0

Ф ъншуй прогноза за 12-те знака от Източния календар обхваща периода от 11 март до 25 март. Но много от засечените тенденции ще действат и малко по-напред във времето – поне до началото на април, споделя метафизикът Ели Маринова. Намираме се в годината на Заека, но един от управителите на периода до началото на пролетта за България се явява Змията. Енергиите на тези две животни са в хармония, което може да бъде използвано от всички за постигане на просперитет и напредък. Самата Змия е деликатна, мъдра, търпелива, находчива, блестящ организатор, стратег и добре работи с пари. Това ще помогне на мнозина да имат късмет и да се справят по-добре с последиците от инфлацията, с търсенето на работа или с някакви други дела.

Късмет и успехи за Плъха

През този период интелигентният, гъвкав и находчив Плъх ще се радва на късмет при повечето от начинанията си. Той ще има възможност да сключи изгоден договор, да постави основите на дълготраен проект. При всички случаи, за да може да се радва на добрите плодове от труда си, ще е необходимо да проследява внимателно и търпеливо процесите преди, по време и след старта, да не оставя нещата да се развиват без надзор. По този начин той ще може да се радва на успехи поне за месец напред. За да минат нещата по-гладко, Плъхът ще трябва да разчита главно на самия себе си. Ако той е достатъчно тактичен и толерантен, би могъл да привлече някоя Змия за съмишленик. Но ще е добре да бяга надалеч от Коня и Заека. Периодът ще донесе късмет и в личния живот на Плъха. Той ще има възможност да отдели време за любимо хоби, което ще сподели с любим човек, ще получи и подарък - изпълнение на свое отдавнашно желание. По принцип Плъхът се радва на стабилно здраве и добро разположение на духа, но сега има опасност някаква настинка да попречи на едно важно за него мероприятие.

Бикът да спазва йерархията

Бикът ще отхвърля бързо и лесно задача след задача и ще се радва на успехите си. Но увлечен от бързината на сполуката си, той може да стане невнимателен и сам без дори да се усети, да си създаде проблеми във вид на сериозно разминаване между неговите очаквания и суровата действителност. Добре е да внимава и с отношенията на работното място. Ако е ръководител, да не настъпва подчинените си по мазолите, ако е изпълнител, да се съобразява с йерархията. Въпреки всички трудности и изпитания разумният и упорит Бик ще се справи, особено ако позволи на Змията и Заека да го подкрепят и не допуска Коня близо до себе си. Личен живот. Въпреки трудностите в работата Бикът ще се радва на споделено щастие, на отзивчивост, уют и комфорт у дома. Здраве. Силният и по правило здрав Бик трябва да внимава да не го събори някакво на пръв поглед дребно неразположение.

Тигърът решава семейни задачи

За Тигъра времето ще е динамично. На него ще му е трудно да управлява ситуациите, в които попада, но това в никакъв случай няма да го обезкуражи, напротив, ще го мотивира да се бори. Благодарение на хазартния си характер, динамиката и смелостта си Тигърът ще успее да се справи с всяко предизвикателство. И не само – той ще може да отчете успехи и победи, особено ако овладее импулсивността и безцеремонността си. Благодарение на смелостта и способността си да строи стратегии Тигърът ще има възможност да се радва на напредък. Той ще разчита и на подкрепата на Коня. Ще е добре да е по-толерантен и тактичен със Заека и да се пази от Змията. Личен живот. Сега на Тигъра ще му се наложи да прекарва повече време у дома, да решава семейни и фамилни задачи и всичко това може да му се стори отегчително. Здраве. Има опасност стар и позабравен хроничен проблем да напомни настойчиво за себе си.

