0

С истемата на фъншуй, позната ни по-скоро като система за хармонизиране и подреждане на вътрешното и външното пространство, има и свой предсказателен клон, наречен Летящата звезда, който е част от школата на компаса. Той се базира и на магическия квадрат, и на Китайската астрология и нумерология, и на Канона на промените И-Дзин. Тук накратко ще се опитам да дам фъншуй прогноза за дванадесетте знака от Китайския календар.

Намираме се в годината на Черния воден Заек, който никак не обича шума и конфликтите, а съуправител на периода е шумният и гласовит Петел, с когото Заекът по никакъв начин не може да мели брашно, образно казано. Заекът е деликатен и тактичен. Той предпочита дипломацията и е склонен да прави всякакви компромиси само и само да има мир и разбирателство. Петелът е много проницателен, когато става дума за търсене и намиране на благоприятни възможности за напредък и просперитет, което ще помогне на мнозина. Но той е и много шумен, гласовит, суетен, тщеславен и крайно нетактичен, като огласява всяка новина високо и на всеослушание. Поради всичко това кампанията за местните избори ще премине доста шумно и напрегнато, а след деня на вота може да последват множество оспорвания на изборните резултати, част от които (включително и на балотажа) ще завършат в съда.

Плъхът пътува по работа

Плъхът ще има възможност да събере богата реколта от положените от началото на годината усилия и преодолените пречки. Благодарение на своите наблюдателност, находчивост и гъвкавост, на интелигентността и ерудицията си, на натрупания опит той ще се радва на благоденствие и благополучие не само до края на периода, но и поне за месец напред. Плъхът ще има възможност да отбележи сериозен напредък в работата и кариерата въпреки враждебността на заешките енергии и пренебрежителното отношение на Петела. До края на октомври той ще направи всичко възможно да постави някакво ново и важно начало с дългосрочна перспектива. Някои Плъхове ще имат късмет в търговията и производството, други ще се захванат с надграждане на образованието си, трети ще се радват на богато творческо вдъхновение. Много Плъхове ще пътуват по работа. Личен живот. Плъхът ще е настроен на творческа и любовна вълна, ще се радва на подкрепа и отзивчивост от страна на близките си. През периода представителите на този източен астрознак ще се радват на добро и крепко здраве.

Бикът среща трудности

Периодът ще е контрастен за Бика. По отношение на работата и кариерата на него ще му се наложи да се справя с неочаквано възникнали неприятности, някои от които може да предизвикат сериозни щети. Въпреки безрезервната помощ и подкрепа от страна на Заека и Петела, на него няма да му е особено лесно. Има опасност, вместо да разреши проблемите си през този период, да ги задълбочи. Все пак има шанс и за успехи, но те ще са по-скоро в по-дребни и второстепенни задачи, които ако не бъдат пренебрегнати ще се окажат много полезни след време. Личен живот. Напрежението, трудностите и проблемите в работата ще бъдат компенсирани щедро у дома, където Бикът ще се радва на отзивчивост и внимание, на топлина и романтика. Здраве. Въпреки всичко Бикът ще се радва на добра кондиция.

Тигърът рискува

И за Тигъра периодът няма да е особено лесен, но той ще се мобилизира и ще се хвърли в битка с изправилите се пред него пречки и проблеми, без да очаква каквато и да е помощ от съуправителите на периода – Заека и Петела. Той ще се разгърне и ще докаже смелостта, силата и уменията си. Възможно е някои от представителите на знака да предприемат рискови бизнес пътувания, а други да се хвърлят в спекулативни сделки със съмнителен резултат. Все пак не са малко и онези, които ще имат възможност да се радват на добри резултати от труда си. Личен живот. Тигърът няма да има никакви поводи за оплаквания и недоволство, защото у дома всичко ще е като по ноти. Възможно е дори да се наслади на едно кратко, но много романтично пътуване. Здравето. Ще се радва на добро здраве и чудесно разположение на духа.

Релакс за Заека

Възможно е през този период, главозамаян от някакъв голям успех, постигнат в миналото, Заекът да намали бдителността си и така да си създаде сериозни проблеми. Поради това той може да се окаже враг на самия себе си, без да се налага на Петела да се включва и да утежнява допълнително положението му. Въпреки всичко Заекът ще има шанс да свърши и две-три полезни за себе си и за работата си неща, но и да постигне известен напредък. Разбира се, постигнатото ще отразява неговия характер, който околните му възприемат като малко странен и ексцентричен. Личен живот. У дома романтичният, сантиментален, обаятелен и сексапилен Заек ще има възможност да се отпусне, да отдъхне и да презареди батериите благодарение на любовта и отзивчивостта на любимите хора. Здраве. Ще е добре Заекът да се пази от настинки.

Драконът без време за близките

Блестящият и надарен с харизма Дракон ще се радва на успехи не само защото е късметлия, но и защото времето ще работи за него. Той ще успее да си подсигури стабилност и сигурност поне за месец напред. Всичко ще му се отдава лесно и бързо въпреки враждебността на Петела и често изразяваното неодобрение на Заека. Все пак, за да не му е скучно, проблеми няма да липсват. Но той ще се справи с тях отлично. Освен това Драконът може да очаква и някаква допълнителна работа, която ще му донесе и допълнителен доход. Но за да се случи това, ще е необходимо той да жертва част от свободното си време. Личен живот. Поради сериозната си работна заетост има опасност Драконът да чуе ропот и недоволство у дома. Здраве. По принцип Драконите се радват на стабилно здраве, но през този период е добре да обръщат повече внимание и при необходимост да потърсят специалист.

