0

С поред предсказателния клон на Фън шуй времето през втората половина на април за всички ни може да се окаже напрегнато и изпълнено с неочаквани обрати. Това коментира в своята прогноза за 15-30 април езотерикът Ели Маринова. В този двуседмичен период можем да очакваме предизвикателства и трудности, особено при намирането на разбирателство в отношенията, каквито и да са те. В работата ще трябва да разчитаме по-скоро на собствените сили и умения, отколкото на някакъв тип вещи партньори. В междуличностен план се задава ударна порция напрежение, което може да се отрази дори на философската нагласа на Плъха и Бика, предупреждава Маринова. А ето и нейната прогноза за 12-те знака от Източния зодиак.

Изстрадан триумф за Плъха 

Периодът няма да е особено лесен, но ще е много интересен за Плъха. Той ще се стреми към победи и реализация на целите, но има опасност от спънки и пречки на всяка крачка. Ще е добре да внимава с твърде примамливи оферти, които могат да го вкарат в капан. Плъхът да не чака подкрепа от никой. Но, ако се мобилизира и вкара в действие здравия си разум и дарбата да гради стратегии, не само ще се пребори със спънките и пречките, но и ще извлече добра полза от тях. Въпреки всички трудности представителите на този знак ще извоюват триумф в област, която е важна за тях. В личния си живот, чаровният и неотразим Плъх ще се радва на любов, топлина и уют у дома. Но за свободните представители на знака периодът не е особено добър за нови връзки и приятелства. Здраве. Трудностите ще мобилизират Плъха и до края на април той ще може да се радва на добро здраве. 

Бикът да общува повече 

Представителите на знака могат да очакват неочакваното. Има вероятност Госпожа Съдбата да предложи на Бика голям и блестящо опакован подарък, а когато той отвори кутията, тя може да се окаже пълна с непотребни и повредени неща. Все пак старателният и упорит Бик да не се разочарова, а да употреби този „подарък“. С други думи всяка възможност сега не е за изпускане.

Възможно е мнозина от знака да се захванат и с ново обучение или специализация. Новите идеи и възможности, особено във финансовата сфера ще дойдат по линията социалните контакти. Ето защо до края на април и началото на май е добре Бикът да е по-социален. Личен живот. Бикът ще се радва на топли романтични отношения у дома стига да не е прекалено придирчив. Физическата активност на чист въздух ще осигури на Бика и добро здраве, и добро разположение на духа. 

Тигърът ловува на воля 

За Тигъра периодът ще е динамичен и точно според вкуса му. В началото ще му се налага да преодолява препятствия, да се промъква и да дебне, във всеки един момент да е готов и за скок, и за разочарование, когато плячката му се измъкне. Ще му се налага да се справя с болката от понесените рани. Но нека се опре на своя авантюристичен дух и да не се отказва лесно. Защото ще успее да разшири ловната си територия и скоро ще отчете успехи и победи , т.е. ще се радва на добрите резултати от труда си. Личен живот. Тигърът ще има възможност за авантюри и забавления, дори за романтика и сантименти, които ще го заредят с положителна енергия. Но да не забравя дадените обещания. Здраве. Представителите на астро-знака ще се радват на добро здраве стига да внимават с празничните трапези и бохемския живот. 

Заекът напредва в кариерата

Заекът ще успее да свърши много полезни неща и за себе си, и за околните. Той ще има възможност да постигне напредък благодарение на късмета си, на своите наблюдателност и интелигентност. Но това ще се случва само с неговите собствени усилия. Иначе дори да изглежда на колегите си малко странен и ексцентричен, те ще ценят неговите дарби и таланти. Всичко ще му се отдава лесно. Дори да прави грешки, той ще извлича поука от тях и за това ще може да се радва на успехи и просперитет в работата. Личен живот. Романтичният и сантиментален семеен Заек ще се радва на звездни мигове в компанията на любим човек. Но за свободните от знака, периодът няма да е особено приветлив. Здраве. Ще е добре да не пренебрегва дори невинен на пръв поглед здравословен проблем, който по-късно може да му създаде големи неприятности. 