Заекът взима дивиденти

Периодът ще е противоречив и непредсказуем за Заека. Той винаги и всячески се стреми да бяга от конфликтните ситуации. Но сега ще му се наложи смело да отстоява позициите си в ситуация, породена от борба за територия и ресурси. Въпреки напрегнатия момент Заекът ще трябва да овладее плахостта и страховете си. Така той ще отбележи точки в напрегнатата надпревара и това ще му донесе почит и уважение. Освен всичко друго Заекът ще има възможност и да приключи успешно свой проект, по който се е трудил доста време, да получи добър дивидент от него. Той ще може да разчита на категоричната подкрепа на Змията и Коня, но ще е добре да внимава със събратята си, да бъде по-тактичен с тях. Личен живот. Романтичният, сантиментален, обаятелен и сексапилен Заек ще се радва и на чудесно прекарано свободно време в компанията на любим човек. Здраве. Ако успее да си спести ненужните стрес и напрежение, Заекът ще се радва на добро здраве.

Неочаквани ситуации около Дракона

Блестящият и надарен с харизма Дракон ще трябва да се справя с поне две неочаквани ситуации. Основните му задачи ще са в сферата на финансите и материалното обезпечаване на проектите. Благодарение на своята вътрешна сила, на богатия си опит и на солидната основа, изградена в миналото, той ще успее да заздрави тази основа и това ще му помогне да се почувства сигурен и стабилен на мястото си. Но ще трябва да овладее импулсивността си, своето нетърпение и твърде голямата си взискателност. За да се справи с всички задачи, Драконът ще разчита на безрезервната подкрепа на Змията, но ще трябва да ухажва Заека и да се пази от Коня. Личен живот. Ако не е твърде взискателен и честолюбив, Драконът ще се радва на сигурност и стабилност у дома. Ще има време за общуване, споделяне и забавления. Здраве. Драконите се радват на стабилно здраве, но сега има опасност напрежението да им дойде в повече.

Заекът помага на Змията

За Змията периодът няма да е особено лесен, но ще е интересен. Главните й задачи ще са свързани с логистика, обработка, подреждане и съхраняване на документи, с недвижима собственост или с управление на материални активи. Има опасност, увлечена в постигането на някаква нова цел, Змията да пропусне добра възможност за реализация на стар проект. Хубаво е да стъпи на натрупаните в миналото опит, знания и материално-финансови резерви и ще успее да превърне неприятностите в победа. За целта тя ще може да разчита на помощта и подкрепата на Заека, но ще трябва да се пази от отровните зъби на посестримите си. Личен живот. Ако Змията е твърде претенциозна и капризна, има опасност да провали едно романтично мероприятие. Но все пак звездни мигове няма да й липсват. Здраве. Да внимава със стреса и претоварването.

Препятствия пред Коня

Амбициозният, предприемчив и усърден Кон, който се е трудил упорито от началото на годината, сега ще може да постигне напредък и прогрес, да се радва на плодовете от труда си, и не само в материален план. И при него не всичко ще върви като по вода, той ще трябва да преодолява спънки и пречки почти на всяка крачка. Тоест периодът за Коня ще е нещо като състезание по бягане с препятствия. Но ако овладее своята сприхавост и поема премерени рискове, той ще успее да се справи с не една и две сериозни задачи. Личен живот. Конят ще се радва на чудесни приятелски и романтични отношения. С удоволствие ще общува с близките си, ще се стреми да направи отношенията си с любимите хора интересни и динамични. Само да не се увлича. Здраве. Тъй като представителите на знака разпускат чрез спорт и излети сред природата, ще е добре да внимават за травми.

Козата си показва рогата

Козата по принцип е дружелюбна и миролюбива, но за да стабилизира постигнатото и да си осигури просперитет за бъдещето, тя ще трябва да покаже рогата си, да приеме, че животът е битка, в която ще се наложи да се включи без колебание. Това означава екипна работа, която не е силната й страна, но в случая само така късметът й ще проработи. Но не всичко ще е борба и напрежение. Козата обича да учи, тя бързо и лесно трупа знания и умения и този период е много подходящ за каквото и да е обучение, курс, квалификация и преквалификация. Личен живот. Периодът ще е малко по-труден, защото има опасност у дома да се получи някакво по-шумно изясняване на позиции, от което Козата няма да може да избяга. Здраве. Козата ще трябва да полага повече грижи за стабилизиране на душевното си равновесие, откъдето могат да тръгнат невралгии или вирусни неразположения.

