0

М юзикълът „Бодигард“, носител на множество международни награди, идва в София на 11 ноември. Спектакълът, впечатляващ с оригиналната си музика, зашеметяваща хореография, бляскави костюми и сценография, ще бъде представен за първи път на сцената на зала 1 на НДК.

Сюжет

„Брилянтен, спиращ дъха романтичен трилър!“, така вестник „Таймс“ описва „Бодигард“, който включва цял списък с неустоими класически хитове, сред които Queen of the Night, One Moment in Time, Saving All My Love, Run to You, I Have Nothing, Greatest Love of All, I Wanna Dance With Somebody и една от най-великите песни на всички времена - I Will Always Love You. Сюжетът следва плътно сценария на Лорънс Каздан за филма "Бодигард". Франк Фармър - бивш агент на Сикрет Сървиз, охранявал първите мъже в Белия дом, е нает за личен телохранител на суперзвездата Рейчъл Марон - певица и актриса, номинирана за "Оскар" в категорията "Главна женска роля". Рейчъл получава поредица от смъртоносни заплахи от неизвестен преследвач. Тя се отнася враждебно към появата на Франк в живота си, но с времето той печели доверието на сина и на сестрата на Рейчъл - Ники Марон, която е очарована от Франк. След премиерата на мюзикъла през 2012 година в Лондон той е поставян в САЩ, Италия, Австралия, Германия, Южна Корея, Австрия, а в момента отново се играе в Англия и Германия. Навсякъде се поставя на националния език на страната, а песните са запазени в оригиналния английски език. В целия свят „Бодигард“ е посрещнат с овации, възторжени рецензии и се превръща в мощен и нестихващ носител на бляскавата музика на Уитни Хюстън и славата на едноименния филм.

Дебют

В ролята на Рейчъл Марон на 11 ноември ще гледаме английската мюзикална актриса от Уест Енд - Манал ел Фейтури, което се случва за първи път в историята на мюзикъла в България. С превъплъщението си в тайния агент Франк Фармър, любимият на всички Орлин Горанов ще разкрие още едно свое лице. Гласовитата Нора Караиванова, на която е отредена ролята на Ники Марон, ще накара всеки българин да се гордее, с брилянтната си игра и музикални изпълнения. Лицензът за българската продукция е на Държавна опера Варна, която изпълнява всички строги критерии и изисквания на лицензодателя, за да го постави на родна сцена. Режисьор на спектакъла е Борис Панкин, диригент - Страцимир Павлов, хореограф - Анастасия Неделчева. Съставът на мащабната продукция включва актьори, певци, музиканти и танцьори, което я превръща в неповторимо преживяване за сетивата и душата.