0

Е сента променя природната картина край нас, но ситуацията е особено динамична и на небосклона. През ноември отекват важни астрологични събития, които ще окажат голямо влияние върху живота на земляните. Голямото събитие на есента е преминаването на Юпитер от ретроградна в директна позиция. Което ще отключи късмета на хиляди хора по света и у нас. Астросъбитието ще се случи в алтруистичния, състрадателен и миролюбив знак Риби. Очаква се това да донесе повече доброта и мир в отношенията, както и повече късмет на водните знаци. Астрологът Татяна Янковска коментира, че Юпитер е големият благодетел, който ще съумее да балансира в достатъчна степен сериозните притеснения от тежкия живот днес. Юпитер ще закриля поставянето на ново начало в живота и кариерата, като реализацията му е в пряка зависимост от добрата настройка и надеждните контакти.

Извисяване

„Юпитер ни подарява един от най-великите дарове – способността за извисяване. Може би това произтича от характеристиката на самата планета. Тя не само е най-голямото небесно тяло в Слънчевата система, но може би е малка звезда. Има научни сведения, че Юпитер излъчва в пространството 2,5 пъти повече енергия, отколкото получава от Слънцето.

Въз основа на тези факти, някои учени допускат, че в Юпитер все още протичат ядрени процеси, както на Слънцето, които обясняват подобно освобождаване на енергия“, описва Янковска. Заради това, когато видимото движение на Юпитер е в директна посока, човек има отличната възможност да прояви качества като благородство, нравственост, откровеност, ентусиазъм, принципност и по този начин да последва Юпитеровия подтик да надхвърли себе си в зависимост къде планетата се проектира в личния му хороскоп.

Меркурий

До средата на 11-ия от 2022 г. душеприказчикът на Слънцето – Меркурий, пък ще плува в знака на Скорпиона. Новости и раздвижване в своите дела могат да очакват не само Скорпионите, но и Риби, Козирози, Раци и Деви. В същото време поне до 16 ноември по-търпеливи и предпазливи трябва да бъдат в отношения и преговори Телци, Лъвове и Водолеи. След тази дата небосклонът и в частност Меркурий ще обърнат тази звездна тенденция. Задават се късмет, лекота и успехи за „родените в първа и втора декада Овни, Лъвове, Везни, Стрелци и Водолеи. Периодът ще е прекрасен за срещи и разговори в бизнес и личен план. Очаквайте нови запознанства и възможности, които след 22.01.2023 г. може да реализирате. В това време липса на разбиране и трудности в общуването ще срещат родените в първа и втора декада Близнаци, Деви и Риби. Тях съветвам да се занимават с любими занимания и да общуват с оптимистични хора“, споделя в своята месечна прогноза астрологът Венета Матева.

Венера

Венера – планетата на красотата и финикийските знаци, до средата на ноември също ще бъде в царството на Скорпиона. Това ще подтикне мнозина да посегнат към недовършени проекти, да преразгледат възгледите си, професионални житейски. След 16 ноември Венера ще мигрира към далеч по-гостоприемния за нейната природа и енергийна вибрация знак Стрелец. Според Матева това ще донесе мир, спокойствие, любов и успех в бизнес план на родените в първа и втора декада Овни, Лъвове, Везни, Стрелци и Водолеи. Те ще могат да очакват повече подкрепа в делата и светлина в плановете. В този период търпеливи и предпазливи в преговорите трябва да бъдат родените в първа и втора декада Близнаци, Деви и Риби.

Затъмнения

Не само до края на годината, но и до пролетта на 2023 г. ще търпим последиците от серията затъмнения, активирали оста на притежанията Скорпион-Телец. Именно в тези знаци се проектира частичното слънчево затъмнение от 25 октомври и пълното лунно на 8 ноември. Първото отключи теми в живота на мнозина като отговорност, интимност, тайни, личностно развитие съдебни процедури, партньорства, инфекции, емоционална и психическа стабилност. Ноемврийското космическо явление пък ще засегне области като пари, притежания, личен комфорт, ремонти, естетика, заземяване, прагматичност в живота. Двете събития обаче не могат да се разглеждат изолирано, като кохезията от тяхното влияние ще се проектира в близките 5 месеца в различни аспекти от живота – нашите и чуждите пари, ценностната система и емоционалния ни свят, практичното и духовното. Според астролога Венета Матева енергията, пречупена през двата знака, ще донесе някакъв тип подтик за еволюция в плановете ни и по-смели действия.

Материален свят

„Живеем в материален свят и енергията на знак Телец е необходима за нашия социален статус и вид в обществото. Живеем, работим и се стремим да „имаме“ – пари, коли, недвижимо имущество, красиво тяло, бижута, вкусна храна и всичко останало, което ни кара да се чувстваме добре и да се гордеем със себе си. Знак Скорпион в астрологията е противоположния знак, който е продължение и част от една обща ос. Той от своя страна иска да доразвие и обогати този стремеж към нещо повече от притежание. Скорпион предлага на Телец да трансформира всичко, което притежава и да мисли по-далеч във времето и пространството. Ако имаме събрани пари, дали не е по-добре да инвестираме и да имаме повече. Ако имаме имот, дали не е по-добре да получаваме пари от него. Ако имаме няколко автомобила, не е ли по-добре да продадем някой от тях. Ако имаме здраво тяло, не е ли по-добре да се погрижим за него с подходящ спорт“, коментира астроложката.

Пред избор

В същото време мнозина ще бъдат изправени пред избор от това дали да вървят по утъпканите пътеки, или да изберат да се чувстват щастливи, но след някаква личностна или професионална трансформация. „Очаквайте от съвпада между Луната и Уран крайни решения и готовност за излизане от капана на материалните и бизнес зависимости. Ще бъдем готови да махнем с ръка и да изберем нещо ново, непознато и желано“, разяснява в личния си блог още Матева.

Ретроградният Марс спъва комуникацията

Ретроградният Марс ще продължи да мъчи земляните, тъй като Богът на войната смени движението си от директно в ретроградно (в знака на комуникацията Близнаци). Родените във втора и трета декада Овни, Близнаци, Лъвове, Везни и Водолеи ще усетят най-силно променения ритмус на четвъртата планета от Слънчевата система. Те трябва да бъдат внимателни в общуването си и детайлни в писмената комуникация.

„Възможни са сривове в сферата на комуникацията и транспорта. Бъдете структурирани в задачите, които ви настигат. Решавайте ги бавно и спокойно, без да обвинявате никого. Не разчитайте да помните неща, които може да запишете. Подреждайте делата си по приоритет и насочете вниманието си към анализ и ревизия на стари проекти. Избягвайте рискови пътувания, неналожителни оперативни процедури, бързи скорости, прибързани решения, ремонти на техника, покупка на автомобили, стартиране на нови бизнес проекти и състезания“, предупреждава Матева. За да избегнем разрушителното влияние на ретроградния Марс, тя съветва през целия ноември да проявяваме упоритост и да довършваме стари начинания, да подновим спортните занимания, да направим инвентаризация на документи и материални активи.