Змията раздава задачи

За Змията периодът ще е интересен и изпълнен и с предизвикателства, и с безспорни успехи. Ангажиментите й ще са сериозни и повече от очакваното, а времето й ще е ограничено. Но мъдрата Змия ще се изяви и като лидер, и като добър организатор. Тя ще се справи с предизвикателствата по един доста нестандартен начин. За едно ще гласува доверие на Заека, а за друго на Петела и така повечето работа ще бъде свършена, без Змията да се напряга излишно. В свободното си време магнетичната и загадъчна Змия ще се чувства обичана и ухажвана. Възможно е да посети скъп ресторант или културно мероприятие в компанията на близки, да пътува за развлечение. През този период Змията ще се радва на добро здраве.

Конят с любовна афера

Периодът ще е доста добър за Коня, особено ако успее да обуздае себичността, нетърпението и сприхавостта си. Той ще постига успех след успех и ще се радва на чудесните плодове от труда си. Благодарение на умението да поема премерени рискове, на голямата си издръжливост и работоспособност той ще има възможност за постигане на значителен напредък. И, ако не се главозамае от успехите си и не хукне да гони вятъра, постигнатото ще работи за него и за в бъдеще. Когато срещне спънки и пречки по пътя си, той ще се справя лесно с тях не само с подкрепата на Петела, но и с чудесното си чувство за хумор Личен живот. В свободното си време Конят ще се радва на чудесни споделени романтични мигове. Някои Коне ще предприемат и авантюри, и любовни афери, с които не е добре да прекаляват. Здраве. Тъй като представителите на знака разпускат чрез спорт, ще е добре да не прескачат прага на прословутата си издръжливост.

Петелът провокира Козата

Периодът ще е малко по-напрегнат за Козата, но все пак, подкрепена от Заека, тя ще свърши много полезна работа и за себе си, и за околните си, ще успее да извоюва една победа, особено ако не дава ухо на критикарите (покрай влиянието на Петела) и не влиза в конфликти.

Някои Кози ще впрегнат в работа въображението и вдъхновението си за постигане на творчески успехи, а други ще се отдадат на опити и експерименти, от които ще очакват положителни резултати за постигане на просперитет. Добре е тези, които смятат да пътуват, да се подготвят за неприятни изненади. Ако не пренесат напрежението от работата в личния си живот, семейните Кози ще се радват на уют и комфорт, а свободните ще имат възможност за нови романтични преживявания. Здраве. Ще е добре Козата да щади нервите си, да не се пренапряга и физически, и емоционално.

Маймуната печели пари

През този период Маймуната ще работи много с удоволствие, ще се надява на успехи, от които ще очаква напредък за бъдещето, ще печели пари и признание и всичко това ще се случва въпреки проявите на недоверие от страна на Заека и враждебността на Петела към нея. Ще е добре Маймуната да е по-внимателна, защото с каквото и да се захване, то ще й се отдава с лекота и за добро, и за лошо. За да се случи доброто, Маймуната ще трябва да внимава с прословутата си изобретателност, с недобре обмислените рискове, със забравените ангажименти и дадените обещания. Само така Маймуната ще успее да затвърди постигнатото досега и да продължи бодро и смело напред. Личен живот. За да няма неприятни изненади, ще трябва да внимава на кого и какво обещава, какви ангажименти поема към близките си хора. Здраве. Да не пренебрегва каквото и да е, дори и незначително здравословно неразположение.

Петелът пазарува изгодно

За да се радва на истински успехи през този период, интелигентният и амбициозен Петел ще трябва да бъде по-разумен и търпелив. Тъй като ще се почувства окрилен от надежда за светлото бъдеще, той ще реши да стартира нов проект, ще се захване с ново и обещаващо начинание или ще направи някакви промени във вече работеща задача, а всичко това ще се нуждае от сериозни инвестиции. Тук трябва добре да обмисля в противен случай има опасност всичко да тръгне накриво. Но не всичко ще е толкова рисково. Някои Петли ще имат успех в ново обучение, други в рекламите и шоубизнеса, а трети в търговията с продажби или изгодни покупки. Личен живот. Ако Петелът е по-скромен и не проявява излишни капризи, той ще си осигури така необходимата му романтика и хармония у дома. Здраве. Има опасност хроничен проблем да напомни настоятелно за себе си.

Кучето се издига

Стъпило върху солидния си опит и здравата основа, която си е изградило в миналото, Кучето ще продължи да се труди отговорно и търпеливо и ще постига успехи и победи въпреки враждебността на Заека. Ако не се поколебае да отстоява позициите и правата си и не дава ухо на заядливите забележки на Петела, Кучето ще успее да си извоюва признание и дори повишение. За своите успехи то ще разчита на верния си нюх, на умението си да се ориентира в сложни ситуации. Личен живот. У дома Кучето ще се чувства щастливо и обичано. Времето му ще е заето с приятни забавления и културни мероприятия. Здраве. По принцип представителите на астрознака се радват на добро здраве и сега това ще е така.

Глиганът на диета

Периодът ще е доста добър за Глигана. Работните му ангажименти ще се движат по-лесно от обикновено, но за целта той трябва да отстоява сам твърдо това, което смята за правилно и да не се поддава на провокации или пък да проявява неуместна наивност. Добре ориентираният в материалните дела и инициативен Глиган разбира от бизнес и умело борави с парите и дори да има сега неприятности, той ще успее да се пребори с препятствията по един умел и елегантен начин. Освен че умее да печели пари и да ги влага в успешни инвестиции, знае и как да помага. През този период някои от знака ще подкрепят благотворителна акция, други ще предпочетат да помогнат директно на закъсал ближен, а трети ще се включат в безвъзмездно облагородяване на околните пространства. Личен живот. Всичко ще е като по ноти за романтичния и сантиментален Глиган. Здраве. Ще е добре да спазва здравословна диета и да избягва крайностите.