Драконът със страничен доход 

Блестящият и надарен с харизма Дракон ще се радва на успехи не само защото е късметлия, но и защото времето ще работи за него. Така той ще успее да си подсигури стабилност и сигурност поне за месец напред. Всичко ще му се отдава лесно и бързо. Все пак, за да не му е скучно, проблеми няма да липсват. Но с повече такт ще се справи отлично. 
През пролетта Драконът може да очаква повече работа, която ще му донесе и повече доходи, дори и по-странични такива. Но, за да изпълни програмата максимум, би било добре да подреди приоритетите си. Личен живот. Драконът ще има много поводи за радост и щастие, но едва след като изясни някакво недоразумение. Периодът ще е добър и за свободно летящите Дракони. Здраве. Представителите на този астро-знак ще се радват на стабилно здраве, другото би било по-скоро изключение от общата тенденция. 

Змията бяга от капани

Периодът ще е по-скоро добър за Змията. Той ще е динамичен и изпълнен с интересни и сложни ситуации, които тя ще разплита с удоволствие. Задачите й ще изискват анализ на настоящите проекти и планиране на бъдещите. Мъдрата и интелигентна Змия не само ще успее да се ориентира в непозната за нея територия или обстановка, но и ще я преподреди по свой вкус и ще се възползва от наличните ресурси. А когато се наложи, ще успее да се измъкне без проблем от капаните – отношения или ситуация, които никак не й харесват. Личен живот. Магнетичната и загадъчна Змия ще бъде ухажвана и глезена, но да внимава с партньори от зодия Заек. Свободните представители на знака също ще се радват на успехи и късмет стига да не се правят на примадони. В здравословно отношение профилактичните прегледи няма да са излишни. 

Конят на интервю за работа 

Конят ще се чувства волен и свободен. Без да пренебрегва непосредствените си ангажименти, той ще има възможност да прави това, което иска и то по начина, който му харесва. С каквото и да се захване, ще трябва да разчита главно на себе си. Но, за да си подсигури гърба, ще е добре да бъде тактичен и дипломатичен. 
Предприемчивият Кон ще има възможност да избира и да подрежда задачите си, да преценява кое ще му донесе облаги тук и сега и кое би му донесло (след определена грижа) богати плодове в бъдещето. Някои от представителите на знака ще предприемат полезни и приятни пътувания и пътешествия и то не само по работа, други ще решат да надградят квалификацията си, а трети ще се явят на интервю за нова работа или ще поискат повишение. Личен живот. Конят, свободен или семеен ще се радва на зареждащи романтични приключения през почивните дни. Здраве. Погрижете се за имунната си система с разходки в гората и консумацията на повече плодове. 

Вселената помага на Козата

На деликатната и свенлива Коза ще се наложи да се справя с предизвикателства, да влиза в преки сблъсъци, да овладява чувството на гняв и разочарование, когато нещата не се получават по очаквания от нея начин. Но закриляна от Вселената и космическия момент, стига да овладее собствения си песимизъм тя все пак ще успее да се справи и то доста добре. При необходимите за нея тишина и спокойствие тя ще се справи с по-големия обем работа, което ще й подсигури и по-стабилен приход. Успоредно мнозина от знака ще развият важен проект, засягащ финансово-материалната или духовната сфера. В личен план и на семейната, и на свободната Коза ще се наложи да изяснява отношения, да отстоява мненията и правата си, да гаси напрежението около себе си. Здраве. За да се справи със стреса ще е необходимо Козата да спи поне 8 часа,  и да релаксира със Спа процедури или лечебен масаж. 

