1

С истемата на фъншуй, позната ни по-скоро като система за хармонизиране и подреждане на вътрешното и външното пространства, има и свой предсказателен клон, наречен Летящата звезда, който е част от школата на компаса. Той се базира и на магическия квадрат, и на Китайската астрология и нумерология, и на Канона на промените И-Дзин. На база всичко това ще дам фъншуй прогноза за дванадесетте знака от Китайския календар.

Период

Намираме се в годината на Зеления Дървен Дракон, но съуправител на периода 4 август-3 септември е жизненият, енергичен и авантюристично настроен Кон. Двата знака имат доста общи черти, ала за да постигнат истинско сътрудничество, са необходими разумни взаимни компромиси. Затова времето до края на август за всички ни може да се окаже доста напрегнато, динамично и изпълнено с неочаквани обрати и предизвикателства. Натрупаното напрежение от началото на годината ще породи сериозно недоволство в определени групи от обществото. Ще търсим нови и дори нестандартни решения за решаване на проблемите. Ако не бъде постигнато съгласие за тяхното прилагане, има опасност проблемите да се задълбочат, особено тези, засягащи финансите и производството на материални блага.

През осмия месец сезонът на отпуските е в своя апогей. Много от нас ще поемат към планините, търсейки прохлада, други ще предпочетат морето, нашето или при съседите, а трети ще предприемат далечни пътешествия, често обагрени с романтичен нюанс. Немалко от нас ще се занимават със строителни или ремонтни дейности. Успехът на всички фронтове обаче ще зависи от това дали нашият астрознак е в хармония или дисхармония със силите, описвани от древните чрез характерите на Дракона и Коня.

Плъхът флиртува опасно

Периодът няма да е много лесен за Плъха. На него ще му се наложи да се справя с проблеми, които подлагат на риск досегашните му постижения, но благодарение на своята интелигентност, инициативност и гъвкавост и не без помощта на Дракона, той ще има шанс да справи. А и даже да замине на така дългоочакваната почивка. Независимо с какви задачи се занимава – работа, почивка или ремонт, той постоянно трябва да държи под око финансите си. Личен живот. Въпреки напрежението чаровният и неотразим Плъх ще успее да си осигури приятна компания за пълноценна отмора и забавления. Добре е свободните от знака да внимават с флиртовете и авантюрите. Здраве. Да търсят сянка, да не забравят шапката и слънчевите очила.

Бикът стартира нов проект

През периода представителите на знака Бик ще се стремят да се доказват като разумни и справедливи лидери, да стартират някакъв нов проект, да осъществят своя иновативна идея, обещаваща просперитет. Но в същото време мнозина е добре да се подготвят и за неочаквани обрати, защото устремили се към заветната цел, без да са се подсигурили с резервен план, може да постигнат нещо съвсем неочаквано и то с обратен знак. Това важи и за планираната ваканция, и за евентуалния ремонт. В случая е добре Бикът да заложи на пословичните си разум и търпение, за да се справи с изпречилите се проблеми. Така даже някои може да извлекат и полза. Личен живот. Въпреки напрежението в работата Бикът ще се чувства перфектно у дома. Но свободните от знака ще трябва да са по-разумни с новите запознанства и авантюрите. Здраве. Ще е добре да внимава за емоционалното си равновесие.

Тигърът постига успех

На Тигъра няма да му е никак скучно, защото времето до края на август ще е доста динамично с доста предизвикателства. Ще му е малко трудно обаче да управлява ситуациите, в които попада. Възможно е много от представителите на знака да предприемат промени или да направят нововъведения, но е добре тези, които са на ръководни позиции, да ги прилагат без натиск. Тигрите с творчески или свободни професии ще се радват на успехи и на добре прекарана ваканция, а на заетите в търговията, транспорта, строителните дейности и производството няма да им е много до почивка, въпреки че някои от тях ще получат заслужено повишение. Периодът е добър за явяване на конкурси, за курсове за повишаване на квалификацията, за обучения. Личен живот. И обвързаните, и свободните Тигри ще имат интересни и зареждащи приключения и пътешествия. Здраве. Тигърът ще може да се радва на добро здраве и чудесно разположение на духа, особено ако избягва силните лъчи на слънцето.

