0

М одата от 90-те отново нахлу в новата 2023 година с комбинацията на пола с панталон и слип роклята.

Те са най-големите тенденции за пролетта и лятото. Много често дизайнерите създават модели с цел не да бъдат част от ежедневния ни стил, а точно с обратен ефект – да се възползваме от тях в моментите, в които искаме да се отличим.

Джобове

Още през 90-те модните икони започват да носят това интересно долнище за поводи и без. Днес полите панталон отново се завръщат с пълна сила. Този път обаче разнообразието е още по-голямо. Най-актуални са късите, като ефектът, който ще привлече погледите на всички, е под полата да стърчат джобовете от панталона. Цветът в бежово, в комбинация с бели джобове, ще е най-предпочитан, както и черно с бяло, което е класика. Съчетайте го с къса риза, с дълги и широки ръкави. За дамите, които обичат да експериментират, опитайте с потниците тип сутиен, които също ще са върхът на сладоледа тази година.

За летните прохладни вечери ще бъде подходяща комбинацията и със сако тип мъжко. Да, големите блейзъри ще наберат популярност поради комфорта, който създават. Хората все повече се интересуват от удобни дрехи, които могат да носят и в ежедневието си, и в офиса. Извънгабаритният подход към дрешника е отражение на индустрия, чиито правила станаха по-гъвкави и лесни през последните години.

Креативно

Слип роклята беше абсолютен хит през миналия век. Тя е многофункционална и лесна за най-различни креативни комбинации, а освен това е суперудобна за носене. Слип роклята може да е топакцент както в ежедневния ни стил, така и в официален аутфит, което я прави идеално допълнение към всеки гардероб. През по-студените летни вечери можете да я съчетаете с дънково яке или фино плетиво. Или с маратонки за небрежен дневен външен вид. А пък с обувки на ток и ефектни бижута за вечерен официален повод.

Ефект
През 20-и век много дами украсиха шиите си с тези тънки каишки. През 1880 година чокърите са основно от кадифе, защото този плат много нежно обгръща женската шия. В средата обикновено се поставяло флорално бижу - медальон с рози и обков от малки перли. Чокърът е тънка каишка от кадифе, велур или кожа, която прилепва плътно по врата. Актуалните в момента модели са с големи ефектни рози. Носете го с изчистен модел рокля и ще бъдете неотразими за всяко събитие.

Заместител на големите рози са обеците. Бижутата са най-въздействащият начин за обновяване на външния ви вид. Независимо от тоалета те са достъпен начин да направите дрехите си по-актуални, а новото за пролетта е елемент, който ще направи основните ви блузи и ризи значително по-свежи. Дългите обеци с форма на висулка, които стигат до рамото, са най-разпространената тенденция при бижутата и се срещат в различни форми.

Тънките вежди заместват дебелите

Предполага се, че манията по веждите ще достигне своя връх през следващите 12 месеца. През 2022 г. всички ние се придържахме към тенденцията за по-плътни и рошави вежди. Освен чрез различни видове грим такива можехме да получим в салоните за красота. Но ето че идва ред на един познат тренд от 2000-те. Става дума за по-естествено тънки и фини вежди. Зендая, Кара Делевин, Брук Шийлдс, Ашли Греъм са само част от известните личности, които ни показаха през изминалите месеци, че по-гъстите вежди са на мода. Те ги приглаждаха с гелове и специални четчици. Ала с идването на 2023-та те ще останат в миналото, защото онези, по-оскубаните, носещи носталгията по 90-те, отново са на мода.