Маймуната припечелва добре

И за Маймуната периодът се очертава напрегнат, но това едва ли ще я притесни. Напротив, тя ще приеме трудностите и предизвикателствата като на игра, в която ще има възможност да докаже своите изобретателност и интелигентност. Така тя не само ще неутрализира капаните, но и ще се захване с няколко важни и перспективни задачи наведнъж, които дори ще успее да приключи в срок. Стига да прояви здрав разум и да не влиза в безпочвени конфликти, в края на периода Маймуната с удоволствие ще си направи доста добра финансова равносметка. Но дали ще успее да задържи за дълго спечеленото е друг въпрос. Личен живот. Водена от желанието да се забавлява и, ако не внимава Маймуната сама ще си създаде неприятности. Здраве. За да не си напакости сама, ще е добре да има мярка на алкохола и въобще всички кулинарни изкушения около Великден. 

Успех главозамайва Петела

Петелът е трудолюбив и ефективен. Той умее да концентрира вниманието си напълно върху своята работа, а методите му, макар и малко странни, винаги дават добър резултат. Именно за това сега всичко ще му върви лесно - за добро или не чак толкова. Той ще прави всичко с удоволствие и ентусиазъм, ще се стреми да доказва дарбите и талантите си на всички около себе си, ще се радва и на вниманието и одобрението на публиката, и на благополучието, което е успял да си осигури. Но има опасност да се увлече, да изпусне мярката във всичко и така сам да обърне толкова благоприятната ситуация срещу себе си. За това Петелът да не харчи всичко, ами да задели нещичко. При други от знака ще има проблеми в работата или семейството, но все пак  ще скърпят положението без големи щети. Личен живот. Ако е по-скромен и не влиза в пререкания с близките и любими хора, Петелът ще си осигури така необходимата му романтика и хармония. Ще е добре обаче да внимава със здравето, защото има опасност стар хроничен проблем да напомни настойчиво за себе си. 

Кучето отстоява правата си

Кучето ще може да разчита на постиженията си от миналото и да ги използва като трамплин за бъдещи успехи. Въпреки, че ще му се наложи да се справя с всичко съвсем само, то ще е по-спокойно и оптимистично настроено, по-общително от обикновено. Ще се труди прилежно и неуморно, ще успее да се ориентира в не една и две сложни и заплетени ситуации. Ако се наложи някакво изясняване на ситуация или отношения, би било добре Кучето да прояви такт. Други от знака ще се наложи да отстояват позициите и правата си. Но да не се плашат, защото има шанс така да си извоюват признание и дори повишение. Личен живот. Кучето ще се чувства щастливо у дома. За свободните от знака ще има повече възможности за създаване на нови приятелства, които могат да прераснат в романтика. Здраве. Кучето по принцип се радва на добро здраве, но сега ще е добре да се постарае да се отърси от напрежението, като си осигури истински релакс. 

Глиганът да щади здравето си 

Глиганът ще работи с удоволствие и ще извлича и печалби, и удоволствие от добре свършената работа, защото разбира от бизнес и умело борави с пари и материална активи. Той ще зарежда с оптимизъм и енергия околните си и така нещата ще се движат гладко и успешно. Някои от знака ще имат шанс да стартират обещаващ проект, да постигнат една важна цел. Но да не бъдат и прекалено наивни. В общи линии Глиганът ще осъществява плановете си до момента, в който му се наложи или да заобиколи съуправителя на периода - Дракона, или да влезе в битка с него. Тогава, ако позволи да бъде изкаран от равновесие, има опасност да загуби, и не само настроението си. Личен живот. Романтичният Глиган ще има възможност за чудесни, дори звездни мигове в компанията на любим човек. Възможно е дори да се отправи на романтично пътешествие. Здраве. Ще е добре да се пази от стрес и преумора и да щади ставите си. 

Ели Маринова e един от най-популярните нумеролози и кабалисти в България. Изготвя рождени нумерологични карти и прогнози за периодите в живота и за текущите 12 месеца. Наред с това дава гадателски консултации за всякакви проблеми чрез Кабала, карти таро, Астрология и китайската система И-Дзин. Тя е специалист и по етно религиозни и окултни практики. Контакти: eli-taro.com , tvoetotaro.com , телефон: 0896 530 106.