0

- Защо решихте да участвате в конкурса „Менхънт 2022“?

- Освен факта, че конкурсът е част от престижна международна верига, впечатли ме и каузата, свързана с благотворителност. Подкрепата, която организаторите от Frida Frenchie заявиха за сдружение „За теб“ на модела Ивелина Чоева, беше моят основен повод за мотивация да участвам.

- Очаквахте ли да спечелите?

- Включих се в конкурса със състезателен дух, но никога не можеш да бъдеш 100% сигурен в победата, когато тя не зависи само от теб - има още участници, има и жури, което решава. Важното е да дадеш всичко от себе си и най-вече да бъдеш себе си.

- Увеличиха ли ви се ангажиментите след титлата?

- Има запитвания за снимки и участия, дори самият факт, че в момента отговарям на вашите въпроси, е показателен, че интерес има. Наскоро снимах рекламна фотосесия за студио за лазерна епилация и оцених колко по-добре е да работиш с агент, да има някой, който да преговаря за цената на труда ти. С Филип от Frida се шегувахме, че това са най-лесно изкараните пари през живота ми, просто си лежах и ме снимаха, докато уж ме епилират, и то не с кола маска.

- Върху какво ново работите?

- Готвя се да покрия норматив за световно и европейско първенство през есента, а паралелно с това тече и подготовката ми за световния конкурс на 1 октомври в Манила.

- Как преминава един ваш ден?

- Денят ми започва рано, около 6, за да съм готов за тренировка в 7 ч. във фитнеса, а след нея се захващам с ежедневните работни дела, свързани с обекта, който менажирам. Около обяд вече съм на басейн „Възраждане“, където обучавам деца по плуване. Следобед отново посещавам обекта ни, където помагам на колегите в решаване на ежедневни казуси, ден с ден няма. Вечерите преминават в тренировка на басейна, която обикновено приключва около 23 ч. След това - заслужен сън и колелото се завърта отначало.

- Какво е любовта за вас?

- Подкрепа, доверие и страст.

- Откъде черпите вдъхновение?

- От успехите и усилията, които съм положил. Нямам идоли, не следя страници в Instagram с мъдри мисли за мотивация. Силата е в нас самите.

- Ако попаднете на самотен остров, какво бихте взели със себе си?

- Със сигурност ще е някаква технологична джаджа със соларен панел.

- Кое е най-забавното нещо, което сте чували за себе си?

- Веднага след спечелването на „Мистър България“ миналото лято усилено се говореше, че съм спал с една дама на достолепна възраст, за да спечеля конкурса. Свързвали са ме с телевизионна водеща също, последно ме спрягаха за участник в риалити, което ще се снима по времето, когато аз ще съм на световния конкурс във Филипините. Човек трябва да е готов за клюките и да не ги приема сериозно.

- Какво е нещото, което не бихте простили никога?

- Изневярата.

- Коя беше последната книга, която прочетохте?

- „Цар Плъх“ на Джеймс Клавел.

- Какво дете бяхте и за какво мечтаехте?

- Бях дете мечта - послушен, не правех глупости, слушах съветите на майка ми и баба ми. Мечтаех да участвам в „Комиците“ - знае ли човек, може скоро да се сбъдне.

- Сбъднахте ли мечтите от детството си?

- Сигурен съм, че съм по пътя към реализирането й. Уча в НБУ в специалност „Кино и телевизия“ и амбициите ми са да се занимавам професионално с актьорство.

- Откъде дойде любовта към актьорството?

- От малък се правя на шут. Без да съм искал да съм център на внимание, някак се получаваше естествено. И ако да бъда победител в Manhunt Bulgaria 2022 и да се занимавам с мода е интересно, определено актьорството дава пълен арсенал от изразни средства. Има обаче и доста неща, които остават скрити за зрителя, например снимките на един музикален клип на певицата Деси Слава приключих на път към спешното на „Пирогов“. Просто да вися 2 часа провесен с главата надолу явно не е моята суперсила, но такива случки не трябва да те отказват от голямата мечта.

- Ако можехте да бъдете на една сцена с ваш идол, кого бихте избрали?

- Изборът е труден, защото доста са хората, на чиито талант се възхищавам, без да ги копирам или да се стремя безпрекословно да приличам на тях. Ако трябва да кажа един, нека е Том Харди.

- Как поддържате форма?

- Грижа се да съм сит и щастлив, почти като името на романа „Яж, моли се и обичай“.

- Кое е първото нещо, което правите сутрин, когато се събудите?

- Колкото и да е изненадващо, и моята простата понякога ме алармира сутрин.

- А кое е последното нещо, което правите вечер, преди да си легнете?

- Проверявам мейла си, за да разбера дали по някаква странна случайност не съм наследил състоянието на мистериозен нигерийски милиардер, и то при 100% безрискова транзакция. Но остава да преведа едни къси пари за покриване на административни разходи на сметка в Третия свят и всичко ще бъде наред.

- Какво си пожелавате?

- Във времето, в което живеем, си пожелавам късмет и здраве. Колкото и да е клиширано, на човек не му трябва нищо повече от това.