0

Д екември е тук, броени дни ни делят от Коледа - времето, в което часовниковите стрелки спират, за да се насладим на празничната магия заедно с най-близките си. Затова през следващите седмици се посветете на украсата в дома. Всеки един от нас познава удоволствието, което носи красиво декорираната елха, разпръснатите фигури и сувенири, превърнали жилището от обикновена къщурка във вълшебен кът. Заредете се с енергия и доза добро настроение, защото най-хубавото предстои!

Код червено

Празничното дръвче е първият фокус за малки и големи, които тръпнат в очакване да видят преплетените зелени клонки с любимите играчки - някои от които чисто нови, а други сантиментални, връщащи ни назад във времето. Преди да разкъсате кутиите и пликовете, в които съхранявате украсата, разчистете мястото, където ще позиционирате елхата. Не разчитайте, че на по-късен етап ще се справите добре с основното почистване. Добрата новина е, че през този сезон се завръща червената палитра. Макар че през последните години беше изключително популярно домакините да се стремят към минималистичен стил, оставяйки на заден план допълнителния блясък, то през 2023 година декемврийската вихрушка ще ни завладее.

Сред любопитните предложения е наслагването на артистични играчки, които буквално заливат елхата, закривайки до голяма степен зеления фон. Топките са най-разпространени, макар че се наблюдава нова тенденция - бутикови украшения в различна големина, съчетаващи няколко цвята и разнообразни орнаменти. Детайлите ги правят фаворит дори използвани индивидуално.

Интериор

Следващата стъпка е декорацията в дома. Повечето мъже и жени избират всекидневната като за “дом” на елхата, така и за останалите празнични елементи. Ако имате покривка или постелки с празнични мотиви, то не се колебайте да ги използвате и сега. Те внасят усещане за топлина и уют през студените дни, а също така са страхотно допълнение в интериорната рамка. Тъй като се очакват почивни дни, то задължително вземете меко одеяло, възглавници и пухести подложки - имайте предвид, че в хола ще се наслаждавате на времето с гости, на любимата си книга или филм, както и на ароматната чаша кафе, шоколад или чай.

По същия начин бихте могли да промените визията на най-личната си територия - спалнята. Там акцент са меките аксесоари, повечето от които в очаквания червен цвят. Сред останалите съкровища в кашоните се нареждат картини, сувенири, вази, гирлянди и панделки за стени, светлинна украса и пр.

Погрижете се за трапезата

Менюто за Коледа безспорно вълнува любителите кулинари. Повечето от тях нямат търпение да приготвят любимите си блюда, да разпределят ястията красиво в плата или чинии и да посрещнат семейството. Обърнете внимание на аранжировката - използвайте един и същ сервиз, не правете компромис с това. Изберете подходящи чаши, прибори и салфетки. Декорирайте с клончета, шишарки, изкуствен сняг, свещи и пр. За да покажете, че имате специално отношение към присъстващите, поставете табели. Ръчно изработените провокират добро впечатление.