0

 

Зимното издание на SoFest събира на една сцена творци, артисти и изпълнители, които представят три международни проекта.

Събитието ще се състои от 17 до 19 ноември в Sofia Live Club. В първата вечер ще се изявят внуците на гениалния композитор - братята близнаци Александър и Константин Владигерови, заедно с Васил Хаджигрудев, контрабас, и Стоян Янкулов-Стунджи, ударни.

Те ще изпълнят мелодии от суинг ерата на 20-те и 30-те години на миналия век редом с неща от албума „Веселите Владигерови", създаден съвместно със сестра им Екатерина.

Рилке

„Гостите на SoFest Winter ще се докоснат и до провокиращия талант на братята да превърнат дълбоката лирика в музика, трансформирайки я в съвсем нов и модерен песенен стил чрез поезията на Райнер Мария Рилке.

Петъчната вечер ще е изпълнена със споделени мигове, много вълнуващи емоции и закачлив флирт със суинг, приятна доза грууви ритми и балкански звуци, трансформирани в нов и модерен джаз характерен за музиката на Wladigeroff Brothers“, разказват организаторите.

„Дац и Александар“ от Република Северна Македония (Драган Спасов-Дац, актьор, и Александар Митевски, музикант) и техният диджей във втората вечер представят песни, станали хитове в музикалните платформи. Това са „Все още ми липсваш“, „Йовано, Йованке“, „Корона чао“, „Ангелина“, „Обичай ме“, „Охридски череши“, „Целувката на Анна“, „Душа бакшиш“, заедно с микс от песни от бивша Югославия, България и региона.

Крале

В неделната вечер за първи път от три години в България гостува Balkan Trio B/G. В него са Теодосий Спасов - кавал и вокал, Влатко Стефановски - китара и вокал, от Република Северна Македония, и Васил Хаджиманов - пиано, от Сърбия.

Архив

„Кралете в музиката на Балканите, както ги наричат, ще ни провокират с уникалното звучене на различни стилове от балкански фолклор, блус, поп, рок и джаз. Изключителният им професионализъм и богат сценичен опит, несравнимата им спонтанност и умението им в смесването на ритми и мелодии гарантира една възпламеняваща музикална експлозия“, коментират организаторите.