0

С поред източната астрология България е под знака на Змията. Тя ще може да разчита на подкрепата на Заека през цялата година. Съуправители на разглеждания период (8-22 юли) са Петелът, който също ще се опитва да помага на страната ни, ще се включат и енергии, които древните са наричали маймунски. Та и Маймуната ще е склонна да не ни прави пакости. Така двете животни, образно казано, ще ни дърпат към плажа с мечтаната ваканция или към най-доброто в работата ни.

Но тук има един проблем – Заекът и Маймуната не понасят Петела, който също не им остава длъжен, тъй като и неговите енергии са несъвместими с техните. Този яркоизразен вселенски дисонанс в човешкия свят ще донесе объркване и на най-добре изградените планове за отпуска, може да скара и най-добрите партньори, да забави и най-обещаващите бизнеспроекти не само за идните две седмици. Все пак що касае сектора на ваканциите при него позитивните астротенденции сякаш ще преобладават. В следващите редове ви предлагаме основните знаци за семейство, работа, здраве, разтълкувани от езотерика Ели Маринова. А кой астрознак сме в Източния зодиак се определя от годината ни на раждане.

Плъхът да седи на сянка

Би трябвало периодът да е относително спокоен за Плъха. Когато нещата зависят само от него, всичко ще се случва по най-добрия начин, бързо и лесно. Благодарение на своята интелигентност и гъвкавост Плъхът ще успее да се разгърне и да бъде максимално ефективен. Но все пак бдителността за неприятни изненади не бива да се пренебрегва. През този период Плъхът ще може да разчита на подкрепата на Маймуната, но само донякъде, защото враждата между тримата господари на юлския Зодиак може да създаде на Плъха сериозни обективни трудности. За това ще е добре той да внимава, да не позволява на петльовите сили да го провокират с критикарството си и с острия си език, да не дава повод на Маймуната да се забавлява с него.

Нещата ще са доста непредсказуеми и в личния живот. Чаровният и неотразим Плъх винаги може да си осигури приятна компания за пълноценна отмора и забавления, но сега има риск да се появят сериозни разногласия. И вместо да си почива, да се озове между чука и наковалнята. Здраве. Всички Плъхове трябва да се пазят от прегряване и слънчев удар, да избягват продължително пребиваване на открито.

Бикът търпи подмолни удари

През този период ще е добре Бикът да се подготви за подмолни удари под кръста, за неприятни изненади от страна на хора, на които е разчитал, колеги и близки. Но въпреки напрежението, което той понася трудно, въпреки непредвидените трудности и пречки той ще може да се радва на известен успех. Трудолюбивият, прилежен, ученолюбив и коректен Бик ще бори препятствията, особено ако не се заинати за нещо дребно и несъществено. За целта е добре да се постарае да бъде по-гъвкав, комуникативен и толерантен. За някои неща Бикът ще може да разчита на безрезервната подкрепа на Заека, а за други на Петела, но ако последните двама се срещнат, в живота му вместо помощ ще настъпи хаос. Личен живот. Въпреки всичко Бикът ще успее да организира перфектно свободното си време и ще го прекара чудесно в компанията на любимите си хора. Здраве. Тъй като по принцип Бикът води разумен и здравословен начин на живот, той ще се радва на добро здраве и чудесно разположение на духа.

Тигърът с труден успех

Периодът ще е доста предизвикателен дори за хазартен играч като Тигъра. На него ще му е трудно да управлява ситуациите, в които попада, но това по-скоро ще го мотивира да се бори и да не се предава. Благодарение на интелигентността и смелостта си Тигърът ще успее да се справи с повечето от трудностите. И не само – той ще може да отчете успех и напредък във важна за него област, особено ако овладее импулсивността и безцеремонността си, своята непреклонност. Периодът е добър за обогатяване на духовния живот, за обучение и трупане на полезни знания, за преквалификации. Благодарение на способността си да строи стратегии Тигърът ще има възможност да се радва на добри резултати, постигнати единствено със собствени усилия. Отгоре на всичко ще трябва внимава с маймунските енергии - да не се забърква с някакви съмнителни афери или интриги. Личен живот. Тигърът ще има възможност за интересни и зареждащи приключения, дори за някоя и друга романтична авантюра. През периода ще може да се радва на добро здраве.