Заекът отлага ремонта

Често непредвидимо, времето през август ще е по-трудно поносимо за Заека. На него ще му се наложи да се бори с конкуренти, да воюва за правата си. По отношение на финансите е възможно да остане разочарован от резултата на един многообещаващ проект, а това ще се отрази и на качеството на планираната ваканция. Тези, които са планирали ремонти, ще е добре да ги отложат за началото на септември. Колкото и да е напрегнато времето, много от представителите на знака могат да очакват някакъв вид поощрение или повишение. Личен живот. Някои Зайци ще организират или ще бъдат поканени на фамилни или семейни мероприятия, а на други ще се наложи да се справят с проблеми, свързани със здравеопазване или образование. Необвързаните от знака ще се радват на нови запознанства. Здраве. Натрупаният от известно време стрес може да отключи някакъв здравословен проблем.

Отличен месец за Дракона

С каквото и да се захване през август, на Дракона винаги ще му върви, а всички изненади ще са приятни. Той ще подпише изгоден договор или ще получи официално признание за добре свършена работа, ще има някаква неочаквана печалба, ще се прояви блестящо на някакъв конкурс или ще се занимава със задачи, касаещи природата и фермерството. А дори да срещне проблеми, ще се справи блестящо.

При ваканция през периода някои Дракони ще предприемат далечно и вълнуващо пътешествие, други ще предпочетат рутинната и спокойна почивка в уютен и луксозен хотел, а трети ще се впуснат в приключение с неочакван, но щастлив край. Личен живот. И за обвързаните, и за свободните Дракони романтиката е сигурна. Възможно е и едно вълшебно дежавю. Здраве. Болшинството от Драконите ще се радват на стабилно здраве и чудесно разположение на духа.

Вируси дебнат Змията

За Змията месецът също се очертава да бъде добър. Тя ще е вдъхновена и настроена на творческа вълна или пък ще влага творчество във всичко, с което се захване. Ще й се наложи да направи равносметка на грешките и постиженията си от началото на годината. Добре е да прецени разумно какво може да постигне оттук нататък и да кове стратегията на бъдещите си планове и цели. Иначе главните й задачи през периода ще са в сферата на транспорта, търговията, природните ресурси, инвестициите и управлението на материални активи. Тези от представителите на знака, които са се захванали с ремонт, ще са по-взискателни и ще настояват всичко да бъде изпълнено перфектно и в срок. Змията ще ръководи разумно и успешно и семейните, и бизнес делата си. Но все пак ще е добре да внимава с харчовете, особено ако е планирала по-луксозна ваканция. Личен живот. Възможно е да й се наложи да се справя с фамилни проблеми. Здраве. По принцип Змията ще се радва на добро здраве, но е добре да внимава с летните вируси.

Късмет окрилява Коня

Периодът ще е успешен за Коня. Той ще се радва на плодовете от труда си, положен от началото на годината, ще бъде жизнерадостен оптимист и затова всичко ще му се отдава лесно като на игра. Няма да го свърта много на едно място – на работа или у дома, пък и късметът няма да го намери там. Постоянно ще търси нови възможности за разгръщане. Благодарение на умението си да поема премерени рискове, Конят ще успее да се справи като на шега с не една и две сериозни задачи. Тези, които са планирали ваканция, ще направят всичко възможно да я превърнат в приключение. Личен живот. Когато става дума за романтика, за Коня ще има две възможности – да стабилизира настоящата си връзка или да си опита късмета с ново другарче. По отношение на здравето периодът ще мине под знака на правилото „здрав дух в здраво тяло“.

