0

Е дна от любимите връхни дрехи, които всяка дама притежава и обожава да носи заради красивия вид и практичността й, е жилетката. През септември тя отново ще се наложи като основен избор в гардероба. Любопитна подробност е, че тази есен моделите ще излязат от традиционната линия, а именно – не е необходимо да имате бюстие, потник или блуза, извивките ви са напълно достатъчни, за да може дори най-опростеният модел да се превърне в дизайнерски триумф. 

Instagram

Повод

Разбира се, един от плюсовете в новите колекции са така любимите цветове на представителките на нежния пол, този път наложени като пастел – кафяв, червен, жълт и пр. Есенните шарки са фаворит, който има своите привърженици целогодишно. И все пак новите предложения отбелязват своя най-висок ръст на търсене и продажба именно в края на годината, когато тенденции и желания се балансират. Представете си жилетката в най-обикновената й форма – прави линии, един или два цвята, липса на почти всякаква декорация и наличие на фин детайл, като лого или прикрепен метален елемент, издаващ бранда. Точно така изглежда перфектният модел, който, от една страна, може да е акцент в аутфита ви, а от друга – страхотно допълнение.

Instagram

Забравете за ръкавите. Температурите все още позволяват голи рамене, не крийте нежните си форми. Ако сте от жените, които не одобряват фигурата си и смятат, че имат несъвършенства точно около зоните на ръцете, то намерете начин да носите жилетката по начин, който ви удовлетворява – преметната през рамото, вързана и т.н.

Instagram

По отношение на дизайна не се страхувайте да експериментирате. Нашият съвет е да заложите на комфорт, когато става дума за модел, който ще носите предимно на лична територия, т.е. у дома. Ако избирате своята офис визия – по-светла гама, отново проста форма. Тайната за идеален тоалет в бизнес среда е покупката на букле. Ако искате жилетка за официален или елегантен повод – отново разполагате с разнообразие. Повярвайте, жилетка, висок тънък ток и миничанта понякога могат да подчертаят женствеността ви много повече от изрязано и дръзко бельо.

Материя

Сред материите най-търсени са моделите от памук, вълна, букле и ековелур. При последния например има има ясно изразени влакна и при търкането в различни посоки се променя цветът. Правилната грижа изисква да се пере на ниска температура, не повече от 30 градуса. Буклето, което не спира да се налага, пък е вълнена материя с надебелявания на нишките, подобни на малки възли, които образуват вълниста и грапава повърхност. Откроява се с мекота, не се мачка и има способност да запазва топлина. Задължително се пере на ниски обороти, в противен случай бихте могли да нанесете големи щети.

Instagram

Стопроцентовата вълна се пере само на ръка, не използвайте силни препарати. Всъщност, ако искате да запазите добрия вид и цвят на вашите дрехи – не залагайте на машинна поддръжка.