1

- Вероника, преди броени дни звездата ви изгря в премиерния спектакъл “Откраднатата Коледа”. Какви емоции провокираха бурните аплодисменти?

- Да танцувам класически балет на сцена, е сбъдната мечта. Насладата, притеснението и вълнението са коктейл от емоции, който никога не се забравя. Най-големият стимул за всеки един творец са бурните ръкопляскания и усмихнатите лица. Щастлива съм, че получих възможността, вярвам, че най-хубавото предстои.

- Впечатлихте приятелите на изкуството с шеметен тоалет, разкажете ни как протече подготовката?

- Усилени репетиции в продължение на шест месеца. Аз получих огромната подкрепа на Ради Лазарова, носител на три златни игли, която специално за мен изработи костюма – коледна елха. Празничното дръвче е важен елемент, затова направата отне време. Роклята бе разкроена в ханша, имаше вградено осветление и много блясък. Смея да твърдя, че това беше най-впечатляващата визия.

- Ако върнем лентата назад – кога пламна любовта към балета?

- Още в детските ми години. Майка ми ме е записала на уроци с идеята да имам нежна и грациозна походка. По това време съм била неотлъчно до брат ми, искала е да ме отдръпне от момчешките маниери. През 1999 г. ме записва на курс за модели, впоследствие на балет. Родена съм в семейство на спортисти – баща ми е бивш борец, майка ми бивша лекоатлетка, брат ми е тренирал джудо... За нас високата активност е част от ежедневието. Тренирах усилено до най-трудния етап в живота си. За никого не е тайна, че съм била болна от анорексия, трябваше да преустановя хобито си. Модата беше моето спасително въже.

- Вие сте едно от лицата на престижното модно събитие “Златна игла”, какво ви подари и съответно отне подиумът през годините?

- Обичам професията си на модел, това е причината да не виждам негативи. Не ми е отнела нищо, но ми е дала много. Съществува задкулисие и конкурентна среда. Когато започнах да се развивам, опознавайки нови и различни сфери, установих, че навсякъде има съревнование. По пътя на успеха срещаш хора, които са готови да те спънат, нормално е. А “Златна игла” безспорно е най-престижното събитие в света на модата. Дъщерите ми направиха своя дебют на подиума. Благодарна съм на проф. Любомир Стойков за шанса и подкрепата през годините.

- Паралелно с кариерата си на модел разработвате свой салон за красота. Успявате ли да съчетавате личните и професионалните си ангажименти?

- Създадох баланс, почувствах го наскоро. Имало е периоди, в които ми е било трудно, не съм била перфектна, но съм се опитвала да влагам сърце. Вярвам, че това е формулата на успеха. Лекият провал е стимул за нов връх. Отглеждам децата си изцяло. Това е ролята на жената, така сме устроени. Справям се, не съм изпитвала необходимост от детегледачка и пр. Ходила съм с бебетата на работа. Сменях локацията според храненията. У дома съм домакиня. До ден днешен не ощетявам нито бизнеса, нито семейството си. Коства умора, но тя е сладка. Най-голямата награда е вечер да направиш прочит на пълноценните преживявания.

- През тази година завършихте висше образование, специалност “Финанси”. Обмисляте ли работа в сферата?

- Това е третото ми висше образование. Естествено е както спортът, наложен от семейството ми. Родителите ми са хора, които държат на образованието. Вечер, когато всички заспят, аз отварям учебниците. “Политически науки” е специалността от моята бакалавърска степен. Исках да вляза в политиката, винаги съм била социално ангажирана. Знам, че способни на промяна са онези, които са отдадени. По-късно се ориентирах съм бизнеса. Усетих необходимост от знания в областта на икономиката. Прилагала съм всичките си лекции, превърнах се в полезно звено за бранда си. Завърших “Финанси”, а сега продължавам с “Мениджмънт на търговската дейност”.

- В навечерието на едни от най-светлите празници подкрепихте кампанията “Роди дете в България”. Каква е вашата дефиниция за помощ и защо е толкова необходима днес?

- За мен най-лесният начин да популяризираш една кауза е личният пример. Признателна съм на Ивелина Рускова и Надя Станоева за това, че откриха успешен образ в мен. Много хора отлагат идеята да имат дете заради кариера, заради години... Важно е да разберат, че от здравословна гледна точка е добре да бъдеш млад родител, имащ енергия и амбиция. Да създадеш поколение, е истинският смисъл на живота. Каквото и за правиш, ти трябва да го предадеш нататък. Раждането е призвание! Това е първото нещо, за което трябва да мислим. Най-важното нещо е да има кой да те прегърне у дома.

- Майка сте на две момичета. Какви са интересите им?

- Анжела е на четири години. От две години тренира художествена гимнастика. Уча я, че всичко се постига с труд и дисциплина. Беше важно за мен по отношение на възпитателната част. Тя знае, че трябва да е стриктна и да не се отказва. Има промяна и това ми харесва. Детето ми расте и съм благодарна, че се случва точно по този начин. Анабел тепърва започва да разбира (смее се). Напролет вероятно ще я запиша на спорт, до момента се е изявявала като модел. Имат много силна връзка, като близначки са.

- Къде ще прекарате предстоящите Бъдни вечер и Коледа? Сама ли ще приготвите трапезата?

- Преди часове се върнахме от Виена, исках да подаря на момичетата тази празнична магия, да заснемем преживяното и да споделим най-хубавото време на годината. Бъдни вечер и Коледа ще прекараме у дома. По традиция винаги сме вкъщи, с родителите си. За мен е удоволствие, обичам да готвя – сарми, чушки, питка... Аранжирам масата, вълнуващи дни са.

- За финал – какво си пожелавате?

- Имах една невероятна година, изпълнена с положителна емоции. Всички бяхме здрави и щастливи. 12 месеца, които минаха бързо. Пожелавам си да бъдем здрави, още по-радостни и сплотени.