0

М ладият музикален проект “Новините в джаза”, начело с изключителния джаз музикант и преподавател Михаил Йосифов, ще закрие националното си турне, представящо дебютния им албум, с концерти в Русе, Велико Търново и Стара Загора съответно на 17, 18 и 19 октомври.

Дебют

И трите събития ще са на закрито от 19 ч. В Русе ще ги видим в зала „Европа“, Доходно здание, във Велико Търново врати отваря Театрален салон на Народно читалище "Надежда 1869", а в Стара Загора - Регионална библиотека "Захарий Княжески". През пролетта талантливата формация представи за първи път пред публика своя първи студиен албум "Първа емисия". Това музикално пътешествие с 11 авторски композиции беше представено на концерти в Пловдив, София, Варна и Бургас, и навсякъде се радваше на силен интерес и на позитивни отзиви от местната публика. Цялото турне е съпроводено и от музикални работилници в училищата по изкуства във всеки посетен град. В Русе, Велико Търново и Стара Загора също предстоят открити уроци в местните музикални училища в дните след концертите, а именно на 18, 19 и 20 октомври.

Банда

Формацията, ръководена от Мишо Йосифов, имаше и доста пъстро музикално лято. Дебютния албум "Първа емисия" слушаха и посетителите на няколко фестивала в страната, а именно „Джаз вечери в Градската градина“ в Благоевград, Jazz Art Eco Troyan Fest в Троян и Международния джаз фест “Д-р Емил Илиев” в Боровец. Няколко дни преди трите концерта на “Новините в джаза” самият Михаил Йосифов ще се завърне в България от поредното европейско турне с американската банда Pink Martini.