Заекът става Сив кардинал

Макар и често непредвидимо, времето, общо взето, ще е добро за Заека. Той ще може да разчита на сигурната основа, която си е изградил от началото на годината и, която сега ще му послужи като трамплин за бъдещи успехи и постижения. Благодарение на своята дипломатичност и на дарбата си да помирява хора дори с крайно различни гледни точки, той ще се почувства не само сигурен в себе си, но и доволен и полезен. Той ще играе успешно ролята на дипломат и миротворец или тази на Сивия кардинал, на човека в сянка, който невидим за всички дърпа конците и насочва събитията. Ще се радва на успехи и просперитет в работата, особено ако овладее личните си страхове и своята педантичност. По отношение на бизнес делата си той ще трябва да се пази много от Петела и да е наясно, че подкрепата, дошла от Маймуната, може да има непосилна цена. Личен живот. Романтичният и сексапилен Заек ще се радва на чудесно прекарано свободно време или отпуска. Здраве. Ако успее да си спести ненужните стрес и напрежение, нищо не го застрашава.

Дзен поведение брани Дракона

За да има безспорен успех през този период, на блестящия и надарен с харизма Дракон ще се наложи да преценява кога и как да заеме лидерска позиция, а кога да отстъпи в сянка и да наблюдава събитията, без да се намесва в тях. Ако заложи на това Дзен-поведение, ще съумее да се ориентира в една сложна ситуация. Благодарение на това (и на опита и солидната материална основа от миналото) Драконът ще постигне напредък и просперитет за бъдещето. За едни задачи той ще бъде подкрепян от Маймуната, с която ще се забавляват много, а за други от Петела, който ще му прави успешна реклама, когато и където трябва.

Личен живот. Там няма да е особено лесно, защото стари рани ще изискват изясняване. Здраве. Драконите се радват на стабилно здраве, но сега напрежението може да им дойде в повече. Спортът и излетите сред природата ще им помагат да постигат баланс.

Змията лети или буксува

Периодът ще бъде контрастен за Змията. Едни задачи ще вървят лесно и бързо като песен, а други ще буксуват неспасяемо. Но Змията е роден стратег, тя умее да се ориентира в сложни ситуации, да подрежда приоритетите си, да степенува задачите си. Тя е добър организатор, много далновидна по отношение на работата, парите и материалните активи. И не на последно място Змията притежава железен самоконтрол. Всичко това ще й помогне не само да се справи с трудностите, но и да постигне напредък. Още повече че Змията ще получи необходимото съдействие от Заека в семейството, а Петелът ще я орисва с точните решения в работата. Личен живот. Змията често изглежда загадъчна, тъй като е доста взискателна към партньорите си. Сега обаче може да си позволи известна доза фриволност. Здраве. Това, което може да създаде здравословен проблем на Змията, е преумората.

Галопиращ флирт за Коня

През почти целия юли амбициозният, предприемчив и усърден Кон ще може да се радва на плодовете от труда си, положен в началото на годината. А те за мнозина ще са доста добри. Когато срещне спънки и пречки по пътя си, той ще се справя с тях благодарение на чудесното си чувство за хумор и самоиронията си. Периодът ще премине доста добре за него, особено ако успее да обуздае себичността, нетърпението и сприхавостта си. Благодарение на умението си да поема премерени рискове, голямата си издръжливост и работоспособност Конят ще успее да се справи с не една и две сериозни задачи в работата си.

Личен живот. Конят ще се радва на чудесни отношения с хората, на които държи. По отношение на романтиката ще е добре да е по-внимателен с флиртовете, да не дава фалшиви надежди, когато няма намерение за нещо по-сериозно. Здраве. Да разпуска чрез спорт и излети сред природата, а това е най-доброто за поддържането на здравето и високия му дух.

