0

П рогностичният дял на фъншуй ни разкрива каква ще бъде картината от днешния 13 май до средата на месец юни (16-и) в сферите работа, любов, здраве. За всички ни това време може да се окаже доста динамично, но благотворно. На повърхността ще цари относително спокойствие, но в дълбочина отново ще има напрежение. Периодът е добър за равносметка, за преразглеждане на приоритетите, за преценка и корекция на събитията от началото на годината. Във втората десетдневка на май ще има суматоха и затруднения и с комуникациите, и в общуването, и в постигането на разбирателство, но в края страстите ще се поуспокоят, ще се появи шанс проблемите ни да намерят своето трудно, но вярно решение. За повечето от нас времето ще е успешно, особено ако планираме внимателно дейността си.

Можем да очакваме и по-голяма активност в сферата на образованието, културата и изкуството, спорта и туризма. Индустрията ще отчете ръст на износа. Празниците и културните изяви ще имат забележим романтичен и сантиментален нюанс. Можем да действаме по-смело след 5 юни и да започнем нова работа, например. Намираме се в годината на Черния воден заек, но съуправител на периода е Тигърът, с чийто характер и енергии ще трябва да се съобразяваме всички, защото именно той ще държи ключа към решаването на проблемите ни. А ето и какво вещаят звездите за 12-те знака от Източния зодиак. A кой е нашият знак в него се определя от годината ни на раждане.

Плъхът сменя работата

Плъхът умее да управлява разумно това, с което разполага, обича да трупа запаси за подсигуряване на бъдещето. В периода 13 май-16 юни той ще трябва да се справя с всичко сам. Липсата на подкрепа ще бъде компенсирана от късмета и благодарение на него Плъхът ще постигне важна цел – печеливш проект, нова работа. Той ще се радва и на популярност, ще бъде ценен и уважаван от всички. За да си спести някой и друг проблем, ще е добре да бъде по-дискретен, да овладява импулсивността си и да се пази от Заека. Възможно е да му се наложи да направи компромис с цел постигане на консенсус по финансово-материален проблем. И в личния живот Плъхът ще се радва на късмет, ще се чувства щастлив и ухажван. В здравословен план е добре да се пази от преумора и прегряване, да намира начин да сваля напрежението.

Любовна промяна при Бика

Трудолюбивият, търпелив и прилежен Бик, който не обича да бърза и не е склонен да позволява да го притискат, ще се старае с всички сили да се справи с лавината от задачи, която в началото на периода ще генерира у него сериозно напрежение. Той ще трябва да се съобразява с кратки срокове и сериозни изисквания. За да успее да се справи, ще е необходимо да приеме нечие ръководство, вместо да се стреми да командва парада. Но благодарение на проявената добронамереност и от него, и към него, накрая всичко ще започне да се подрежда като по ноти. Когато се налага да неутрализира напористия Тигър, Бикът ще бъде подкрепян безрезервно от енергиите, които древните са олицетворявали със Заека. И в личен и любовен план Бикът ще се радва на късмет. Той ще осъществи една отдавна желана приятна и романтична промяна, която ще бъде хармонична. Здраве. Бикът води разумен и здравословен начин на живот и затова ще се радва на добро здраве и добро разположение на духа.

Тигърът тръгва на път

Периодът ще е динамичен и непредсказуем дори за хазартен играч като Тигъра. Една ситуация, свързана с пари и материални активи, която в началото е била много обещаваща, изведнъж може да се обърне на обратно. Това ще се случи, ако Тигърът се предовери сам на себе си или пък на свой партньор. Но проблемът едва ли ще сломи неговата борбеност, напротив. Благодарение на смелостта и способността си да строи стратегии и на известна доза шанс Тигърът ще се справи с всичко и ще се радва на добрите резултати от труда си. Така в края на периода ще се окаже, че той е на печалба вместо на загуба. Възможно е някои Тигри да планират или да предприемат бизнес пътуване, което да бъде обагрено и с известна доза романтика. Личен живот. Тигърът ще има възможност за интересни и зареждащи романтични приключения. За да се почувства наистина щастлив, ще е добре той да има мярка във всичко. Здраве. Ще се радва на добро здраве и чудесно разположение на духа.

