1

О т хиляди години императори и обикновени люде се доверяват на Книгата на промените, част от които е методът И Дзин. С негова помощ се прогнозират събития от настоящето и бъдещето с изумителна точност. Методът ползва 64 хексаграми. Всяка от тях се състои от шест линии, показващи различни комбинации между Ин и Ян енергиите. На база това познание алтернативният лечител и експерт по И Дзин Дончо Кръстев разтълкува основните тенденции за периода 7 септември - 7 октомври за 12-те знака от Източния зодиак.

istock

ПЛЪХ: решавате семейни проблеми

Хексаграма 45 „Съединение“

Летните страсти все още не са утихнали, затова и Плъхът го тегли към морето и сините вълни, към разходки сред природата, по живописни реки и езера, риболов и други пътешествия. Но колкото и да изглежда купонджия и развейпрах, в момента при него тече голяма вътрешна трансформация. Представителите на този знак ще съединят предишния и сегашния си опит и затова ще успяват във всички начинания. По време на този алхимичен процес мнозина ще разрешат кардинални за себе си и семейството проблеми. Други пък ще отчетат период на творчески и бизнес успехи, ще завършат с добър резултат стари проекти. В личен план обаче не е време за започване на сериозни връзки. Виж, невинните флиртове ще тонизират Плъха. Здравето в кардинален план е чудесно, но все пак препоръката е да се щади храносмилателната система.

Благоприятни дни за действие: 9, 11, Петък 13-и, 17, 18, 23 и 24 септември, 2 и 3-ти октомври

Неблагоприятни дни: 12, 14, 19, 27 и 28 септември; 7 октомври

ВОЛ: Развод с илюзиите

Хексаграма 12 „Упадък“

Доста неблагоприятен и пълен с предизвикателства ще бъде периодът между септември и началото на октомври. Волът все още живее в някои полуистини и илюзии, с които ще трябва да се раздели, за да продължи напред. От много мислене някои от знака са си направили грешни настройки, които могат да повлияят неблагоприятно на психиката, здравия разум, храносмилателната и ендокринната системи. Затова е необходимо Волът да спре да обвинява другите за своето неблагополучие, да хармонизира отношенията с членовете на семейството, особено с по-възрастните. И не на последно място да направи сериозна преоценка на досегашните си мисли и действия, за да има успех в бъдеще. В сферата на професионалните ангажименти ще има нужда от помощ за довършване на поизостанал проект. В личен план е желателно да слуша близките си, а обвързаните – половинката.

Благоприятни (и неблагоприятни ) дни за действие: Ще има свободата да преобръща Ин и Ян енергиите през периода, така че всичко ще зависи от неговите разум и воля.

ТИГЪР: Следвайте интуицията си

Хексаграма 6 „Съд“

Тигърът ще има да оправя грешки, особено тези от скандали с близки или не на място казани думи. А ще има и такива от знака, които ще берат горчивите плодове на неудачни любовни авантюри.

Може да има успех във всяко едно начинание, но, както се казва, „всичко с времето си“. Необходима е все още подготовка за успешна реализация на проектите. За успех Тигърът трябва да следва най-вече интуицията и вътрешната си мъдрост, да действа смело и да постоянства. Препоръчителна му е медитация и разходки под открито небе, плуване, СПА процедури. Здравето е чудесно, стига да не се затормозява с излишни мисли и прекалено силни емоции. В личен план мнозина ще имат приятни поводи за наздравици и събирания с роднини.

Благоприятни дни за действие: Всички без сряда и събота

Неблагоприятни дни: Балансът на Ин и Ян енергиите в периода ще зависи от вашите разум и воля

ЗАЕК: Жънете успехи

Хексаграма 42 „Увеличаване“

Ще не ще, време е Заекът да спре с хитруването и да започне активно да служи и помага на другите. Мнозина ще усетят важния момент – импулсът от Космоса за развитие и ще действат активно за усъвършенстването си. Иначе делата във всички направления ще са успешни. Все пак представителите на знака да внимават да не дадат на късо, образно казано, от много работа и ангажименти. Все пак се очертават и повече доходи.

През периода Заекът да си действа по задачките си и по-малко да говори, в противен случай ще претовари гърлената си чакра, което ще му докара проблеми с ларинкса и гласните струни. А други пък може да изтощят нервната си система от прекомерна активност. Затова разходки на чист въздух в парка или гората са силно препоръчителни. Ако се ходи в планината или до водоеми, бъдете по-добре екипирани. Време е и за преглед на автомобила и не по-маловажно – за хармонизиране на семейните отношения.