Козата получава нова работа

Периодът може да се стори скучен дори на стремящата се към усамотение Коза. Но това ще е само на пръв поглед, защото именно липсата на динамика ще й даде възможност да се съсредоточи в задачи и проекти, които са важни за нея, но все не е намирала време за тях. Тя ще има възможност да работи спокойно, а блестящия ефект от работата й ще се появи още в началото на септември. Някои от представителите на знака ще решат да стартират нов вид обучение или ще запишат квалификационен курс, други ще се явят успешно на конкурс или интервю за нова работа. Ако Козата е решила сега да излезе във ваканция, то тя ще протече тихо, спокойно и скучно дори това да е далечно пътешествие. Личен живот. Периодът е много благоприятен за романтични вечери на свещи и вечерни разходки по плажа. Здраве. Масажът и СПА процедурите са добри варианти за релакс, а шапката и слънчевите очила са задължителни.

Маймуната начева реформи

През август Маймуната ще има две възможности – да прави каквото си иска или да прави каквото се очаква от нея. А най-добре да ги съчетае: първо да свърши отговорно и сериозно рутинната си работа, свързана с производството и управлението на материални блага, а после да се забавлява и да релаксира. Периодът е добър Маймуната да направи дома или работното си място по-удобни и функционални, да прави реформи, дори и генерални. Тоест мнозина ще отдадат приоритет на ремонтите и ще отидат на кратка ваканция, ако им останат време и средства за това.

Освен всичко друго е много възможно Маймуната да намери решение на някакъв труден и сложен проблем, който се е влачил доста дълго време. Личен живот. Обвързаните от знака ще се стремят към постигане на единомислие, но не бива да налагат единовластно волята си. Свободните ще имат шанс за нови приключения. Здраве. Добре е да се внимава с качеството и количеството на храната и напитките.

Петелът вдига доходите

Петелът ще се радва и на късмет, и на собствените си постижения, и на възможността да сподели всичко това с околните си. Той ще е деен, динамичен и предприемчив. Ще успява да намира общ език и да постига разбирателство дори с хора, които таят резерви към него. Много от представителите на знака ще се стремят към лидерство или ще доказват лидерските си качества. При едни са възможни повишение на заплатата (или в ранг), а при други ще има просто едно потупване по рамото за поощрение. Периодът е добър както за търсене отговорите на духовни въпроси, така и за работа, печелене на пари и забавления.

За тези, които са планирали почивка, тя ще протече точно според очакванията и вкуса им. Личен живот. И обвързаните, и свободните представители на знака могат да очакват вълнуващи изненади и неочаквани подаръци от Госпожа Съдбата. Здраве. В генерален план всичко ще е наред.

Кучето с нова придобивка

През целия август до началото на септември Кучето ще е вдъхновено и творчески настроено, като ще се справя със задачите си елегантно и артистично. Във връзка не само с непосредствената му работа, но и с някакъв траен интерес, като хоби например, ще се стреми да натрупа повече и по-богата информация. А чрез обучение мнозина ще успеят да постигнат и целите си – финансови, материални, кариерни или духовни. Периодът е добър за разгръщане, особено на полето на търговията и услугите. Но е добре Кучето да внимава с прекомерните си амбиции. И планиралите строително-ремонтни дейности, и заминаващите на почивка е добре да се подготвят за изненади от всякакъв вид. Личен живот. Кучето може да се радва на някаква ценна придобивка за дома, която ще зарадва цялото семейство. Здраве. Ще е добре да внимава с диетите и начина на хранене.

Спокойна отпуска за Глигана

Глиганът ще бъде завладян от амбицията за просперитет и напредък и ще направи всичко по силите си, за да ги осъществи. Той ще има възможност да постигне своя заветна цел, да получи повишение или ще има повече и по-доходна работа. Главните му задачи ще са свързани с реформи и стремеж към благоустройство във всички сфери, където се подвизава. За целта ще прави проучвания, ще организира и направлява работните процеси. Но за да си няма излишни ядове, ще е добре да не се включва в обсъждането и решаването на проблеми, които не го засягат пряко.

Тези, които са решили да отидат на ваканция, тя ще протече малко скучно, но всъщност доста приятно и спокойно. Личен живот. Глиганът ще се радва на разбиране и отзивчивост. Някои от представителите на знака ще организират или ще участват в по-камерно, но стилно семейно мероприятие. Здраве. Глиганът ще се радва на добро здраве.