Ново начало за Заека

Благодарение на натрупания опит и поставената здрава основа в миналото Заекът ще планира или ще стартира едно успешно ново начало – нов бизнес проект, нова работа, ново жилище. Всяко започващо сега начинание ще е успешно, стига да овладее страховете и свенливостта си, своята педантичност. Въпреки че е екипен играч, през май-юни Заекът ще трябва да се справя сам с работните си задачи и да разчита главно на себе си. Личен живот. Всичко, с което се захване в работата си, ще е с цел да осигури удобства, уют и комфорт на най-близките си и любими хора, от които ще получи благодарност и категорична подкрепа. Здраве. Въпреки напрежението Заекът ще се радва на добро здраве и добро разположение на духа. При някои обаче могат да се обадят хронични болежки.

Драконът да не лети в облаците

В началото на периода Драконът ще се радва на летящ старт, но ако не внимава и забрави да се оглежда, има опасност да изгуби връзка с реалността и към средата на юни да му се наложи принудително кацане. Но Драконите обикновено имат остър взор и дарба да преценяват обективно и здравомислещо ситуации, хора и факти, което ще помогне на много от тях да си осигурят едно меко кацане. Това ще се случи особено ако Драконът овладее импулсите си, своето нетърпение и твърде голямата си взискателност и не допуска нито един Тигър в близкото си обкръжение.

Тези, които искат да стартират нещо ново, да изчакат до края на месеца.

Личен живот. У дома Драконът ще се радва на сигурност, стабилност и отзивчивост, което няма да му попречи да се оплаква, че животът му е станал скучен и безинтересен. Здраве. Драконът обикновено се радва на стабилно здраве, но сега ще е добре да намери начин да изпусне парата и да не се претоварва физически.

Змията пълзи към нова цел

Змията е добър организатор и администратор. Тя е много далновидна по отношение на работата, умело борави с документи, пари и материални активи. До края на месец май, опирайки се на опита и знанията си, тя ще поеме смело към постигането на цел, която смята за много важна, ще направи всичко необходимо да осъществи отдавна желана промяна. Но началото няма да е никак лесно. Тя ще трябва да преодолява спънки и пречки почти на всяка крачка. Въпреки трудностите мъдрата Змия ще успее да се промъкне през затрудненията и макар и не по най-лесния начин ще успее да постигне своето, подкрепяна от друга Заека. Личен живот. Змията е много взискателна в избора си на приятели и партньори, а сега тя може да се окаже и доста капризна, което ще й попречи да се радва на пълноценен личен живот. Здраве. Това, което може да създаде здравословен проблем на Змията, е стресът и преумората.

Конят преодолява препятствия

Амбициозният, предприемчив и усърден Кон ще може да се радва на плодовете от труда си, положен в началото на годината. Благодарение на умението му да поема премерени рискове, голямата му издръжливост и работоспособност, Конят ще успее да се справи с не една и две сериозни задачи в работата си. Когато срещне спънки и пречки, той ще ги преодолява благодарение на чудесното си чувство за хумор и самоиронията си. Подкрепян от енергиите на Тигъра, Конят ще има възможност да постигне успехи и забележим напредък. Възможно е да се отправи на далечно пътешествие или да контактува с хора отдалеч, което ще му донесе полезна информация и ще обогати опита му. Личен живот. За да е пълно щастието, Конят ще е добре да прекарва повече време у дома, да се постарае да стабилизира и освежи отношенията с любимия човек, със семейството. Здраве. Спортът и излетите сред природата ще заредят Коня с положителна енергия, но ще е добре да внимава за евентуални травми.

Козата извлича дивиденти

За Козата периодът ще премине под знака на дисциплината, търпението и изпълнителността. Тя ще влага цялата си енергия и внимание в работата. Няма да позволява на околните да й поставят задачи и да следят тяхното изпълнение, а ще се справя с всичко сама. Тъй като Козата винаги намира начин да улесни работата си и по принцип предпочита соловите изпълнения, тя ще успее да извлече и удоволствие, и облаги, и дивиденти от претоварената си програма. Все пак ще се наложи да разчита и на известна помощ от Заека, който ще й осигури полезна и коректна информация във връзка с документ или проект, който е стартирала съвсем наскоро. Възможно е Козата да начене и някакво ново обучение или да бъде поканена за съветник или наставник във връзка с повишаването на нечия квалификация. Личен живот. Ще се включи с радост и ентусиазъм в подготовката и протичането на семеен празник. Свободните от знака да внимават с флиртовете. Здраве. Възможно е да й се наложи да се посъветва с личния си лекар по повод стар и позабравен хроничен проблем.