Благоприятни дни за действие: 10, 12, 17, 19, 24 и 26 септември; 1 и 3 октомври

Неблагоприятни дни: 9, 14, 16, 21, 23, 28 и 30 септември; 5 и 7 октомври

ДРАКОН: Радвате се на деца

Хексаграма 20 „Съзерцание“

Драконите за момента могат спокойно да се отдръпнат от активни дейности и да се наслаждават на плодовете на труда си, които заслужено са спечелили. Успехът ще им носи радост и хармония. Проектите, по които са работили и подготвяли, вече успешно се реализират при мнозина. Други от знака ще трябва да изчакат до края на годината. Някои Дракони ще се радват/грижат за потомство – било в техния дом или на близки хора. А е възможна и появата на нови дракончета.

За доброто ви здраве не са препоръчителни бурните емоции и прекомерната употреба на сладки храни и напитки, газирани и студени. Взимайте мерки при наличие на влажно време и коварно течение. Чудесно ще е, ако имате възможност за излети в планината, посещения на пещери и културно-исторически обекти. Периодът е подходящ за медитация и усъвършенстване, както и за хармонизиране отношенията с по-възрастните членове на семейството (особено дамите).

Благоприятни дни за действие: 11, 14, 18, 21, 25 и 28 септември; 2 и 5 октомври

Неблагоприятни дни: 9, 16, 23 и 30 септември; 7 октомври.

ЗМИЯ: Духовно израстване

Хексаграма 35 „Изгрев“

Змиите посрещат радостни изгрева и лека-полека започват активния си период. Представителите на този доста интелигентен знак си изясняват много неща, върху които в миналото са мислили и разсъждавали. Период на духовно израстване и осъзнаване. Проектите им се реализират успешно, раждат се нови идеи, а при някои е възможно увеличаване на семейството с нови членове. Не е задължително това да е дете, може да има и сватби, с което родата рязко да нарасне.

При необходимост изчакайте средата на септември за по-важните решения, начинания, инвестиции.

Здравословното състояние е добро, но е добре и да се обърне внимание на сърдечносъдовата и ендокринна системи. Бурните емоции също не са препоръчителни.

Благоприятни дни за действие: 11, 15, 18, 22, 25 и 29 септември; 2 и 6 октомври

Неблагоприятни дни: 7, 14, 21 и 28 септември; 5 октомври

КОН: Изгодни покупки

Хексаграма 1 „Творчество“

Конете ги очаква голям успех във всички направления на творческия процес, реализиране на проектите, нови бизнес партньорства, успех в ученето, изгодни покупки. Въобще с каквото и да се захване, както се казва, Господ ще му помага. Но за да се случат нещата обаче, трябва да се действа „тук и сега“, да не се отлагат делата за по-късен етап.

Конят тича неуморно, Пегас лети окрилено в небесата и пали всички с ентусиазма и енергията си. С други думи през този период ще сте №1 и е препоръчително да се възползвате максимално от всеки шанс за реализация. Работещите на заплата могат да поставят въпроса за актуализация на възнаграждението си. И тъй като в природата, когато се дава изобилие, то е на всички фронтове, дните са подходящи за увеличаване на знанията и уменията. Започнати сега курсове ще се отплатят стократно.

В здравословен план се пазете от умствена преумора. Правете повече разходки под открито небе сред природата.

Благоприятни дни за действие: Всички дни от седмицата

Неблагоприятни дни: Препоръчителна е почивка в неделите.

КОЗА: Търсете хармония

Хексаграма 38 „Раздор“

Период на любовни терзания и раздор във връзките и семействата за представителите на този Източен астрознак. Силните емоции са нагорещили спокойното семейно огнище (или любовна връзка) и сега всичко ще ври и кипи, което ще се отразява във всички сфери на живота. Козите да не се самосъжаляват, ами да се вземат в ръце и да положат усилия, за да се подобри и изчисти неблагоприятната ситуация. Нужно е и разумно и хладнокръвно, доколкото мож,е отношение, за да се постигне хармония с околните. Това ще бъде и рецептата за успех в делата и на професионалния фронт: баланс между разум и емоции, хладнокръвни действия.

В личен план ще имате шансове за пътешествия и романтични вечери. Обвързаните от знака на Козата да избягват пашата в чужди градинки.

