0

М отористи доброволци помагат с топла храна на хора в затруднено положение в Разград.

Инициативата, наречена “Помощ на две колела”, се организира за четвърта поредна година от мотоорганизацията Widows Sons & Masonic Riders Bulgaria, с участието на разградския мотоклуб „Лудогорски братя“.

На опашката за топла храна има млади и стари.

 На опашката за топла храна има млади и стари.
БТА

Идеята е да се подпомогнат хора, изпаднали в беда или в нужда – пенсионери, безработни, както и такива в неравностойно положение, обясни главният организатор на проявата в Разград Илиян Марков. Той уточни, че от началото на първата акция - на Никулден през 2020 година досега, топла храна е осигурена на над 700 пенсионери, социално слаби и бедни хора от лудогорския град. Марков добави, че през тази година в пункта на добротата и милосърдието се очаква да бъдат раздадени 360 обяда. Той изказа благодарности за подкрепата на всички, които подпомагат благотворителната инициатива.

Топла пилешка супа, пиле със зеле, хляб и десерт - руло от шатрата „Даряваме вяра, надежда и още нещо…“, разположена на площад „Възраждане“, на първата дата получиха 60 човека. За всеки имаше и по чаша топъл чай.

На опашката заедно с дъщеря си за топъл обяд чакаше 31-годишната Елис Халил. Пред репортер на БТА тя разказа, че е социално слаба, а от благотворителната акция на мотористите се възползва за първи път. Научила за инициативата от колежка в магазина, където работи.

Благодарности към организаторите на инициативата отправи 67-годишната Росица Тодорова. Тя обясни, че все още не получава пенсия и затова тази помощ за нея е добре дошла.

„Храната е много вкусна. Радваме се, че има хора, които мислят и за такива като нас“, казаха възрастни мъже, които идват да получават топъл обяд при всяка възможност, цитирани от агенцията.

Храна в рамките на инициативата ще се раздава два пъти месечно, в събота. Кампанията е подкрепена от много дарители, които допълват топлия обяд с лакомства, плодове и витамини.