Козата жъне успехи

Козата по принцип е дружелюбна, толерантна и отзивчива, но сега тези й качества ще бъдат поставени на изпитание. Има опасност тя да среща неразбиране, дори и враждебност на всяка крачка. Това ще я накара да се затвори в себе си и да работи неуморно, за да компенсира огорченията. Но всяко зло за добро, както е казал народът ни. Козата притежава дарбата да се концентрира изцяло в това, което върши и да влага в него творческия си потенциал, вдъхновението и въображението си. Съсредоточена в работните си задачи ще жъне успех подир успех. Тя ще се захване с нов и обещаващ проект, с ново обучение. Като цяло ще постига целите си по-лесно от обикновено.

Личен живот. Козата трудно ще понася големите и шумни компании. Здраве. Колкото и странно да изглежда, деликатната Коза ще се радва на добро здраве.

Маймуната вдига кръвното

Маймуната е динамична и любопитна, тя обича приключенията и забавленията, но сега ще се наложи да забрави за тях и да бъде по-сериозна. Ще трябва да влезе в нетипичната за нея роля на посредник и дипломат, да помогне при разрешаването на сериозен спор или конфликт в дома или в службата си. Маймуната не само ще успее да овладее положението без каквато и да е помощ отстрани, но и ще спечели дивиденти от него.

През периода ще има повече работа, ще подпише изгоден договор или ще получи някакво признание тип повишение.

В личния си живот Маймуната ще успее да съчетае забавленията с романтични мигове, прекарани в тиха и камерна обстановка. Здраве. Ще е добре да следи внимателно кръвното и сърдечния си ритъм.

Петелът да не се хвали много

Петелът е интелигентен и трудолюбив. Той винаги си поставя и преследва реални и достижими цели. Предпочита да върши делата си според личните си разбирания, воден от опита и собствените методи на работа, които по правило дават и добри резултати. Но за него не може да се каже, че е скромен. Периодът може да бъде успешен за Петела, ако се въздържа да огласява мненията си на висок глас и не натрапва успехите си. Ако е по-тактичен и толерантен, ще има възможност да разпознае и сграбчи една или две доста добри възможности. Да следи стриктно финансите си, за да не се окаже доста неприятно изненадан.

Личен живот. Петелът ще прекарва свободното си време в красива и комфортна обстановка, заобиколен от близки и приятели. Отпуската му ще мине по ноти, ако не е особено претенциозен. Здраве. Ще може да разчита на доста добра физическа кондиция, особено ако редовно спортува на чист въздух.

Кучето напредва в кариерата

Периодът за Кучето може да се окаже малко по-труден от очакваното. С каквото и да се захване, то ще трябва да разчита само на себе си, да постига целите си и да решава конкретните задачи без помощ отстрани. Ще се справи, ако разчита на своята памет и на дарбата си да се ориентира в сложни потоци от информация. Все пак ще е добре да внимава и да не позволява на Заека, Петела и Маймуната да го разсейват или направо да му пречат.

За негова радост ще открие, че може да бъде и успешен самостоятелен играч. То дори ще е склонно да поеме риск, да се пребори без страх за материална или емоционална независимост, да наложи мненията и аргументите си. Мнозина от знака ще напреднат в кариерата, ще получат така очакваното повишение или допълнително възнаграждение.

Личен живот. Кучето ще се радва на отзивчивост, привързаност и любов. Ще има време за забавления и релакс. Здраве. Ще е добре да внимава за емоционалното си равновесие.

Глиганът плува в свои води

Периодът ще е благоприятен и спокоен за Глигана. Той ще бъде оптимистично и ведро настроен, ще върши работата си с лекота, ще се радва на късмет, ще постига успехи, ще плува в свои води и в бизнесделата. С едно предупреждение – да не губи връзка с реалността, да преценява целите, които си поставя, и възможностите за тяхното постигане. Това важи и за работата, и за приятелските, и за личните отношения. Тези, които учат или ще се явяват на изпити, тестове или интервюта за работа е добре да овладеят излишния оптимизъм и да се съсредоточат в конкретните си задачи. Личен живот. Ако овладее излишния оптимизъм и се вслушва в желанията на близките си, Глиганът ще се радва на щастие и радост. Здравословното състояние на Глигана ще бъде стабилно, но все пак е добре да внимава с количеството и качеството на храната и напитките.