Маймуната се забърква в кавги

Периодът ще е труден и напрегнат за Маймуната. Има опасност тя сама да си напакости, ако се забърка или позволи да бъде въвлечена в конфликт, особено ако той не я засяга пряко. Ако успее да пренасочи вниманието си към по-практични дела, бързо и лесно ще постигне напредък в област, където има възможност за материален успех.

Все пак трябва да е бдителна, тъй като до средата на юни ще трябва да се бори с бурни насрещни космически ветрове - критиките на Заека и враждебността на Тигъра. За да преодолее турболенциите, Маймуната ще трябва да мобилизира своята изобретателност и комбинативност. И така ще трансформира като алхимик лошите тенденции в успехи. Личен живот. Маймуната има дарбата да разграничава работните от личните отношения, което ще й помогне да се чувства щастлива и обичана у дома. Здраве. За да укрепи и здравето, и духа си, ще е добре да излиза през почивните дни на чист въздух, сред природата.

Добър период за Петела

Благодарение на положените в миналото усилия и на създадената добра основа сега Петелът ще се чувства по-спокоен и сигурен. Той ще овладее динамиката и напрежението, стремежа си към постигане на високи цели на всяка цена. Това не означава, че ще остави всичките си ангажименти настрана. Напротив, Петелът ще продължи да движи бизнес делата си, но без обичайното напрежение. По един елегантен начин ще се справи и с провокациите на Тигъра, и с критиките на Заека. Възможно е да предприеме пътуване или пътешествие по работа, да създаде нови бизнес контакти, да се заинтересува от нови идеи и проекти за постигане на просперитет и материална стабилност. Личен живот. За някои Петли една приятелска връзка може да прерасне в дългосрочно стабилно романтично партньорство. Здраве. Ако Петелът не обърне внимание на някакъв дребен на пръв поглед проблем, той може да се превърне в сериозен такъв.

Кучето действа смело през юни

В началото Кучето няма да бърза за никъде, ще е склонно да остави нещата да се движат по линията на най-малкото съпротивление. Но след началото на юни ще е добре да поеме инициативата, да задвижи деловите си ангажименти, без да се колебае. Тигърът ще го поощри и подкрепи, Заекът също ще е склонен да помага. Това ще накара Кучето да осъзнае, че социалните контакти, споделянето на информация, опит и умения са полезно и приятно занимание. Така скоро Кучето ще започне да крои дългосрочни планове за работа и печелене на пари, за тяхното приятно и полезно харчене. За своите бъдещи успехи то ще разчита на постиженията си от миналото. Личен живот. Кучето ще се чувства щастливо и сигурно у дома, където ще се отдаде на забавления с любимите си хора. Свободните представители на знака ще имат възможност за създаване на нови приятелски и романтични връзки. Здраве. За да се чувства здраво и работоспособно, Кучето трябва да си осигурява достатъчен и спокоен сън.

Глиганът да бяга от лесните пари

Осигуряването на финансова и материална стабилност винаги стои на първо място за Глигана. За да отбележи желаните финансови успехи през този период, той ще трябва да разчита не само на своята прозорливост и вярна преценка, но и на мъдрите съвети на Заека и Тигъра, да сдържа импулсите си за бързи печалби и да не вярва на твърде примамливи оферти. Сега Глиганът не бива да се впуска в спекулативни авантюри, защото в един момент вместо на печалба може да се окаже на червено. За да обмисли спокойно и разумно желанията, плановете и възможностите си, ще е добре Глиганът поне за кратко да остане насаме със себе си. Личен живот. Периодът не е особено подходящ за предприемане на бизнес пътувания, но е много подходящ за едно приятно и зареждащо с нови впечатления и положителни емоции романтично пътешествие. Здраве. Да си позволи кратка почивка, бягство сред природата или да даде израз на естетическите си дарби и таланти.