заека няма да е особено ефективно. Но решителните и смели представители на знака ще успеят не само да се справят с всички предизвикателства, но и ще затвърдят успехите си при повече кураж.

Периодът ще предложи много нови и интересни възможности за просперитет и напредък, които Кучето ще трябва да улови и да оползотвори без страх и притеснения. В случай че избере философската позиция и нагласа пред борбата в службата или бизнеса, то ще трябва да се примири с липсата на напредък. Ще е добре мнозина от Кучетата да направят една равносметка и на успехите, и на провалите си дотук. Личен живот. Месецът е подготвил интересни изненади и за свободните, и за обвързаните от знака.

Хубави дни за Глигана

Глиганът винаги успява да постига разбирателство дори с тези, чиито мнения и виждания се разминават с неговите. Идните седмици Драконът ще го подкрепя безрезервно, а Заекът ще критикува обективно и без лоши чувства. Така, здраво стъпил на земята, разчитайки на стабилността, постигната в миналото, Глиганът ще се радва на просперитет. Периодът ще разшири хоризонта му, ще му помогне да разгърне потенциала си по най-добрия начин, ще му донесе и много нови възможности. Финансов приход може да се очаква и във вид на рента, дарение или завещание. Ще е добре Глиганът да внимава с документите, които подписва. Чувствителният и романтичен Глиган ще се радва на щастлив личен живот, особено ако овладее фантазията си и се старае да преценява хората около себе си обективно, да не възприема желаното за действителност.

Ели Маринова e един от най-популярните нумеролози и кабалисти в България. Изготвя рождени нумерологични карти и прогнози за периодите в живота и за текущите 12 месеца. Наред с това дава гадателски консултации за всякакви проблеми чрез Кабала, карти таро, астрология и китайската система И-Дзин. За контакт: 0896 530 106.