Благоприятни дни за действие: 12, 13, 19, 20, 26 и 27 септември; 3 и 4 октомври

Неблагоприятни дни: Избягвайте важни действия и решения в понеделниците и неделите.

МАЙМУНА: Труден период

Хексаграма 12 „Упадък“

При Маймуната настоящият период е както при Вола – неблагоприятен за проекти и дейности, в социален и личен план. Маймуните ще имат много за преосмисляне и коригиране в отношенията си с околните, понеже основно те са си виновни за много от създадените напрегнати ситуации. Необходима е и смяна на досегашните негативни настройки към света. Трябва да зачитат личността и мнението на другите хора и да разберат, че нещата зависят най-вече от отношението ни към тях. В настоящия период Маймуните имат два избора: или да направят от живота си шедьовър, действайки мъдро, или да направят мазало. Иначе поводи за гордост ще имат както в работата си, така и вкъщи. Ремонтните дейности ще се ускорят след периода на забавяне.

Благоприятни (и неблагоприятни) дни за действие: Всички дни могат да са както на единия, така и на другия полюс в зависимост от разума и волята на маймуната. През периода съдбата ще е в нейните ръце.

ПЕТЕЛ: Хранете и душата

Хексаграма 5 „Необходимо е да чакаш“

Дни на изпитания за емоционалния Петел. Периодът е свързан с развиването на търпение, на работа със себе си и постепенно подготвяне на почвата, за да дойдат и успехите. Нещата, върху които са мислили дълго, вече придобиват очертания, но им е нужно още малко време, за да се реализират успешно. Вървете смело по пътя си и следвайте мечтите си, също и своята интуиция. Изчистете ума си от съмнения и премного мисли. За да не „изкукуригате“ от напрежение! Във връзка с казаното – обръщайте повече внимание на половинките си, търсете техните съвети и ще ви върви като по вода. Не всичко е работа, намирайте време за релакс, нахранете душата с посещения на театър, концерти, кино.

Благоприятни дни за действие: 13, 20 и 27 септември; 4 октомври

Неблагоприятни дни: Няма

КУЧЕ: Работа на кантар

Хексаграма 3 „Начална трудност“

Време е да изровите кокала си от земята, но тъй като скоро не е валяло, се налага да изчакате дъжда от благоприятни възможности и тогава да действате. Сега, с каквото и да се захванете или сте се захванали вече, е все едно да ловите риба в мътна вода. Може и да се хване добър улов, може и да се хване цаца. Работата ще е на кантар. Така че не се пренапрягайте и в работата си, когато ситуацията е стагнирана или не зависи от вас. В семейството избягвайте кавгите. Релакс и СПА процедури са препоръчителни, защото има опасност от нервен срив и проблеми с гръб, черен дроб, жлъчка, както и с ръцете. И колкото е възможно, приемайте идващите ситуации и бъдете над дребнавите неща.

Благоприятни дни за действие: 11, 14, 18, 21, 25 и 28 септември; 2 и 5 октомври

Неблагоприятни дни: 10, 13, 17, 20, 24 и 27 септември, 1 и 4 октомври

ГЛИГАН: Само необходимото

Хексаграма 21 „Стиснати зъби“

В момента навсякъде има богата трапеза за този зодиакален знак, но тук се подсказва, че Глиганът трябва да „схруска“ само необходимото качество и количество за своя растеж и развитие. Както и да се справи с всичко, което му пречи в живота, за да продължи смело напред и нагоре по спиралата от жълъди.

Период на много голяма активност, разширяване сферите на дейност, успехи в набелязаните направления. А в духовен план шансове и нишани от съдбата за постигане на по-високо ниво на осъзнатост.

Във връзка с голямата активност през идните седмици препоръчва се повече време за почивка, най-добре в планината, медитации и вглъбяване, молитва.

Благоприятни дни за действие: 10, 17 и 24 септември; 1 октомври

Неблагоприятни дни: 7, 14, 21 и 28 септември, 5 октомври.


Дончо Кръстев е холистичен лечител в сферата на мануалната терапия (чакръкчийство) и акупресурата; експерт е по упражнения от даоистката йога, където има авторска методика “Танцът на Спиралата”. Лечителят Кръстев е експерт и по древната гадателска система И Дзин, където има своя авторска колода от 66 карти. На база на източния прогностичен метод той дава житейски напътствия за настояще и бъдеще, както и за здравословен начин на живот. Телефон за контакт: 0897 067670