Маймуната с трудна победа

Маймуната е интелигентна, динамична и любопитна, тя обича приключенията и забавленията. Но този период няма да е особено забавен за нея, той по-скоро ще е труден и напрегнат. На нея ще й се наложи да влезе в не една битка, да се пребори за трудна победа, да приеме едно поражение. Въпреки напрежението или може би благодарение на него Маймуната ще успее не само да укрепи позициите си, но и да си осигури напредък в област, в която досега е буксувала. Времето е много благоприятно за стартиране и провеждане на обучение, за явяване на изпити и участие в конкурси. Каквото и да се случва, ще е добре Маймуната да е много внимателна с парите, да се въздържа да харчи за играчки и глезотии, да внимава за документите и портмонето си. И в личния живот на Маймуната не всичко ще е щастие и рози. Ще трябва да обуздава своя стремеж към забавления, за да не оплете конците. Въпреки не особено доброто разположение на духа сега Маймуната ще се радва на добро здраве.

Петелът напредва в кариерата

Петелът е проницателен и амбициозен. Успехите му се дължат и на неговата интелигентност, и на дарбата му да си поставя и преследва реални и достижими цели. Благодарение на това времето ще работи за него. Той ще може да се радва и на добре свършена работа, и на добрия доход от нея, и на появилата се възможност за напредък в кариерата. Но периодът няма да е изцяло розов. Петелът ще трябва да внимава за скрити капани, заложени от „доброжелатели“. Хубаво е и да следи стриктно финансовите си дела, за да не се окаже доста неприятно изненадан. Личен живот. В романтичните си отношения Петелът ще се радва на отзивчивост, единомислие и единодушие, особено ако се постарае да е по-тактичен и скромен, и не твърде претенциозен. Здраве. Всичко ще е наред, ако не хване някой и друг сезонен вирус.

Кучето се джавка с шефа

За Кучето този период може да се окаже по-лесен от очакваното, но както винаги проблеми, особено с началство и шефове, не са изключени. През цялото време Кучето ще събира важна и полезна за него информация, няма да пести време и усилия за обучение и натрупване на полезни знания. Това ще му помогне да се чувства сигурен в себе си. Когато се наложи, то ще отстоява правата и мненията си овладяно и делово, без да се притеснява, че може да засегне или обиди някого. Кучето ще се труди усърдно и отговорно в екип с Коня и това ще му помогне за напредък. А за да не си навлече неприятности, ще е добре да не влиза в единоборство със Змията.

Личен живот. Кучето ще се радва на привързаност и любов от страна на близките си, на отзивчивост и разбиране. Така забавленията, в които участва, ще са пълноценни и зареждащи за всички. Здраве. Времето е благоприятно за провеждане на профилактични прегледи.

Глиганът постига цел

Глиганът разбира от бизнес и умело борави с парите. Работейки усърдно, той ще има възможност да постигне своя заветна цел. Единствената опасност, която го дебне, е свързана с отношенията между колегите. Ще е добре да внимава и с началници, и с подчинени, защото има опасност да бъде въвлечен в битка, която не е негова. Ако позволи това да се случи, без да се усети, Глиганът ще се озове между чука и наковалнята. Каквото и да става, ще има пълната подкрепа и Заека, който е господар и на годината, и на периода. Личен живот. У дома Глиганът ще се радва на любов и топлина. Възможно е да предприеме и кратко романтично пътуване. Здраве. Дори да има някакво дребно неразположение, то ще премине лесно и бързо.

* Ели Маринова e един от най-популярните нумеролози и кабалисти в България. Изготвя рождени нумерологични карти и прогнози за периодите в живота и за текущите 12 месеца. Наред с това дава гадателски консултации за всякакви проблеми чрез кабала, карти Таро, астрология и китайската система И-Дзин. Тя е специалист и по етнорелигиозни и окултни практики. Контакти: eli-taro.com, tvoetotaro.com, телефон: 0896530106.